Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie po to płacę za narzędzie, które umożliwia aktualizację bazy by później po 3 miesiącach grzebać w tabelach/skryptach. Krótko pisząc producent "zabrał" mi coś co kupiłem.

Niczego Ci nie zabraliśmy, program w wersji 1.0.x działa dokładnie tak samo, jak działał tydzień temu przed wydaniem aktualizacji. Program pobiera z sieci nowe adresy, stara się wyrzucać te, które nie przyjmują wpisów, itd. Wszystko działało tak, jak wcześniej. Stare mechanizmy związane z utrzymywaniem bazy katalogów nie były do końca skuteczne, więc zostały zastosowane nowe. Wraz z ukazaniem się aktualizacji otrzymałeś możliwość skorzystania z nowszego, bardziej skutecznego mechanizmu utrzymywania aktualnej bazy katalogów i precli.

Jeśli odpowiedź na pytanie 'Czy opłaca mi się aktualizować do nowszej wersji?' jest w Twoim przypadku negatywna, to tego po prostu nie rób, szanuję Twoje zdanie i Twoją decyzję. Wielu użytkowników ma jednak inne zdanie i cały czas otrzymujemy zamówienia na aktualizację do nowszej wersji.

Czy po aktualizacji do wersji 2.0 Wam również zniknęła ze strony "Konfiguracja" sekcja dotycząca konfigurowania pobrań nowych katalogów z sieci?

Tak, te pola z konfiguracji zostały usunięte, bo teraz pobieranie nowych adresów w sieci realizowane jest w inny sposób. Teraz serwer aktualizacji łączy się z różnymi serwisami WWW w celu poszukiwania nowych adresów. Dzięki temu Twoja instalacja programu została odciążona takimi zadaniami jak poszukiwanie adresów i ich sprawdzanie, a baza danych nie musi teraz przechowywać danych o adresach bezużytecznych. Możesz nadal dodawać adresy do sprawdzenia przez Menu -> Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia.

A w zadaniach CRON ciągle takie zadanie chodzi - więc jest tu jakaś niekonsekwencja.

Zadanie związane z wyszukiwaniem nowych adresów w sieci powinno zostać usunięte z listy zadań podczas aktualizacji. Dodane zostały natomiast zadania związane ze sprawdzaniem PR i IP - te zadania służą sprawdzaniu adresów prywatnych, których nie ma na serwerze aktualizacji, aby również te adresy były na bieżąco aktualizowane. Dla większości użytkowników, którzy korzystają z publicznej bazy z serwera, to te zadania nie będą miały żadnego znaczenia.

ja mam takie pytanie bo przy dodawaniu linka do grupy jest taka opcja

"przed dodaniem tego adresu do katalogu sprawdź, czy taki wpis już istnieje"

i teraz czy ta opcja tyczy sie tylko i wylacznie katalogow, czy moze precli tez ?

Tyczy się tylko katalogów, bo do katalogu można dodać adres tylko jeden raz. W preclach nie ma potrzeby takiego sprawdzania.

i drugie pytanie czy jak sprawdza ten adres w katalogu czy juz nie byl wczesniej dodany

to czy jest jakas roznica do publikera czy bedzie to np

wp.pl

czy

wp.pl/podstrona_a

chodzi mi o to czy sprawdza on tylko domene czy caly adres wlacznie z podstronami

Sprawdza cały adres.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
... Niczego Ci nie zabraliśmy, program w wersji 1.0.x działa dokładnie tak samo, ...

Oparłem swoje wypowiedź o wypowiedź:

Czy bazy katalogów dla wersji 1.x będą uaktualniane?

Nie, bazy katalogów dla wersji 1.x nie będę już aktualizowane....

... co definitywnie odebrałem jako konieczność aktualizacji gdyż w przeciwnym wypadku "bazy katalogów dla wersji 1.x nie będę już aktualizowane".

Więc jak z tym cytatem jest - bo może nie ma o co kruszyć kopii ?

Witam. Wrzuciłem sobie moją prywatną bazę adresów jakieś 2 dni temu, ale do dzisiaj publiker nie ma na jej temat żadnych danych (nie sprawdził PR ani SITE dla żadnego katalogu) coś jest nie tak czy coś pominąłem?

No chyba, że IP mojego hostingu nie jest lubiane przez google, wtedy pozostaje proxy:>

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

... co definitywnie odebrałem jako konieczność aktualizacji gdyż w przeciwnym wypadku "bazy katalogów dla wersji 1.x nie będę już aktualizowane".

Więc jak z tym cytatem jest - bo może nie ma o co kruszyć kopii ?

A ta informacja nie dotyczyła czasem bazy, którą można było pobrać z serwera publikera w zakładce "licencja" ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Warto zainwestować w aktualizację. Do tej pory mnóstwo pary szło "w gwizdek", bo katalogowaliśmy w zbanowanych katalogach.

I ja jestem jak najbardziej ZA tym, by raz na jakiś czas był wydawany jakiś większy upgrade - odpłatnie. To powoduję, że autor ma większą ochotę do rozwijania aplikacji,

Zgadzam się. Skrypt jak na swoje funkcjonalności nie jest drogi, a oszczędza mnóstwo czasu.

kamjot - a zarejestrował się w tych preclach? Bo mam podobny problem. Nie rejestruje się ani nie sprawdza precli w bazie prywatnej. Mineły 3 dni, publiker nie jest zbyt obciążony.

W kilku się zarejestrował, ale w żadnym nie sprawdził parametrów.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

kamjot - a zarejestrował się w tych preclach? Bo mam podobny problem. Nie rejestruje się ani nie sprawdza precli w bazie prywatnej. Mineły 3 dni, publiker nie jest zbyt obciążony.

W kilku się zarejestrował, ale w żadnym nie sprawdził parametrów.

U mnie dokładnie taki sam przypadek - zarejestrował się w może 10% precli - parametrów nie sprawdził w ogóle.

Pozdrawiam

Ja cały czas mam "rejestracja w WordPress ma priorytet większy od wysyłki wpisów".

Mam kolejnego buga: jak chcę zdezaktywować większą niż 1 liczbę katalogów to po zaznaczeniu "ptaszków" i wybraniu dezaktywuj, usuwa mi tylko pierwszego z listy.

Zwraca oczywiście:

Operacja wykonana poprawnie

Wyłączono publikację 25 adresów

Edit:

Po ręcznym sprawdzeniu zadania crona:

Sprawdzam: site

W tym momencie nie możemy wysłać zapytania do google (blokada)

Status końcowy: OK (zadanie zakończone)

Przyda się obsługa proxy.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności