Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy bazy katalogów dla wersji 1.x będą uaktualniane?

Nie, bazy katalogów dla wersji 1.x nie będę już aktualizowane, bo jest to teraz robione zupełnie inaczej.

Natomiast zaraz po wgraniu aktualizacji z wersji 1.x do wersji 2.x i uruchomieniu CRONa program zacznie pobierać aktualizację z serwera. Usunie z bazy adresy nieprzydatne (niedziałające zupełnie, lub katalogi działające ale np. nie przyjmujące już wpisów), a doda do bazy nowe aktywne adresy.

Czy w bazie prywatnej są aktualizowane parametry IP, PR?

To jest rozwiązane na dwa sposoby. Jeśli adres jest w bazie prywatnej, ale serwer aktualizacji nie zna tego adresu, to oczywiście nie jest w stanie zaktualizować danych PR, IP. W takim przypadku Publiker będzie we własnym zakresie aktualizował PR, IP - na liście 'Zadania CRON' jest zadanie odpowiedzialne za te czynności. Jeśli natomiast adres należy tylko do baz prywatnych, a serwer aktualizacji zna ten adres i uznaje go za użyteczny, to dane dotyczące IP, PR będą pobierane z serwera (żeby nie obciążać Publikera). Różnica jest jednak taka, że adresy należące do baz prywatnych nie są nigdy usuwane (nawet jeśli są nieaktywne).

Priorytet dla rejestracji w wp - trafna opcja, lista cron od razu uległa zmianie :)

To dotyczy przede wszystkim nowych instalacji programu. Do tej pory priorytet rejestracji był wysoki, co powodowało, że po włączeniu rejestracji w preclach WP trzeba było odczekać 2-3 dni, aż rejestracja się zakończy i dopiero po tym czasie program zaczynał normalnie wysyłać wpisy do katalogów i precli.

Od teraz priorytet rejestracji w nowych instalacjach będzie niższy, dzięki czemu wpisy będą wysyłane od samego początku działania programu - nie trzeba będzie czekać na zakończenie rejestracji.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

No i już działa. Jak - to się okaże, bo na wszystko trzeba czasu i nie ma tak dobrze, żeby zawsze było wszystko i dla wszystkich dobrze :). Zresztą wolę poczekać z rezultatami do poniedziałku, kiedy będę miał pewność, że wszystkie parametry bazy katalogów zostaną sprawdzone.

A tak na szybko - w końce bez stresu można edytować bazę katalogów i jest całkiem sporo przydatnych kryteriów filtrowania. To się na pewno przyda i w końcu się za to zabiorę, bo wcześniej to zajmowało za dużo czasu i ruchów myszką, więc wolałem zostawić tak jak było.

Ważne są zmiany w edycji grupy. Oprócz ustawiania kryteriów dodawania katalogów (wg PR, losowo), to samo się pojawiło przy preclach i w obu przypadkach pojawiły się inne jeszcze kryteria jak np. SITE. Kolejna rzecz to zablokowanie wysyłki do zbanowanych. Natomiast myślę, że wkrótce zaczną się krytyczne opinie o ustawienia dot. do których katalogów ma być dodawane :). Można albo do wszystkich baz albo do jednej z wybranych. No i pewnie może komuś to nie pasować, bo ma np. 1 publiczną i np. 2 prywatne. No i daną grupę chce słać do 2 prywatnych, a tu musi tworzyć grupy, żeby się to udało. :) Mi to nie przeszkadza, ale myślę, że się komuś to nie spodoba :).

A co do nie sprawdzania z automatu pod względem PR, SITE itd. baz prywatnych, to nie ma co narzekać, bo z samej definicji baza prywatna, to taka, którą sobie tworzy, starannie selekcjonuje i sprawdza użytkownik.

Co się stanie z katalogami/preclami w bazie publicznej, które mają site 0? Będą usuwane czy trzeba się samemu o to zatroszczyć? Czy po usunięciu katalogu z bazy publicznej, katalog przy aktualizacji zostanie dodany ponownie?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Co się stanie z katalogami/preclami w bazie publicznej, które mają site 0? Będą usuwane czy trzeba się samemu o to zatroszczyć? Czy po usunięciu katalogu z bazy publicznej, katalog przy aktualizacji zostanie dodany ponownie?

Na pytanie, szczególne pierwsze, to powinien ci odpowiedzieć Publiker. A w drugim przypadku, to nie trzeba od razu kasować katalogu z bazy. Jest opcja "deaktywuj", a w takim przypadku katalog jest nadal w bazie, więc aktualizacja bazy nic nie zamiesza, bo na nowo nie zostanie dodany, bo po prostu już w bazie jest i pozostanie - dopóki tego nie zmienisz - nieaktywny.

U mnie aktualizacja do wersji 2.0 przebiegła bezproblemowo i już śmiga. Chciałam w tym miejscu pochwalić jakość i szybkość obsługi klientów Publikera. Jest to miła odmiana po przejściach z panami i paniami z firmy Enterso, od których od roku czekam na odpowiedź...

Estetyczna i trwała reklama - naklejki 3D oraz breloki - producent.

Rowery i narty Kraków - sprzedaż hurtowa i detaliczna.

Polecamy kamery sportowe i kamery ekstremalne Liquid Image.

Pytanie do publiker.pl:

A jeśli chodzi o sprawdzanie parametrów katalogu z bazy prywatnej, którego w bazie publicznej nie ma (z tego co zrozumiałem, odbywa się to za pomocą mojej instalacji, a nie głównego serwera) to czy została przewidziana jakaś obsługa proxy?

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

a chcialbym sie was spytac odnosnie dlugosci tekstu do precla w publikerze

jaki tekst bedzie najlepszy, mniej niz 1000 zn czy powyzej 1000 znakow

i czy warto wlaczac synonimy w tekstach dla precli

i jeszcze pytanko, czy jak zaktualizuje do wersji 2, to czy te wszystkie projekty, które teraz mam mi sie pokasuja czy zostana ?

Projekty po aktualizacji zostają, dziwne by było gdyby się kasowały i byś musiał dodawać np. 100 projektów.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności