Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Problem IP nie jest aż taki duży ja am obecnie 15162 adresów w bazie.

Niech mi tylko po 500 dziennie sprawdza z jednego IP - to po 30 dniach będzie wszystko sprawdzone.

Pewnie odsieje z 60%, więc z 7000 zostanie. I wtedy każdy katalog był by sprawdzany średnio co 14 dni i to uważam już za wystarczające. Fakt, że opcja proxy by się też przydała. Ale na chwilę obecną jak jest taki syf w katalogach, to nawet jakby przesianie trwało 2 miesiące to i tak by było dobrze.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Podobny wynik 15132 ale aktywnych nie pobanowanych pewnie z 6-7k

Pamiętam jak publiker pisał podajże 3 mc temu o poważnych zmianach (wtedy się smialismy, że polski xrumer) i dostaliśmy update, który poza pingowaniem (nie odczulem by cos ono dało) nie wnosi praktycznie nic. Najawżniejsze to:

- sprawdzanie bazy katalogów i precli

- możliwość dodawania prywatnych katalogów i precli

- wybór modelu dodawania do precli (losowy (taki jak teraz) /od A do Z/ inny?)

Od siebie przydałoby się:

-obsługa katalogów angielskich (ew. inne kraje)

W sumie chętnie bym się dorzucił do takiego skryptu. Dla mnie by była jeszcze konieczna obsługa proxy (w tym prywatnych z l/p).

Może jak się uzbiera jeszcze kilku chętnych to cena kodzenia tego będzie śmiesznie małą w porównaniu na czekanie do aktualizacji Publikera?

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

tez rozumiem autora - a mianowicie to, że może mu sie nie opłacać i nie chcieć pisać takiej aktualizacji za darmo.

Wszyscy rozumiemy, że w chwili obecnej gdy publiker dodaje np do webmini gdzie połowa z nich jest zbanowana to mija się to z celem.

Moim zdaniem najlepsze było by rozwiązanie które w jakiś sposób sprawdzało by site wszystkich katalogów, deaktywowało te zbanowane ale co też ważne deaktywowało by juz dodane wpisy do zbanowanych katalogów.

W chwili obecnej eksportuje sobie liste dodanych wpisów i dodaje jako multilink w gotlinku ale co z tego skoro połowa tych wpisów jest w zbanowanych katalogach? dodatkowo tracę punkty w gotlinku na linkowanie tego.

Jeżeli autor Publikera zechciałby się wypowiedzieć w temacie - czy i ewentualnie kiedy planuje takie rozwiązanie to chciałbym mu oznajmić, że z przyjemnością za taką "legalną" aktualizację od autora publikera zapłacę - nie mówię że dużo ale 50 złotych mogę na to wydać :) a gdy zbierze się wiele chętnych na to osób to może i autorowi publikera bedzie sie chciało napisać tą aktualizację.

będzie jak z adderem 5 która po aktualizacji 6 znikła z pola widzenia pozycjonerów i jeśli publiker nie stanie się dobrym narzędziem wykorzysta to konkurencja np omniadd i będzie z nim jak z adderem czyli pójdzie w zapomnienie. Taka sugestia do autora

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

No sorry, ale OmniADD'owi trochę brakuje do możliwości Publikera.

Poza tym, nie zapominajmy, że połowa tych WebMini to czysty SPAM, z którego link w obecnej sytuacji w Google jest warty tyle, co i.. praktycznie nic.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

No sorry, ale OmniADD'owi trochę brakuje do możliwości Publikera.
nie napisałem nic że są takie same czy coś podobnego ja tylko mówię w jakim tępię to wszystko się odbywa i podejrzewam że omniadd będzie nadal rozwijany a w jakim tępię i co będzie potrafił to zależy od właścicieli ja tylko mówię o przyszłości i co ewentualnie może się wydarzyć

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

A czy póki co nie można wydobyć z bazy danych listy katalogów i precli, która znajduje się w tabeli publiker_as_targets i przefiltrować jej własnoręcznie jakimś skryptem?

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Chyba nawet jakbys ja wydobyl to Publiker automatycznei sciaga nowe katalogi z bazy online i nie mozna tego wylaczyc. Odsiejesz te zbanowane, a na drugi dzien skrypt pobierze brakujace adresu i je doda ponownie...

Niestety ale Publiker obecnie to droga w dol. Ja juz wylaczylem dodawanie do Webmini zupelnie, bo jest to nieoplacalne. W Publikerze mam dokladnie 5468 aktywnych Webmini, a w OmniAdd mam tylko 2036. Czyli jasno wynika, ze ponad polowa jest zbanowanych.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Pod tym względem muszę pochwalić Addera 6. Dzięki temu, że kod nie był zaszyfrowany, człowiek mógł sobie mocno ułatwić życie. Używam do dziś, efekty nie są rewelacyjne ale całkiem sprawnie chodzi.

Rozwiązania typu "Publiker automatycznei sciaga nowe katalogi z bazy online i nie mozna tego wylaczyc." są akceptowalne tylko jak ta baza jest super zadbana. Rozumiem, że to wymaga pewnej pracy ale myślę, że ludzie chętnie płaciliby symboliczny abonament za taką usługę.

Baza bywa ważniejsza od samego narzędzia. Rozważałem zakup Publikera. Po przeczytaniu kilku ostatnich postów już nie rozważam. Może, kiedyś.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Ja też dla motywacji autora dodam, że będę zdolny zapłacić za aktualizację, która pozwoli na budowanie prywatnej bazy katalogów oraz filtrowanie baz pod względem SITE, PageRank, rodzaju skryptu itp...

I to oczywiście z obsługą proxy.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności