Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To tylko ręcznie. publiker nie ma takiej funkcji. Jest z tym sporo roboty Ci powiem.

Wchodzisz do grupy i sprawdzasz linki do artykułów.

Wchodzisz do katalogów i szukasz katalogu gdzie jest umieszczony wpis. I tam masz login i pwd do precla.

Większość wpisów w ten sposób załatwisz.

Podzielisz się z nami dlaczego chcesz usunąć informacje o wpisach?

bo nie dostałem kasy za zlecenie.

Miałem kiedyś podobną sytuację. Nawet zacząłem ręcznie usuwać wpisy ale to bardzo czasochłonne.

Miałem kiedyś podobną sytuację. Nawet zacząłem ręcznie usuwać wpisy ale to bardzo czasochłonne.

ponawiam pytanie.

da się usunąć wpis z wszystkich katalogów i blogów z danej grupy?

Nie chodzi o usunięcie grupy tylko wpisów z danej grupy.

Ja jak starszy kolega pozwolę dać tobie rady, NIGDY nie kataloguj bez 100% wpłaty.

W reszcie przypadkach stosuj 301 i własne zaplecze, zrobienia kogoś w konia to staje się taki sport narodowy.

Kiedyś myślałem o zleceniu napisania programu usuwającego wpisy z WP,jest to łatwiej zrobic jak z katalogami które na rożnych skryptach stoją.W Publikerze tego nie da się zrobić.

Zapytaj zleceniodawcy czy woli mimo wszystko zapłacić, czy tez tłumaczyć się dzielnicowemu i marnować czas na bieganie do sądu. W pozwach o oszustwo wielkość kwoty nie gra roli.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zrób ministornę z info, że nie płaci rachunków, puść kilka projektów w Publikerze, podlinkuj z innych miejsc na nazwę firmy i wyślij mu link do wyników wyszukiwania G.

fajny pomysł ale chyba nielegalny

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Ja miałem podobną sytuację i dlatego teraz na początek tworze jedynie zaplecze nad którym mam w pełni kontrolę i jak widzę że klient jest ok to można sobie pozwolić na więcej.

A z tym szkalowaniem to nie ma sensu bo to się narobisz a i tak to pójdzie rykoszetem i nic nie nauczysz.

praca, darmowe dokumenty - listy motywacyjne

ogłoszenia - praca oferty

oszczędzasz na lokacie - najlepsze lokaty

A ja mam takie pytanie. Otóż dodało wpis. Wchodzę na ten wpis (Precel) tekst z linkiem ładnie dodany, ale pod Tekstem jest taka linijka:

Adres www: https://153.253.218.242

dlaczego nie wpisuje moje adresu tylko IP ?

Czasami dodaje dobrze, a czasami leci tylko i wpisuje tam bardzo różne IP. Od czego to zależy i dlaczego tak jest ?

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

A ja mam takie pytanie. Otóż dodało wpis. Wchodzę na ten wpis (Precel) tekst z linkiem ładnie dodany, ale pod Tekstem jest taka linijka:

Adres www: https://153.253.218.242

dlaczego nie wpisuje moje adresu tylko IP ?

Czasami dodaje dobrze, a czasami leci tylko i wpisuje tam bardzo różne IP. Od czego to zależy i dlaczego tak jest ?

Po pierwsze leniuszek jesteś - jakbyś przewertował ten wątek (posty październikowe bodajże), to miałbyś odpowiedź.

Po drugie, po raz kolejny jesteś leń, bo nie zajrzałeś do manuala Publikera.

Tam masz odpowiedź, a dotyczy to precli Webmini i tak ma być, bo inaczej nie da rady. A jakbyś jeszcze resztką woli sprawdził dokładnie ten wpis w tym preclu, to zauważyłbyś, że to co w tekście do precli podlinkowałeś, masz i tu podlinkowane.

Pytanko:

mam parę systemów gdzie publiker może dodawać

które z nich łykają teksty do 250 znaków ?

które lepiej odznaczyć ? (ktoś pisał że odznaczył webmini bo większość jest zbanowana)

Czy zazwyczaj macie ustawione domyślnie (wszystkie zaznaczone) czy warto tu kombinować?

WordPress

MocneLinki

EasyDir

FreeGlobes

Hurricane

OtwartyMini

QlWeb

WebMini

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Jest już dostępna aktualizacja programu do wersji 2.0.0. Niestety, ale tym razem aktualizacja musi być już płatna (bezpłatna dla użytkowników, którzy zakupi program po 1 września 2010). Zamówienia można składać na stronie: https://www.publiker.pl/payment

Oto zmiany w skrypcie:

- Automatyczne aktualizacje bazy katalogów i precli. Zadania związane z wyszukiwaniem w sieci nowych adresów katalogów/precli, sprawdzaniem aktywności katalogu/precla, monitorowaniem typu danego katalogu/precla, okresowym aktualizowaniem parametrów Page Rank, Indexed Pages, itp. nie będą już realizowane w ramach każdej instalacji programu Publiker, lecz będą odbywać się na specjalnie do tego celu stworzonym serwerze aktualizacji bazy katalogów/precli. Publiker będzie okresowo łączył się z serwerem w celu pobrania aktualizacji spisu katalogów/precli. Pozwoli to zmniejszyć obciążenie instalacji programu Publiker, zmniejszyć wielkość bazy danych, przyśpieszyć działanie programu, a przede wszystkim zapewni aktualność bazy katalogów i precli.

Zastosowane na serwerze nowe mechanizmy wyszukiwania nowych katalogów i precli pozwoliły na odnalezienie i dodanie do bazy sporo nowych, wartościowych adresów.

Chciałbym dodać w tym miejscu, że aktualizacja bazy katalogów nie polega jedynie na okresowym sprawdzaniu Page Rank i Indexed Pages. To jest o wiele bardziej złożony proces. Przykładowo, jeśli mamy precel WordPress i wczoraj był on oparty o WP wersja 2.5.x, a dzisiaj został zaktualizowany przez administratora do wersji 2.8.x, to Publiker dysponujący starymi informacjami nie będzie w stanie poprawnie wysłać artykułu. Dlatego właśnie serwer aktualizacji będzie to między innymi sprawdzał i rozsyłał zaktualizowane informacje do instalacji programu Publiker.

Adresy niedziałających katalogów/precli lub nierozpoznanych typów katalogów/precli do tej pory musiały być przechowywane w bazie danych Publikera. Teraz nie ma takiej potrzeby, więc adresy te są automatycznie kasowane z bazy, żeby niepotrzebnie nie zajmowały miejsca.

- Obsługa prywatnych baz katalogów. W programie można utworzyć dowolną liczbę prywatnych i publicznych baz katalogów, w celu pogrupowania adresów katalogów i precli. Pojedynczy adres katalogu/precla może przynależeć do dowolnej liczby baz prywatnych lub publicznych, może być również nieprzypisany do żadnej z baz. W menu Menu->Katalogi można tworzyć nowe bazy katalogów, przeglądać zawartość baz, kopiować i przenosić adresy pomiędzy bazami.

W parametrach grupy można określić (osobno dla katalogów i precli), z której bazy program ma korzystać wysyłając wpisy.

Podczas aktualizacji programu do wersji 2.0.0 wszystkie dotychczasowe adresy katalogów/precli w programie są automatycznie przypisywane do domyślnej bazy publicznej.

Adres katalogu/precla, który jest przypisany do co najmniej jednej bazy publicznej może być wysłany podczas aktualizacji bazy katalogów i precli na serwer aktualizacji, a następnie rozesłany do innych użytkowników programu Publiker. Z tego powodu, jeśli w bazie katalogów/precli są adresy, których nie chcielibyśmy upubliczniać, to po dokonaniu aktualizacji oprogramowania należy PRZED odblokowaniem zadań CRON usunąć te adresy ze wszystkich baz publicznych (domyślnie jest tylko jedna baza publiczna). Po odblokowaniu zadań CRON program rozpocznie samoczynnie aktualizację bazy katalogów i precli. Pierwsze po aktualizacji oprogramowania pobieranie bazy adresów z serwera jest najbardziej czasochłonne, następuje stopniowo i jest rozłożone w czasie – pełne zaktualizowanie bazy nie powinno zająć więcej nić około 6 godzin.

Jeśli podczas aktualizacji bazy katalogów i precli pozyskane zostaną nowe adresy precli typu WordPress, to program automatycznie zaplanuje w nich rejestrację dodając odpowiednie zadania do listy 'Zadania CRON'.

- Zastosowano mechanizm kontroli wysyłanych tytułów i tekstów do precli. Użytkownik może zaznaczyć opcje 'wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla' lub 'wysyłaj pojedynczy tytuł tylko jeden raz do precla' przy odpowiednim generatorze tekstu w Menu -> Projekty -> Zarządzaj grupami -> Generatory. Podczas aktualizacji domyślnie dla wszystkich grup włączana jest opcja ''wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla'.

- Wprowadzono możliwość określenia w grupie sposobu wyboru precli, do których wysyłane są wpisy, np. według Page Rank, Indexed Pages, itd. W pierwszej kolejności teksty są zawsze wysyłane do tych precli, do których do tej pory w ramach danej grupy wysłaliśmy najmniej artykułów. W drugiej kolejności brany jest pod uwagę sposób wyboru precli określony przez użytkownika.

- Dodano w parametrach grupy opcję, której zaznaczenie wymusza, aby program nie wysyłał wpisów do zbanowanych przez Google katalogów lub precli

- Wprowadzono możliwość zmiany w Menu->Konfiguracja priorytetu zadań związanych z rejestracją w preclach WordPress.

- Odzyskiwanie hasła do panelu administracyjnego przez użytkowników, którzy zapomnieli hasła.

- Przy edycji tekstów dodano ikonki umożliwiające szybkie wyszukanie i użycie synonimów w tytułach

- Inne drobne poprawki usprawniające wysyłkę wpisów do katalogów/precli, zmniejszające obciążenie bazy, poprawiające posługiwanie się programem, itp.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności