Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@wilk Publiker czym jest to wiem, natomiast chciałbym aby był dla mnie jeszcze bardziej przydatny. Jest to tylko moja propozycja a argumentuje ją następująco:

1 ) Link z profilu na dobrym jakościowo forum jest o wiele lepszy niż link z zasyfionego webminiacza.

2 ) Jest to pomysł naturalnie wychodzący z pomysłu o podmianie linków w preclach. Można by tak samo podmieniać linki w profilach.

3 ) Bazy prywatne już są , więc każdy byłby w stanie sobie zebrać prywatną bazę for których jest o wiele więcej niż katalogów stron.

Jakoś specjalnie nie mam za to zamiaru przekonywać do pójścia w tą stronę, ale myślę że wszyscy zdają sobie sprawę z tego jak mało skuteczne są już linki w słabej jakości katalogach, preclach. Profile były by krokiem w stronę zwiększenia skuteczności tego narzędzia ale to tylko propozycja a wszystko i tak zależy od planów autora.

...

Rejestracja w forach nie da rady, bo:

1. To by generowalo gigantyczne obciazenie skryptu.

2. Trzeba by napisac instrukcje do wszystkich for. Obecnie kazdy ma rozne zabezpieczenia i kazda zmiana skryptu forum powodowalaby, ze skrypt by nie dzialal. Natomiast nie wchodzi w gre pisanie wlasnych instrukcji ze wzgledu na strukture Publikera.

Poza tym taka funkcja bylaby bardzo powolna, bo captche by musial rozgryzac jakis oddzielny ocr i rejestracja trwalaby godzinami.

Funkcja ta bylaby martwa juz w chwili jej wydania. Jedyne co to by dzialala na jakis zaniedbanych, standardowych forach.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

1. 90% precli wyglada tak samo, a 99% jest postawionych na WP. Ludzie specjalnie nie daja zadnych zabezpieczen, zeby mozna bylo dodawac z automatu. Wez sobie wpisz haslo w google 'forum' i zobacz jak duzo jest roznych skryptow na ktorych stoja fora, w jak duzej kazdy skrypt jest odmianie i wersji i jak duzo jest unikalnych zabezpieczen. I na forach ludzie specjalnei daja co raz to bardziej skomplikowane zabezpieczenia, zeby nie dalo sie rejestrowac z automatu.

2. Decaptcher i tym podobne serwisy sa wlasnie dosyc wolne. Jakbys nei zauwazyl to LFE tez sie rejestruje do WP, a nie na fora i captche sa rzadko spotykane. Obecnie kazde forum ma jakas captche i ich lamanie trwaloby mnostwo czasu. Czesto php ma ograniczenie 30s na dzialanie skryptu, a czesto decaptcher nie dostarcza captchy w tym czasie.

Jak chcesz sie bawic w taka rejestracje na fora to kup sobie Sick Submitter i zobaczysz jak wolno to idzie i jakie sa rezultaty.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Duża ilość skryptów owszem. Ale używane jest kilka. Także nie przesadzałbym z tym, że trzeba robić do każdego forum, tylko do tych które są najczęściej używane.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Rozmawiacie o zagadnieniach technicznych. A jakoś zapomina się, że będzie to zasyfianie for tekstami, które pojawiają się ni z gruchy ni z pierduchy i nijak się mają do topicu albo dokładnie są o niczym. No i jak w banku, że admini ciąąąąć będą na potęgę, a w miarę możliwości banować.

@Carnagge SickSubmitter jest tak wolny ponieważ jest pisany w Autoit, a w tym to można sobie co najwyżej bota do Tibii napisać, klikajacego i ruszającego myszką.

@Zajacgd Nie myl postowania z zakłądaniem profili.

Tylko dałem pomysł ale jeżeli sami użytkownicy go skreślają no to trudno ;)

...

@Zajacgd Nie myl postowania z zakłądaniem profili.

Wybacz, ale postowanie na forum raz ustawionym automatem, to raczej też nie będą merytorycznie istotne posty ;). Czyli w wielu przypadkach śmiecie merytorycze, a w najlepszym wypadku nic nie wnoszące posty. Ale kruszyć kopi o to nie będę, choć pewnie jestem staroświecki i średnio mi się to podoba.

A ja bym jednak wolał poszerzenie zakresu katalogów o spotkane na zachodzie skrypty. Powinno być proste.

Captche i spamowanie for to chyba nie języki skryptowe a la php.

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

A ja to bym tak chciał tylko przypomnieć, że nie działa mi sprawdzanie parametrów precli i w związku z tym mile widziana była by obsługa proxy.

Dziękuję, dobranoc :)

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności