Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem co się dzieje - mam projekt wrzucony 2010-10-12 i wchodząc w statystyki w publikerze widzę ze od wcześniej wspomnianej daty do dzisiaj mam wysłane łącznie 61 wpisów, jednak każdy dalej i ciągle czeka na publikację. czy ja coś źle robię, czy coś na publikerze się podziało? drugi projekt jaki mam to spokojnie mi się kataloguje.

Przede wszystkim to Publiker się powoli rozpędza, choć 7 dni to już wystarczający czas, by działał normalnie.

Podana przez ciebie ilość wpisów nic nie mówi czy to duzo czy mało, bo nie podałeś ile wg ustawień ma dziennie dodawać.

To, że czeka na publikację, to przecież normalne. Nie widziałeś katalogów stron? Przecież część z nich jest moderowana i trzeba poczekać na akceptację.

I na koniec: skuteczność Publikera w dużej mierze zależy od ciebie. Jak np. źle ustawisz kategorie i Publiker nie będzie takich znajdywał, to - co logiczne - nie będzie dodawał. A działania z wyszukiwaniem kategorii wykona czyli zajmie to też trochę czasu. Naprawdę warto zobaczyć jak wyglądają typy katalogów do których się dodaje.

teraz już nie wiem co jest nie tak. mijają kolejne dni i ciągle mam wysyłane wpisy, ale non-stop pozostają jako w oczekiwaniu. wydaje mi sie ze 14 dni to jednak długo na dodanie wpisu:/

inny projekt jaki mam to po 4ech dniach się rozkręcił i leci wszystko jak trzeba.

sam nie wiem gdzie może być przyczyna, bo katalogi przeglądałem i kategorie wydaje mi się, że dobrze ustawiłem.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
teraz już nie wiem co jest nie tak. mijają kolejne dni i ciągle mam wysyłane wpisy, ale non-stop pozostają jako w oczekiwaniu. wydaje mi sie ze 14 dni to jednak długo na dodanie wpisu:/

inny projekt jaki mam to po 4ech dniach się rozkręcił i leci wszystko jak trzeba.

sam nie wiem gdzie może być przyczyna, bo katalogi przeglądałem i kategorie wydaje mi się, że dobrze ustawiłem.

Ja też bym się niepokoił, ale zauważ, że Publiker dodaje, ale to nie zawsze jest równoznaczne z opublikowaniem. Po dodaniu sprawdza z jakąś tam częstotliwością czy wpis został opublikowany i wtedy widzisz link pod którym jest twój wpis czy precel. Przecież duża część katalogów i precli jest moderowana i twój dodany wpis czeka na akceptację, a też może się zdarzać, że po prostu zostanie odrzucony. Nie wiem co ty tam dajesz, ale taką ewentualność też musisz wziąć pod uwagę.

W oczekiwaniu na zapowiedziane aktualizacje publikera, chcę ogłosić nabór dla chętnych na hosting dedykowany dla publikera ;) W razie zainteresowania tutaj szczegóły oferty. Jeśli znajdą się chętni, może być to ciekawa alternatywa dla współdzielonych rozwiązań ;) Pomysł w oparciu o narzekania z tego wątku.

[edit] Wyrzucili mnie dwa razy do kosza, więc link do ogłoszenia mógł nie działać. Sorry ;)

Pozdr, Michał

Pozycjonowanie stron w Google :: pierwszywgoogle.pl

Ok, przefiltrowałem sobie bazę stronek i teraz chcę zrobić update tej bazy na serwerze.

Mam np. wpis

https://www.xvn.pl/ i flag 2565

Binarnie to będzie 101000000101 i żeby włączyć ten katalog to muszę zmienić LSB na 0 tzn. 101000000100?

Za co odpowiadają pozostałe bity?

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Binarnie to będzie 101000000101 i żeby włączyć ten katalog to muszę zmienić LSB na 0 tzn. 101000000100?

To na pewno wystarczy, żeby wyłączyć. Jednak przy zmianie przez panel, zmienia się też jeszcze jeden bit w losowej dla mnie kolejności. Ja ustawiam całą flagę po prostu na zero. I tak nie mam zamiaru korzystać z banowanych katalogów.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Pytanie do autora. Jak wybierany jest precel do publikacji? Czy wartości google_pagerank i quality_rank mają znaczenie? Mam wrażenie, że strony które mają te parametry najwyższe są najczęściej używane.

Tak jak np. https://www.kopd.szczecin.pl - jak widać ładnie zaspamowany, ma w bazie danych oba te parametry = 4.

Czy wyzerowanie tych parametrów dla wszystkich precli zwiększyłoby 'losowość' ich wybierania do publikacji?

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Bazy prywatne katalogów już są zrobione (ale jeszcze nie wyszła aktualizacja, piszę, żebyście wiedzieli jak to będzie wyglądać). Wygląda to prawie tak, jak pisałem ostatnio. Otóż, będzie możliwość utworzenia dowolnej liczby baz prywatnych i publicznych. Każdy adres może być przypisany do kilku baz (zarówno prywatnych jak i publicznych). Jeśli adres będzie co najmniej w jednej bazie publicznej, to będzie on automatycznie aktualizowany. Ponadto jeśli dodamy jakiś nowy adres katalogu/precla do bazy publicznej, to zostanie on upubliczniony wszystkim. Jeśli dodamy adres tylko do baz prywatnych, to nie będzie on nigdzie rozsyłany/upubliczniany.

Dodaliśmy też możliwość masowego przenoszenia i kopiowania między bazami oraz usuwania/dezaktywacji adresów na liście katalogów i precli.

Wprowadzona już została również kontrola tekstów wysyłanych do precli, tak aby ten sam tekst nie był wysyłany kilkukrotnie do tego samego precla. Do tej pory adres precla był losowany - w nowszej wersji też będzie wybierany losowo, ale pierwszeństwo będą miały te precle, do których do tej pory wysłaliśmy najmniej wpisów w ramach danej grupy.

Lista katalogów od kilku dni jest sprawdzana (aktualizowane są m.in.: aktywność adresu, rodzaj katalogu, PR, SITE, aktywność katalogu), wkrótce proces sprawdzania powinien się zakończyć, więc baza będzie całkowicie odświeżona.

Pytanie do autora. Jak wybierany jest precel do publikacji? Czy wartości google_pagerank i quality_rank mają znaczenie? Mam wrażenie, że strony które mają te parametry najwyższe są najczęściej używane.

Czy wyzerowanie tych parametrów dla wszystkich precli zwiększyłoby 'losowość' ich wybierania do publikacji?

Ma to jakieś znaczenie, ale w nowszej wersji będzie to zupełnie inaczej rozwiązane, więc chyba nie ma sensu już się nad tym zastanawiać.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Ja nowy w temacie. Wybaczcie, ale na czytanie 150 stron zdecydowanie nie mam czasu :)

Próbuję zalogować się do Panelu Publikera (wcześniej się udawało), a dziś patrze a tu błąd:

B��d klucza licencji - spróbuj zalogowa� si� do panelu co najmniej za 1 godzin�, wówczas zostanie podj�ta próba odnowienia licencji

_as_targets table corruptedB��d nr #djy839fjss2 - zapis do cookie nie powiód� si�.

I co ja mam teraz zrobić? !!!

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Eh.. na prawdę myślisz, że na to nie wpadłem?

Na sam początek chciałem się dowiedzieć od innych użytkowników co to za błąd. W supporcie powiedzą tylko jak rozwiązać problem. Ja chce wiedzieć czym jest on spowodowany a być może ktoś (oprócz supportu) wie...

Inna sprawa, że widuję tu wypowiadającego się pracownika Publikera, więc a nuż pomoże nie tylko mnie...

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

@zuymen

Temat był poruszany kilka razy w tym wątku, odpowiadanie w kółko na to samo pytanie jest zwykłym zaśmiecaniem forum i marnowaniem czasu (może Ty masz go za dużo).

Napisz do supportu i będziesz miał problem rozwiązany.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Cześć,

Obejrzyj sobie pod phpmyadminem publikerowe tabelki, będziesz miał as targets tam. Poza tym kilka stron temu w tym wątku coś o tym było.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Jak już takie pytanie dla początkujących poszło to i ja się pokuszę. Jak wyciągnąć tą całą bazę katalogów z publikera w celu przefiltrowania i wrzucić już przefiltrowaną z powrotem do publikera? Może jakiś link do strony gdzie jest odpowiedź na to pytanie?

Skorzystaj ze skryptu, który napisałem:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=106149

https://www.promolabs.pl/blog/publicleaner-...zamy-publikera/

Oprócz pobrania skorzystaj jeszcze z 5 komentarza, gdzie jest skrypt, który odświeża proxy.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Witam Wszystkich

Ja to mam takie pytanko, bo gdzieś tam na jakiejś stronie wyczytałem że ktoś przenosił Publikera na inny hosting i nie płacił nic, ja się zastanawiam nad zakupem ale wiem że w styczniu będę zmieniał hosting a nie chcę ponosić dodatkowych kosztów, czy te opłaty są pobierane czy nie ? przy okazji zapytam, może ktoś polecić jakiś dobry hosting, ale taki naprawdę solidny stabilny, bez ściemy że strony w jeden dzień się wczytują a na drugi jest już problem, najlepiej jakiś zagraniczny hosting, może być w UK, polskich serwerów przetestowałem kilka i niestety przenoszę się.. tylko czy jak zakupie jakiś hosting z poza PL to jak znaleźć taki co Publiker będzie chodził ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności