Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Małą wadą publikera zawsze było to, że dość wolny był ale jak mówię, to była niewielka wada, ale w połączeniu z tym, ze w bazie mamy z 60-70% niedziałających, zbanowanych, zepsutych itd. W efekcie realne dodawanie jest BARDZO wolne.

Obawiam się, że jeżeli Publikere nie zacznie działać, to może to być początek końca narzędzia, bo o ile do tej pory można było śmiało polecać to narzędzie, to teraz już jest to pod dużym znakiem zapytania. A wystarczyło by "tylko" dodać coś do filtrowania bazy + tak jak było pisane prywatne listy do danych projektów, choć to sądzę, ze mogła by być zrobione dopiero po tym module filtrującym. Bo teraz to jest BARDZO PILNA sprawa z tym a autor coś chyba jeszcze na wakacjach ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@Yeden Takiej, która dodaje 2k webmini w ok 30 min od a do z, bez duplikatów a inne typy katalogów podobnie.

Właściwie to nie mierzyłem dokładnie czasu, stawiam projekt, ide na kawę i jak wracam jest już pododawane.

Dziw ze tu siedzisz jeszcze, myślałem że się przesiadłeś jak większość ;)

Chyba żadna większość się nie przesiadła :) Jeżeli już, to ten kto miał Publikera, to - tak jak ja - sprawił sobie również OmniAdd. Programy się uzupełniają przez to, że oba są dobre, a jednocześnie nie wolne od różnych wad czy braków. A prędkość? To jest tak jak z "rajdowcami" w mieście - na światłach startują z piskiem opon, zasuwają, by po 100-200 metrach gwałtownie hamować i czekać na zmianę świateł. Inni startują spokojnie i jadą płynnie. Bo jak ja to rozumiem - dodawanie do katalogów/precli to nie jest działanie na zasadzie wystrzel i zapomnij. Jeszcze co nieco trzeba zrobić.

Do webmini (i nie tylko) można tak dodać, bo indeksowanie i tak jest rozłożone w czasie. Ja w publikerze osiągnąłem max 45k wysyłek w ciągu doby do precli i to jest ściana. A to jest zaledwie 900 na 30 min. Moze czas sie rozejrzeć za czymś innym.

Eksperyment Discover.pl

Widzisz @zajacgd, ja o jednym, ty o czym innym - pytanie padło jak z wydajnością, odpowiedziałem. Nie interesuje mnie w jaki sposób katalogujesz, czy dodajesz do 1 katalogu robiąc przy tym fikołki, płynnie jadąc na dodawaniu do 2 tysięcy zbanowanych webmini przez 5 lat.

Publiker ma swoje plusy, pewnie, ale nadal niestety posiada podstawowe błędy, wypominane przez użytkowników od x miesięcy, które skutecznie blokują wykonywanie zadań do których został stworzony. Nie wiem jak inni, ale ja wolę w 100% panować nad tym co się dzieje z projektami które linkuje.

W sumie jakby było zainteresowanie mógłbym odsprzedać kilka kopii autorskiego softu pod windę z wydajnością 2k webmini/3 minuty ;)

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Tak sobie czytam kilka ostatnich postów i stwierdziłem że znów tracę przez moje lenistwo ;) Nie chciało mi się rozwijać własnych dodawarek więc kupiłem addera, adder przestał działać jak należy więc kupiłem publikera i teraz sugerujecie OMNI bo publiker zamula - nie ma bata siadam do kodowania :)

nihil fit sine causa

@Trotyl - Omni nie zastapi Publikera, jest do innych celow bo:

- na plus: dziala szybko

- na minus: zawsze dodaje w tej samej kolejnosci, nie ma mozliwosci podlinkowywania (i nie bedzie), jak ustawisz w opcjach, zeby w webmini dodawal na storny lub na artykuly, to zmiana dotyczy wszystkich projektow, nie mozna teog ustawic na pojedyncyz projekt (i nie bedzie mozna)

Dobrze sie uzupelniaja, ale nie zastapia jeden drugiego.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Dużo zmieniłaby opcja filtrowania zbanowanych katalogów. Miejmy nadzieję, że autor ma to na uwadze. Miłoby było, gdyby padły jakieś konkretne terminy realizacji, bo może faktycznie nie ma na co czekać.

Z tego co wiem dodanie opcji z własną listą katalogów to daleka przyszłość, niestety.

przydała by się stronka z możliwością zgłaszania uwag, na której pojawiły by się szczegółowe informacje o tym co planowane jest w nowej poprawce i kiedy ewentualnie się pojawi ;) < sugestia do publiker.pl >

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Kontaktowałem się z twórcą Publikera - pisał, że pracuje nad tym rozwiązaniem, ale nie jest wstanie podać terminu tego update. Czyli niby trochę optymizmu powiało, ale oby to nie było w przyszłym roku ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

W sumie poki nie stworzy sie rozwiazania kompleksowego moznaby zrobic rozwiazanie tymczasowe w postaci filtrowania tego, co przy pobieraniu z katalogiseo.info jest oznaczone jako IP: 0 lub IP: -1. Plus trwała "czarna lista" (znam kilka takich precli, do ktorych nie chcialbym dodawac z publikera, wole tam wprowadzac teksty ręcznie).

Darmowe programy

tak ale póki co katalogiseo.info nie były dawno update i np strony niby pokazuje Bl -1 a tak naprawdę jest to nowa strona / admin musiał by odpalić update bazy by wszystko wyrównać

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Nowe katalogi na liście często mają 0.

Napisanie skryptu sprawdzającego site i deaktywującego katalogi zbanowane i ewentualnie te słabo zaindeksowane to nic trudnego. Problem będzie z mocą przerobową. Trzebaby Google odpytywać z kilku(nastu) IP, bo inaczej szybko zaliczymy blokadę/bana na IP.

Nowe katalogi na liście często mają 0.

Napisanie skryptu sprawdzającego site i deaktywującego katalogi zbanowane i ewentualnie te słabo zaindeksowane to nic trudnego. Problem będzie z mocą przerobową. Trzebaby Google odpytywać z kilku(nastu) IP, bo inaczej szybko zaliczymy blokadę/bana na IP.

No i poki maja zero, poty by nie byly dolaczane. A jak sie zaindeksuja, to przy aktualizacji bazy beda dodane. Znacznie lepsze rozwiazanie niz sprawdzanie indeksacji przez sam skrypt, bo przy takiej liczbie domen i koniecznosci sprawdzania co jakis czas, to wychodzi niezly problem, o ktorym sam piszesz.

Darmowe programy

Moim zdaniem istnieje problem czysto prawny, ingerencja w kod Publikera jest sprzeczna z licencja.

Sprawdzanie site to odwieczny problem IP.Trzeba lub stawić skrypty sprawdzające na własnych IP(CZYM WIĘCEJ TYM LEPIEJ) tak jak to robi PR tester od SB.

Lub PROXI. ale każdy wie,darmowe proxi szybko umiera a płatne to płatne:).Innego rozwiązania ja nie wiedzę,nu może korzystanie z jakiejś bazy ale jakiej?Trzeba było by jej czymś stworzyć i na bieżąco aktualizować),ale to raczej nie realnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności