Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam ten problem z katalogowaniem w dwóch lub trzech grupach, reszta działa bez problemu. Za każdym razem zaznaczam checkboxa aktywującego katalogowanie i znów dodaje kilka- kilkanaście wpisów, po czym znów przychodzi mail. I tak w kółko.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wyłączanie grupy to mechanizm, który został wprowadzony, aby powiadamiać administratora serwisu o niemożliwości wysyłania wpisów (np. gdy skończyły się teksty, gdy ustawiliśmy ile konkretnie razy dany tekst ma być wysłany). W praktyce czasem grupa jest wyłączana mimo tego, że wszystkie warunki wysyłania wpisów są spełnione. Znaleźliśmy już prawdopodobnie przyczynę tego błędu, ale jeszcze to sprawdzamy. Jeśli poprawka sprawdzi się w działaniu to na dniach będzie aktualizacja.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Witam

Od tygodnia po kilka grubych godzin dziennie sledze mnóstwo postów na tym forum. Mam kilka swoich skromnych stron, które chciałbym powolutku pozycjonować, ale gdy już mam zamawiać jakiś program to znajduje kolejny wpis na forum, który mnie zniechęca i tak dzień w dzień. Jeśli nie trafiłem na odpowiednie miejsce na forum to proszę mnie od razu nie "atakować" , jestem tu nowy ;)

Chciałbym długoterminowo "podlinkować" swoje strony, a jeszcze przy okazji może jakieś strony znajomych, także uzbierałoby się tego do 10 sztuk. Bardzo zalezy mi na automacie ze względu na to, że czasami nie bede miał czasu na takie zabawy. Od paru miesięcy "szkolę" się jesli chodzi o pozycjonowanie i powolutku ręcznie i jeszcze stara wersją programu konkurencji linkuje swoje strony. Ale bardzo interesuje mnie Publiker, tylko jak już wiele osob wspominało zawsze znajdzie się jakieś "ale". Chociazby taki wg mnie dziwny problem związany z serwerem a bardziej z jego ewentualną zmianą. Proszę mi szczerze powiedzieć czy Publiker to będzie dobry zakup? Cena może nie jest jakas bardzo niska, ale funkcjonalnosc programu jest bardzo ciekawa. Tylko ciągle blokują mnie tez rózne "ale".

Będę wdzięczny za pomoc. Z góry dziekuje wszystkim za komentarze :)

Pozdrawiam

Samą dodawarką ciężko coś dziś zwojować, raczej to powinien być tylko dodatek do pozycjonowania i to umiejętnie używany. Co do publikera to mi chyba szwankuje dodawanie do katalogów a precelki mam wrażenie, że już się zapętla i dodaje do tych samych.

Generalnie jak dla mnie program warty 150-180 PLN czyli tyle za ile go kupiłem (ale spodziewałem się czegoś lepszego).

Najtańsze przedłużenia domen: masternet.pl468x60.jpg

50 zł w zakładzie bez ryzka - betclic.pl

Darmowe gry flash

Dostaję maile z mojego publikera, że "Wysyłanie wpisów do PRECLI dla grupy 'Kraków - precle' (ID grupy: 5) w projekcie 'Polskie Szlaki' zostało wstrzymane, ponieważ nie ma warunków do dalszego wysyłania wpisów".

Ta niedogodność zdarza się dosyć rzadko i to tylko niektórym użytkownikom. Właśnie opracowaliśmy poprawkę eliminującą wyłączanie grup w projektach. Nie wysyłamy jej jeszcze wszystkim, bo nie wiemy czy poprawka eliminuje wszystkie problemy. Jeśli ktoś otrzymuje takie komunikaty i jest to dla niego uciążliwe, to proszę o email do nas, wówczas prześlemy poprawkę. Po czasie użytkowania poprawki, jeśli sprawdzi się we wszystkich przypadkach, prześlemy ją wszystkim użytkownikom.

Pod IE7 tinymce wyświetla się w wersji bardzo podstawowej, bez możliwości wstawienia linku w tekstach, pod FF jest ok.

Zalecany jest IE 8 (należy wyłączyć tzw. tryb zgodności - taka ikonka po prawej stronie paska adresu) lub FireFox.

Nie no punkt 4.8 w licencji powala 50zł usługa "przeniesienia licencji" nie jest to przesada? Załóżmy że kupuje skrypt oznajmiam licencjodawcy że będzie na serwerze X po czym okazuje się, że nie bangla na nim to co mam 50 zł płacić bo muszę przenieść na 2 albo zmieniam serwer bo znalazłem lepszy trochę to absurdalne.

Ten zapis właśnie został usunięty. Jak do tej pory nikt tej opłaty nie wnosił, więc zapis i tak był martwy.

Z tego co widzę to mimo znalezienia pasujących kategorii (w dużej liczbie) do katalogu zgłaszane są kolejne. Po co? Robi się tylko śmietnik i syf.

Tak nie powinno się zdarzać, jeśli miałeś taki przypadek, to zawsze najlepiej napisać do nas na email podając adres katalogu, to wyjaśnimy dokładnie sprawę badając dany katalog.

Tak - nie oba, bo chce linkować tylko do precli. Najbliższa data dodania do precla jest również ustawiona na przysżłość.

Czy problemem może być to że minuty pokazują np 42 a ja uruchamiam crona co 5 min bo mam na home? Więc teoretycznie nigdy się nie uruchomi...

To żaden problem. Zadania wykonywane są kolejno według planowanej daty. Jeśli zadanie jest opóźnione, to zostanie wykonane w pierwszej kolejności. A zatem jeśli zadanie zaplanowane jest np. na 10:42, a skrypt z crona zostanie uruchomiony o 10:45, to zadanie takie wtedy właśnie zostanie wykonane (chyba że są jakieś zadania z jeszcze wcześniejszą datą).

Pytanie do autora programu: czy jest możliwość uzyskania licencji umożliwiającej uruchomienie programu na kompie domowym, podpiętym non-stop do internetu ?

Tak, można zainstalować skrypt na localhost.

Czy tylko u mnie po zarejestrowaniu i aktualizacji baza synonimów zawiera 1072 słów? Trochę mało :)

Bazę można samemu rozbudowywać, dzięki czemu różni użytkownicy będą mieli różne synonimy. Poza tym, proszę zwrócić uwagę, że synonimy zawarte w bazie to nie są synonimy ze słownika synonimów języka polskiego - takie synonimy po prostu się nie sprawdzają, a artykuł powstały na takiej bazie nie będzie w większości przypadków gramatyczny. Dlatego dużo lepiej budować własną bazę synonimów dostosowaną do indywidualnych potrzeb pozycjonowanych stron. Przykładowo, jeśli mam stronę z szablonami, to zdefiniuje synonimy: szablony=szablony stron=szablony www=projekty graficzne, natomiast ktoś, kto sprzedaje szablony malarskie zdefiniuje sobie synonimy takie: szablony=szablony malarskie=wzory na ścianę=szablony na ścianę.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Witam,

czy można w jakiś sposób "klonować" projekty - przykładowo mam kilka katalogów i klonowanie projektów trochę ułatwiłoby sprawę.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności