Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kolejnego buga: jak chcę zdezaktywować większą niż 1 liczbę katalogów to po zaznaczeniu "ptaszków" i wybraniu dezaktywuj, usuwa mi tylko pierwszego z listy.

Ja to zgłosiłem do autora w tamtym tygodniu, na drugi dzień (11.11) było to już poprawione, dostałem o tym informacje oraz prośbę o ponowne wgranie aktualizacji.

W poprzednim tygodniu wysłałem 3 zgłoszenia błędów i wszystkie zostały poprawione.

- deaktywacja tylko pierwszego katalogu,

- powrót na pierwszą stronę listy po jakiejś czynności (np deaktywacja) na innych stronach (mega wkurzające).

- problemy z obsługą list na IE

Polecam od czasu do czasu napisać do autora, że macie jakiś problem. Poprawki pewnie robione są na bieżąco ale musi się ich zebrać większa ilość lub jakąś jedna konkretna by wyszła wersja 2.01.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Potwierdzam, wszystkie zgłoszone do tej pory problemy zostały już poprawione, więc wystarczy ponownie pobrać aktualizację (link nie zmienił się) i wgrać do siebie na serwer.

Witam. Wrzuciłem sobie moją prywatną bazę adresów jakieś 2 dni temu, ale do dzisiaj publiker nie ma na jej temat żadnych danych (nie sprawdził PR ani SITE dla żadnego katalogu) coś jest nie tak czy coś pominąłem?

No chyba, że IP mojego hostingu nie jest lubiane przez google, wtedy pozostaje proxy:>

Sprawdzanie PR, IP mają najniższy priorytet, aby sprawdzanie to odbywało się tylko w wolnych chwilach - gdy program nie ma nic innego do zrobienia. Jeśli więc zadania na liście 'Zadania CRON' są opóźnione, to te zadania nie są wykonywane, bo nie starcza na nie czasu.

Inną przyczyną może być blokada Twojego IP przez Google. Publiker dba o to, aby zapytanie nie były zbyt często wysyłane do Google i odpowiednio rozkłada je w czasie, ale... jeśli ktoś inny na tym samym serwerze wysyła masowe zapytanie do Google, to on jest przyczyną bana i trudno temu zaradzić. Bardzo mało prawdopodobne, aby sam Publiker uruchamiał blokadę w Google.

Bardzo proszę o zrobienie obsługi proxy. Sprawdznanie PR i IP nie działa (blokowany przez google)

OK.

W razie zauważenia jakichś problemów proszę pisać do nas na email, to będziemy mogli zbadać konkretny przypadek i ewentualnie wnieść poprawki.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

PR check jest ponawiany z tego co widzę co minuta w przypadku błędu google blocked IP. To trochę mało. A IP mam prywatne.

Da się w ogóle wyłączyć sprawdzanie PR i BL ?

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Odpowiem za autora, ale na stronie nie ma info o wersji 2.0.1, więc nic zmienić się nie powinno.

Po prostu te poprawki zostały wprowadzone jako szybki fix do 2.0.0 :)

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Zdecydowanie fajnie by było dostawać wiadomości o aktualizacjach, fixach itp.

No właśnie, dlaczego nie dostaje wiadomości na maila o nowej wersji/aktualizacji. Gdybym nie wszedł w ten temat, nie zobaczył że coś się dzieje, nie dokopał się do postu o nowej wersji to w życiu bym nie wiedział.

Natomiast konieczność płacenia za aktualizację dla osób które zakupiły wcześniej, a dla nowych cena pozostaje niezmienna jest dla mnie conajm niej niezrozumiała.

Kto mi podpowie jak usunąć z listy zadań crona niektóre pozycje?

Np. grupa którą usunąłem miesiąc temu nadal jest sprawdzana czy opublikowano wpis.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Witam,

Czy ktoś zaobserwował podobną sytuację, że publiker wysyła czasem wpisy bez tagów do niektórych wp?

Oczywiście widać, że sąsiednie teksty w tym preclu mają normalnie tagi, więc nie jest to raczej wina precla

yerba mate yerbamarket.com - Najlepszy Sklep z Yerba Mate i Akcesoriami

Pytanie odnośnie katalogów, jest postawiony wordpress na domenie głównej, na subdomenie jest easydir, mimo to publiker rozpoznał go jako skrypt easydira, czy to normalne ?

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Bardzo proszę o zrobienie obsługi proxy. Sprawdznanie PR i IP nie działa (blokowany przez google)

1. Nie mam bazy prywatnej, a zadanie sprawdzanie IP i site w cronie jest. Po co? Przecież dane bierzemy z serwera publikera.

2. Jak często publiker sprawdza IP i site i jak często jest aktualizacja - widzę sporo katalogów z info: brak danych.

3. Kiedy będą usunięte dupliaty adresów katalogów z bazy? Sporo katalogów jest w bazie kilkakrotnie pod różnym ID. Ten www arty-przedruk.gry-na-telefon.mielec.pl/ jest aż 4 razy pod identycznie zapisanym adresem. Na dodatek każdy z nich użyty mniej więcej 4294967273 - 4294967288 razy. Jak wierzyć takim danym?

Eksperyment Discover.pl

Dzisiaj skrypt zasypał mnie toną maili, o braku tekstów do publikacji w preclach, pomimo, że projekty działały przez kilka tygodni poprawnie. W najstarszym z nich opublikowane zostało wysłane zostało ponad 800 wpisów, w najmłodszym zaledwie kilka. I wchodzę do panelu, a obok projektów jest napisane:

"UWAGA: Zaczyna brakować tekstów wysyłanych do precli w tej grupie. Dla 1 precli brakuje tekstów, więc wysyłanie do nich wpisów dla tej grupy zostało całkowicie wstrzymane. Dodaj nowe teksty do grupy, a następnie użyj przycisku, aby odblokować wysyłanie tekstów do tych precli.

Pamiętaj, aby najpierw dodać nowe teksty, a dopiero po tym użyć przycisku."

I to stało się w przypadku kilku z moich projektów

O co panowie chodzi?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności