Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie gdy włącze tylko jakąś grupę po kilkudziesięciu minutach przychodzi milion maili

Projekt: 2

Grupa: dg2

ID grupy: 7

Teksty pełne - nie można wygenerować odpowiedniego tekstu

Brak tekstu spełniającego warunki:

opublikowany, przeznaczony do podlinkowania, tekst normalnej długości (długi), przeznaczony do publikacji w katalogach

I tak z każdym projektem, ogólnie rzecz biorąc 50 maili na dzien, to norma.

Coś chyba się popsuło, ponieważ przed aktualizacją wszystko było dobrze teksty normalnie były generowane, teraz niestety mimo, że teksty są dobre są ustawione na nieograniczoną liczbę dodań przychodzi mail, że nie można wygenerować tekstu, dość dziwne, powiadomiłem autora i teraz tylko czekam na jakieś reakcje, nie wiem czy to tylko u mnie tak, czy Wy też macie takie problemy.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

No ładnie po update baza katalogów momentalnie spadła z 16k po weryfikacji na 9k ale teraz po kilku dniach wymiany z systemowym serwerem jest już 13k

No to jakieś jaja chyba są, ja też od paru dni mam problem z rzekomym brakiem tekstów, ale najgorsze jest to, że po ponownym włączeniu projektu wcale nie wysyła wpisów!

Bo niestety po włączeniu tekstu musisz jeszcze wejść do kongiguracji grupy i włączyć na nowo linkowanie znaczy się ptaszka na nowo postawić :D

A tak w ogóle to polecam wysłać mejla do Publikera z opisem problemu. Miałem to, teraz nie mam, bo naprawili. Ale wpierw, jeśli używasz wersji 2.0, to ściągnij z tej samej lokacji co upgrade do 2.0 paczkę z poprawkami i zainstaluj.

Jeżeli macie problem z tymi tekstami należy:

Wejść w grupe -> teksty -> wejść w napisany przez nas tekst -> poszukać opcji Użyj tego tekstu do promocji adresów: i zaznaczyć wszystkie w grupie.

Miałem ten sam problem, po rozmowie z autorem programu wskazał błąd i pomogło.

Oto wycinek maila:

Witam serdecznie,

problem wynika z tego, że teksty mają zaznaczoną opcję 'Użyj tego tekstu do promocji adresów:' i zaznaczone są przykładowo dwa adresy:

https://designgraf.pl

https://designgraf.pl/strony-internetowe.html

w momencie, gdy potrzebny jest tekst do podlinkowania wpisów, to taki tekst nie może zostać użyty, bo zaznaczone zostało, aby tylko używać ten tekst do wymienionych adresów.

Może to być trochę mylące, bo istnieje możliwość zaznaczenia równocześnie opcji 'używaj tego tekstu do podlinkowywania', więc musimy to poprawić, ale przyczyna jest taka jak napisałem powyżej.

Rozwiązanie: albo zaznaczyć opcję 'Użyj tego tekstu do promocji adresów:' = 'wszystkich w grupie', albo utworzyć osobny tekst tylko do podlinkowywania.

Mam nadzieję, że pomogłem.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Ściągnij aktualizacje jeszcze raz, bo są wgrane poprawki. W mailach który przychodzą powinno być napisane co go boli.

A jak nie, to do autora pisać.

forum.png

Po co każdy Publiker sprawdza site i PR z bazy publicznej? Przecież te dane zostały już sprawdzone i chyba szybciej jest zaimportować bazę z serwera z aktualnymi parametrami np. raz na 2 tygodnie...oszczedzając zasoby? Sugestia do autora, aby mozna było w panelu jednym wyczyścić/usunąc standardową bazę katalogów jednego rodzaju, np. webmini, hurricane, qlweb..itd, a następnie pobrać z serwera tylko te, które są działające, zaindeskowane i z site np. > 50. Przyśpieszyłoby to działanie programu i jego skuteczność.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Witam.

Mam pytanie czy działa wam rejestracja w preclach?

U mnie jest:

Wordpress

Łącznie:2024

Aktywnych: 0

Nieaktywnych: 122+1912

Zaznaczam że założyłem konto pocztowe i odpowiednio skonfigurowałem,

Zresztą w Zadaniach Cron recznie uruchamiam rejestrację precla w Worpdress to za każdym razem pojawia mi się komunikat:

Rejestracja w preclu WordPress

Precel: YYY

Status końcowy: Błąd

Albo przy niektórych preclach taki mam komunikat:

Rejestracja w preclu WordPress

Precel: XXX

Status końcowy: OK (zadanie zakończone)

A w statystyce nadal mam 0 Aktywnych.

Czy jest jakieś rozwiązanie?

Pozdrawiam

regulamin

noone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności