Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

...a ja chyba coś zamieszałem :) Po update kliknąłem 'rejestruj w nieaktywnych blogach Wordpress' i coś chyba się posypało... cron prawie stoi, wpisy nie są wysyłane, przez kilka godzin w archiwum crona przybyło z 10 wykonanych zadań a zadania 'Wysyłanie artykułu' mają status 'zawieszone'... w czym może być problem?

Po update też zrobiłem rejestrację i nie mam żądnego problemu. Cron działa tak jak wcześniej i nie ma żądnych zaległości.

W ciągu kliku dni ciężko jest jednoznacznie ocenić nową aktualizację, jednak słów kilka można napisać.

Plusy

Zdecydowanymi plusami, które bardzo się przydają jest możliwość dodawania wyłącznie do katalogów zaindeksowanych i ustalenie do jakiej kategorii mają być wpisy dodawane w pierwszej kolejności (z jak najważniejszym PR). Druga opcja znajdowała się w poprzedniej wersji ale jej funkcjonalność była wątpliwa. Teraz jest trochę lepiej. Ciszą też drobne poprawki jak możliwość automatycznego wyszukiwania synonimów w tytule tekstu czy pingowanie wpisów.

Minusy

Dużym minusem jest nadal manualne dodawanie do katalogów i precli. Wydaje mi się nawet, że jest z tym trochę gorzej. Sporo czasu i cierpliwości by cokolwiek tym zdziałać. Nie pojawiają się tokeny lub są źle odczytywane. Szkoda, że autorzy nie zrobili tego na wzór innych półautomatów.

Uważam jednak, że warto zaktualizować sobie Publikera do 2.0 Wyprzedza on konkurencje o całe lata świetlne

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...

Nie, bazy katalogów dla wersji 1.x nie będę już aktualizowane, bo jest to teraz robione zupełnie inaczej.

...

To jest nieporozumienie. Nabywając Publikera w połowie lipca dowiaduję się, że od początku listopada (po 3,5 miesiącach) moja baza nie będzie aktualizowana. Nie mam możliwości innej aktualizacji bazy jak poprzez samego Publikera.

Tak oto stałem się użytkownikiem narzędzia na 3,5 miesiąca. Tu już nie chodzi o te 100 zł za aktualizację - a chodzi o politykę producenta.

Należy jeszcze dodać, że zmiany zostały wymuszone przez użytkowników - czyli najpierw je wymuszono a następnie zapłacono za to, że podpowiedziało się producentowi jak jego narzędzie może przynieść jemu większy dochód.

... a takie miałem dobre zdanie o producencie.

No dokladnie zgodze sie z Erbit'em. Ta aktualka za 122zl z VAT to troche przegiecie. Jak juz cos to powinna korztowac polowe tego. Na szczescie mozna jakos dac rade uzywajac Publiker Cleaner i chyba lepiej pozostac przy OmniAdd.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dokładnie 122 zł za aktualizacje to dużo... fakt faktem że trochę zmian jest ale moim zdaniem po testach bo dostałem aktualizacje za free ciężko było by wydać tyle kasy na coś co jednak było pomysłem wielu innych osób. Dla osób z PIO powinna być jakaś promocja 50% mniej albo mniej wiadomo że koszty są zawsze ale bez przesady.. I tak nowe wprowadzone zmiany nie kładą na kolana spodziewałem się trochę bardziej rozbudowanego PA ( katalogi ).

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

A ja od wczoraj czekam na uruchomienie po aktualizacji. Chyba autor ma co robić.

A co do samej aktualizacji to brakuje mi możliwości oflagowania katalogów i precli, do których możesz się zarejestrować, ale jako subscribent albo moderowanych, ale nie dodających cudzych wpisów lub porzuconych.

Eksperyment Discover.pl

Zapłaciłem 142,74. Poza tym tu nie chodzi o cenę (nie o jej wysokość) a o sam fakt, że po 3,5 miesiąca kupione narzędzie przestaje być przydatne z powodu braku aktualizacji bazy katalogów.

Nie mam zamiaru i nie chcę ani nikogo tłumaczyć ani usprawiedliwiać, ale nie do końca masz rację z brakiem aktualizacji bazy katalogów. Racja, że nie będzie to automatyczne, ale i tak to było oparte na powszechnie dostępnych listach katalogów. Tak więc korzystając z mechanizmów wbudowanych w Publikerze można zrobić to samodzielnie bez większych problemów, choć oczywiście to dodatkowa praca.

Dla złagodzenia bólu płacenia możesz zawsze powiedzieć sobie dla osłody, że nie był to zwykły update, ale aż upgrade, bo przecie teraz to Publiker 2.0 ;)

PS. Właśnie zauważyłem, że tych wspomnianym mechanizmów już w wersji 2.0.0. nie ma. Albo przegapiłem :) A chodziło mi o mechanizm łatwego pobierania list katalogów ze stron z ich wykazami.

a ta aktualizacja to jakoś gdzieś jest do ściągnięcia/zamówienia czy tylko dla wtajemniczonych?
aktualizacja płatna / po zapłacie dostaniesz link do niej...

Aktualna wersja https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/his...u-publiker.html

a tu kupisz https://www.publiker.pl/payment

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Ktoś ma pomysł o co może chodzić?

#

1038965

Dodanie wpisu do precla - podsumowanie

wykonane

2010-11-10 11:17:26

Usuń

#

1038960

Logowanie do precla WordPress

Precel: https://www.witaminy.tk/

wykonane

2010-11-10 11:17:23

Usuń

#

1038961

Przygotowanie do wysłania artykułu

zawieszone

Usuń

#

1038962

Wysyłanie artykułu (Krok 1 z 2)

zawieszone

Usuń

#

1038963

Wysyłanie artykułu (Krok 2 z 2)

zawieszone

Usuń

#

1038964

Sprawdzenie, czy wpis został opublikowany

zawieszone

Usuń

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

@cinmar dzięki!

wszedłem sobie na listę zmian w wersji 2.0 i szczerze powiedziawszy (opinia subiektywna) jakoś nie widzę tam niczego rewolucyjnego, co wymagałoby zrobienia tej aktualizacji płatnej. Na razie chyba sobie to daruję.

ja też poczekam aż ktoś potwierdzi że publiker 2.0 jest skuteczniejszy

Obawiam się że za szybko odpalę updata i za 3.0 będzie kolejna dopłata

Społeczność publikera jest stosunkowo hermetyczna. Tu praktycznie każdy daje informacje zwrotną projektantom publikera co można zrobić aby produkt ulepszyć. Dobrym taktem było by poinformowanie o dopłacie z większym wyprzedzeniem ...

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

W Publikerze 2.0 mamy możliwość pingowania wpisu. Czy ktoś ze swojego doświadczenia może poradzić jak wielkie powinno być procentowe pingowanych wpisów. Czy pingować wszystko?

A jak bierzesz linki do pingowania jakimś programem, to ile tych linków bierzesz? To tak naprawdę zależy od ciebie. Ja daję 100% czyli wszystko, bo tak lepiej, a mniejsza ilość brana jest losowo i nie mam na to wpływ jakie linki. Natomiast nie musi to być 2 razy dziennie bo wystarczy raz, a również np. zamiast 5 dni to można - gdy chcesz zmniejszyć obciążenie - powiedzmy 2-3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności