Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

... nie do końca masz rację z brakiem aktualizacji bazy katalogów.

To nie "moja racja" a przedstawiciela Publikera. To On stwierdził, że takiej aktualizacji nie będzie.

Jednocześnie poszukuję pliku licencji dla wersji 1. Czy ktoś ma lub wie gdzie jest ? Niestety mimo, że są nadal użytkownicy z wersją 1 to producent nie udostępnia licencji dla tej wersji.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
... nie do końca masz rację z brakiem aktualizacji bazy katalogów.

To nie "moja racja" a przedstawiciela Publikera. To On stwierdził, że takiej aktualizacji nie będzie.

Chyba w pośpiechu nie doczytałeś :) Ja nie mówię o aktualizacji producenta, ale tej, którą sam możesz zrobić w wersji 1. I myślę, że mocno nie róźniłaby się od tego, co dawał producent. Ponadto, jak wynikało z tego co inni użytkownicy mówili, to robili własne bazy wartościowych katalogów i precli czyli takich, które nie znajdowały się aktualizacji producenta. A to, że masz mniej katalogów, to nie znaczy, że mniejsza skuteczność, bo wiele z nich (a szczególnie webmini) "szczycą się" site 0.

W Publikerze 2.0 mamy możliwość pingowania wpisu. Czy ktoś ze swojego doświadczenia może poradzić jak wielkie powinno być procentowe pingowanych wpisów. Czy pingować wszystko?

A jak bierzesz linki do pingowania jakimś programem, to ile tych linków bierzesz? To tak naprawdę zależy od ciebie. Ja daję 100% czyli wszystko, bo tak lepiej, a mniejsza ilość brana jest losowo i nie mam na to wpływ jakie linki.

Ja zawsze pingowałem wszystkie wpisy. Zdziwiła mnie natomiast możliwość % ustawienia pingowania wpisów bo nie bardzo rozumiem sensu takiego pingowania. Może jest jednak coś czego nie wiem.

W Publikerze 2.0 mamy możliwość pingowania wpisu. Czy ktoś ze swojego doświadczenia może poradzić jak wielkie powinno być procentowe pingowanych wpisów. Czy pingować wszystko?
Pingowanie jest od wersji 1.0.14 ;) Wczoraj robiłem aktualizacje właśnie do wersji 1.0.14 i włączyłem pingowanie 100% wpisów ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Erbit, przecież katalogi możesz dodawać z poziomu panelu publikera:

Katalogi / Dodaj adresy do sprawdzenia /

Więc nie ma potrzeby "grzebania" w bazie danych.

Informacji o licencji 1.x.xx również szukałem ale takowa już nie istnieje na stronie autora skryptu (plik został usunięty).

Osobiście również nie planuje na razie aktualizacji z uwagi na to że nie ma aż tak dużo zmian aby była potrzebna.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Pingowanie mniej niż 100%? Może żeby google na raz wszystki linków nie łyknął ?

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Tez sprawdzalem licencje, ale z tego, co widze autor sie tam zabezpieczyl na taka ewentualnosc.

Licencje do 1.0 macie w kopii google, bo zaindeksowalo ja na google docs ;) - LINK

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

ja też poczekam aż ktoś potwierdzi że publiker 2.0 jest skuteczniejszy

No ja mogę potwierdzić, ze wyrzucenie tych "zepsutych" katalogów o niebo poprawiło mi statystykę dodawanych - kiedyś to była na poziomie 20-30% nawet. Reszta miała status "oczekuję na moderację" - teraz mam z 60%, resztę ze statusem "oczekuję na moderację.

Do tego tak jak inni pisali doszło trochę funkcjonalności z tym, że jest jeszcze kilka rzeczy co by można było usprawnić. Ale to postaram się w najbliższym czasie szerzej rozpisać na blogu, może to zainspiruje autora do wydania jakiejś wersji 2.1 ;)

I ja jestem jak najbardziej ZA tym, by raz na jakiś czas był wydawany jakiś większy upgrade - odpłatnie. To powoduję, że autor ma większą ochotę do rozwijania aplikacji, a np. taki XR ma opłatę 10$ / mc za użytkowanie. A tu po po ok.1,5 roku jest opłata 120zł więc nie jest tak źle.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Tylko, ze XR kosztuje 500$, wiec 10$ rocznie daje jakies 120$ czyli 20% ceny (poza tym tych 10$ sie nie placi). Natomiast Publiker kosztuje 377zl, a update 117zl, czyli jakies 30% ceny.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czy po aktualizacji do wersji 2.0 Wam również zniknęła ze strony "Konfiguracja" sekcja dotycząca konfigurowania pobrań nowych katalogów z sieci?
Nowa wersja korzysta z publicznego serwera katalogów i nie ma już możliwości pobierania robi to automat. Ty możesz nimi tylko zarządzać tzn sobie sortować po czym chcesz i jak chcesz

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

możesz sobie utworzyć swoją bazę i tam wrzucać swoje katalogi i precle. Poczytaj nową instrukcję z czym się je tego nowego publikera, jak zrobić by twoje katalogi nie dostały się do sieci też znajdziesz w instrukcji. Poczytaj najpierw o nowej wersji

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

ja mam takie pytanie bo przy dodawaniu linka do grupy jest taka opcja

"przed dodaniem tego adresu do katalogu sprawdź, czy taki wpis już istnieje"

i teraz czy ta opcja tyczy sie tylko i wylacznie katalogow, czy moze precli tez ?

i drugie pytanie czy jak sprawdza ten adres w katalogu czy juz nie byl wczesniej dodany

to czy jest jakas roznica do publikera czy bedzie to np

wp.pl

czy

wp.pl/podstrona_a

chodzi mi o to czy sprawdza on tylko domene czy caly adres wlacznie z podstronami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności