Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

a chcialbym sie was spytac odnosnie dlugosci tekstu do precla w publikerze

jaki tekst bedzie najlepszy, mniej niz 1000 zn czy powyzej 1000 znakow

i czy warto wlaczac synonimy w tekstach dla precli

Wybacz, ale pytasz się o rzeczy podstawowe, które powinieneś poznać, jeśli bierzesz się za pozycjonowanie. Ponadto wystarczyło przejrzeć manuala do Publikera, gdzie małe co nieco jest o tym. Dodatkowo zobacz jak jest w poszczególnych preclach, tzn. jakie minimum i maks, to już będziesz miał pojęcie. A z synonimami wygląda, że nie wiesz do czego tak naprawdę jest i po co. Jedno hasło: unikalność tekstu. Wystarczy parę godzin czytania tego forum i jeszcze Google i już wszystko wiesz, a przede wszystkim rozumiesz.

Nie odpowiedziałem wprost, bo zastanawiające jest to, że wielu kupuje Publikera i nie próbuje rozgryźć choć odrobinę istoty tego co robi. Jak dostaniesz gotową odpowiedź na tak podstawowe pytanie, to nadal nie bardzo będziesz chyba rozumiał. A jeśli tak nie jest, to przepraszam, ale pytanie o tym świadczy.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

W końcu się zdecydowałem na zakup publikera ale gdy chciałem go zakupić to się okazało że w sprzedaży jest Aktualna wersja: 1.0.14 gdy na forum się czyta że weszła w życie nowa 2.0 wersja ? Więc jak to jest, mam zakupić wersję 1 i dokupić sobie aktualizację do wersji 2 ? co jest to dla mnie dziwne, czy po prostu wersja 1.0 jeszcze nie została zmieniona na oficjalnej stronie publikera na wersje 2.0 ?

(...) Więc jak to jest, mam zakupić wersję 1 i dokupić sobie aktualizację do wersji 2 ? co jest to dla mnie dziwne, czy po prostu wersja 1.0 jeszcze nie została zmieniona na oficjalnej stronie publikera na wersje 2.0 ?
Jest już dostępna aktualizacja programu do wersji 2.0.0. Niestety, ale tym razem aktualizacja musi być już płatna (bezpłatna dla użytkowników, którzy zakupi program po 1 września 2010). Zamówienia można składać na stronie: https://www.publiker.pl/payment

Co się stanie z katalogami/preclami w bazie publicznej, które mają site 0? Będą usuwane czy trzeba się samemu o to zatroszczyć?

Nic się z nimi nie stanie. Jeśli działają i można do nich dodawać wpisy, to pozostaną aktywne w bazie. Nie są usuwane. Po co je usuwać, skoro w grupie jest opcja 'nie wysyłaj do zbanowanych'. Poza tym, dzisiaj ma site=0, a jutro może mieć już site>0, o czym serwer aktualizacji poinformuje Twoją instalację Publikera.

Czy po usunięciu katalogu z bazy publicznej, katalog przy aktualizacji zostanie dodany ponownie?

Jeśli adres jest aktywny, to odpowiedź brzmi: tak. Ale nie rozumiem po co je usuwać? Należy wyłączyć ich publikację, a nie usuwać.

A jeśli chodzi o sprawdzanie parametrów katalogu z bazy prywatnej, którego w bazie publicznej nie ma (z tego co zrozumiałem, odbywa się to za pomocą mojej instalacji, a nie głównego serwera) to czy została przewidziana jakaś obsługa proxy?

Program sprawdzi maksymalnie 500 adresów w ciągu doby. Obsługę proxy mam w 'szufladzie' - jak będzie potrzebna to daj znać. Może się okazać, że 99% katalogów jest w bazie publicznej i nie będzie to w ogóle potrzebne.

W końcu się zdecydowałem na zakup publikera ale gdy chciałem go zakupić to się okazało że w sprzedaży jest Aktualna wersja: 1.0.14 gdy na forum się czyta że weszła w życie nowa 2.0 wersja ? Więc jak to jest, mam zakupić wersję 1 i dokupić sobie aktualizację do wersji 2 ? co jest to dla mnie dziwne, czy po prostu wersja 1.0 jeszcze nie została zmieniona na oficjalnej stronie publikera na wersje 2.0 ?

Jeszcze nie ma wersji instalacyjnej 2.0. Prawdopodobnie będzie jeszcze dzisiaj. Informacja na stronie od razu zostanie zaktualizowana.

Nowa wersja na pierwszy rzut oka jest dużo ciekawsza. Mam jednak pytanie:

Na jakiej zasadzie działa "wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla" w tekstach częściowych. Co bierze pod uwagę. Jeden z kawałków tekstu, czy tekst jako taki?

Wchodzisz do panelu, do tekstów częściowych, włączasz edycję tekstu i widzisz edytor z tekstem - ten tekst, który widzisz rozumiemy jako pojedynczy tekst.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

mam takie pytanie do publiekra.pl czy jeśli mam dwie licencje jeda zakupiona przez 1 wrzesnia 2010 druga po 1-wszym czy mogę zaktualizować obie czy muszę do tej pierwszej dopłacić 97 zł (+22% VAT) ??

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Po aktualizacji do 2.0:

- dlaczego publiker ponownie aktywowal katalogi ktore sobie sam deaktywowałem ??

Jest to ponad 3000 katalogow i sa to godziny filtrowania...

- i czy jak ponownie ja deaktywuje to publiker znowu je sam aktywuje (pisze o bazie publicznej)?

jeśli tak to kompletnie tego nie rozumiem...

- jest jakiś szybki/prosty przepis aby przenieść wszystkie katalogi do bazy prywatnej ?

...a ja chyba coś zamieszałem :P Po update kliknąłem 'rejestruj w nieaktywnych blogach Wordpress' i coś chyba się posypało... cron prawie stoi, wpisy nie są wysyłane, przez kilka godzin w archiwum crona przybyło z 10 wykonanych zadań a zadania 'Wysyłanie artykułu' mają status 'zawieszone'... w czym może być problem?

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

- dlaczego publiker ponownie aktywował katalogi ktore sobie sam deaktywowałem ??
Ponieważ teraz baza jest jedna ( główna ) zbanowane katalogi są aktywne tzn strony ze site = 0 ( wybierając opcje nie dodaj do zbanowanych... nie będą one brane pod uwagę ) możesz stworzyć swoja bazę w menu publikera a jak wrzucić do nie wszystko jeszcze nie sprawdzałem ale wydaje mi się że publiker tworzy w bazie dodatkowe pole więc możesz importować do bazy zgodnie z zmiennymi.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

...a ja chyba coś zamieszałem :piwo: Po update kliknąłem 'rejestruj w nieaktywnych blogach Wordpress' i coś chyba się posypało... cron prawie stoi, wpisy nie są wysyłane, przez kilka godzin w archiwum crona przybyło z 10 wykonanych zadań a zadania 'Wysyłanie artykułu' mają status 'zawieszone'... w czym może być problem?

A jest tam ostrzeżenie :) Zobacz w zadaniach ile masz teraz rozpoznawania katalogu/precla i nie dziw się, że stoi. Ale możesz ręcznie przyspieszyć jeśli zadania mają opóźnienia. Przy opcji "Uruchom wykonywanie zadań z listy w pętli " wpisz np. liczbę 100 i uruchom. Tak wymusisz ręcznie wykonywania aktualnych i spóźnionych zadań. Zabawa nudna i upierdliwa, ale zawsze coś przyspiesza :)

Co się stanie z katalogami/preclami w bazie publicznej, które mają site 0? Będą usuwane czy trzeba się samemu o to zatroszczyć?

Nic się z nimi nie stanie. Jeśli działają i można do nich dodawać wpisy, to pozostaną aktywne w bazie. Nie są usuwane. Po co je usuwać, skoro w grupie jest opcja 'nie wysyłaj do zbanowanych'. Poza tym, dzisiaj ma site=0, a jutro może mieć już site>0, o czym serwer aktualizacji poinformuje Twoją instalację Publikera.

Moim zdaniem wyłączenie publikowania do zbanowanych (a pewnie 99% z listy domen SITE=0 ma bana a nie jest niezaindexowanymi świeżynkami) katalogów i precli to podstawa. Odciąży to skrypt, bo zwiększy się znacznie ilość wartościowych (zaindexowanych) linków, więc będzie można w grupach zmniejszyć ilość dziennych wysyłek.

Jeśli nie ma tego w standardzie i nie ma jakiegoś "prztyczka", który by to hurtowo przełączał to pozostaje chyba tylko zrobić zapytanie do bazy danych, żeby wyłączał każdy katalog z SITE=0.

Nie wiem jak inni, ale moim zdaniem przydało by się jeszcze jakoś rozwiązać sprawę exportu linków i wyciąć z nich wpisy z domen z SITE=0. W chwili obecnej podlinkowująć hurtowo wpisy (np SWLami) automatycznie tracimy 50% punktów na wpisy w zbanowanych domenach. Przy większych ilościach grup i podlinkowywaniu są to dość wymierne koszty.

pozdrawiam

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

No właśnie... nie. W zadaniach nie widzę rozpoznawania i w ogóle w arch. crona zadania wykonane przybywają ale bardzo wolno... Przez ostatnie 4-5 godzin mam z 200 wykonanych zadań... No zobaczymy, może się rozkręci :)

Może cały czas dorzuca paczki aktualizacji bazy? Każda taka paczka to 250 adresów, więc trochę teog jest.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności