Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@kamjot - a może tak w txt opublikować listę już wyczyszczoną zapewne z przyjemnością kliknę w klawisz podziękowania... :jezyk1:

Sam póki co filtruję na raty :)

Bo ciężko z dobrymi proxy, a niestety korzystam z darmowych, więc co każdą filtrację sprawdzam czy działają i ew. wyszukuję nowe.

Generalnie po odsianiu działających/niedziałających - zostało ~1500 precli wordpress. Jeszcze nie wiem o jakim PR, będę dopiero sprawdzał :P

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeśli auto myśli rzeczywiście o oczyszczeniu bazy z precli i katalogów o zerowym site, to powinien pamiętać o zbudowaniu właściwego mechanizmu synchronizacji swojej bazy z naszymi bazami. Niebezpieczeństwo widzę zwłaszcza w usuwaniu z mojej bazy tego, czego publiker.pl nie ma w swojej bazie. To powinno być nietykalne.

Plany, co do bazy katalogów/precli są następujące. W programie będzie jedna baza publiczna i dowolna liczba baz prywatnych tworzonych przez użytkowników.

Baza publiczna będzie na bieżąco (np. co kilka dni) aktualizowana - każda instalacja Publikera będzie łączyć się z naszym serwerem i pobierać dane o zmianach na liście katalogów/precli (np. zmianach o Page Rang, Site, aktywności danego adresu, o nowych wyszukanych adresach, i inne przydatne dane). Jeśli ktoś w swojej instalacji doda adres do bazy PUBLICZNEJ (podkreślam tutaj słowu PUBLICZNEJ, żeby nie było wątpliwości), to taki adres zostanie wysłany na nasz serwer, sprawdzony i rozesłany do innych użytkowników.

Baza prywatna będzie zawierała jakieś tam dodane przez użytkownika adresy, które NIE BĘDĄ wysyłane na nasz serwer, nie będą nigdzie udostępniane itp.

Aktualnie pracujemy tylko nad tym, aby baza katalogów była aktualna, ale... mechanizmy, które chcemy stosować, to nie są mechanizmy typu 'zapchajdziura', że są potrzebne, więc na szybko coś robimy, byleby działało dzisiaj. Jeśli ma to być stabilne i przede wszystkim rozwojowe, to musi być dobrze przemyślane i planowane przyszłościowo - i takie właśnie będzie.

Prawdę mówiąc, to mamy już właściwie ukończony zupełnie nowy moduł do Publikera, ale wstrzymaliśmy nad tym prace właśnie na rzecz aktualnej bazy katalogów. W ramach tych prac robimy teraz np. robota wyszukującego nowe katalogi w sieci, aby móc wyszukiwać więcej adresów katalogów/precli - adresów, których np. nie ma w żadnych spisach katalogów, a które mogą być wartościowe.

Moze ktos dac linka do poradnika Publikera w PDF'ie, bo mialem go gdzies na dysku ale skasowalem, a teraz cos nie moge go znalezc.

Link do instrukcji obsługi programu:

https://publiker.pl/download/publiker-instrukcja.pdf

Chyba nawet jakbys ja wydobyl to Publiker automatycznei sciaga nowe katalogi z bazy online i nie mozna tego wylaczyc. Odsiejesz te zbanowane, a na drugi dzien skrypt pobierze brakujace adresu i je doda ponownie...

W aktualnej wersji program szuka w sieci nowych adresów - jeśli znajdzie NOWY adres, to dodaje go do listy. Jeśli adres jest już na liście i jest on nieaktywny, to taki pozostanie - program nie uaktywni go ponownie, więc to nie jest tak jak piszesz. Trzeba tylko pamiętać, aby nie usuwać adresu z listy, ale go deaktywować.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

no wreszcie jakieś dobre informacje czyli mój pomysł i kilku innych użytkowników się sprawdził mam nadzieje że aktualizacja będzie już niedługo :)

Przydała by się też lista angielskich katalogów by można było dodawać projety w języku angielskim w przyszłości w innych :)

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

no wreszcie jakieś dobre informacje czyli mój pomysł i kilku innych użytkowników się sprawdził mam nadzieje że aktualizacja będzie już niedługo :)

Przydała by się też lista angielskich katalogów by można było dodawać projety w języku angielskim w przyszłości w innych :)

Wydaje mi się, że te pomysły były proponowane zanim jeszcze się zarejestrowałeś na PiO, niemniej nie ma to większego znaczenia, grunt, że coś się w końcu ruszyło (a przynajmniej na to wygląda).

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Pamiętajcie jeszcze o lepszym wybieraniu precli do publikacji artykułów, czasami dodaje 10 razy do jednego i 0 do innego i dzięki temu 'nieświadomie' spamujemy.

Tak, bardzo proszę o rozwiązanie tego problemu. Jest wysoce irytujący zarówno dla użytkownika publikera, jak i dla właściciela precla.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

w DA wpisujesz /usr/local/bin/php /home/.../cron.php w miejsce kropek dokładna ścieżka ( przykład linuxpl.com )

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności