Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
CYTAT(mareczek123 @ 21.11.10 - 15:27) *

1. Programem mam zamiar pozycjonować 10 stron głównych, około 30 stron zapleczowych wszystko z podlinkowaniem 30-50%. Czy Laohost średni pakiet wystarczy?

Nie idź tą drogą smile.gif. 5 projektów zabija średniego laohosta pod tytułem "nieoptymalne zapytania na bazie". Podlinkowanie rzędu 10%.

No to niedobra informacja ;) Myślałem że wybór serwera będę miał już z głowy.

Polećcie coś bo nie chce rzucać kulą w płot, kupić serwer a potem okaże sie niewypałem.

Może ktoś byłby tak miły i napisał w kilku punktach jak to zrobić na swoim kompie? Nigdy nie robiłem takich rzeczy, nie sądzę żebym ot tak sobie z tym poradził. I jaki ten komp powinien być, bo specjalnie kupować maszynę za 4k też mi się nie uśmiecha... ;)

Publiker jest Fajny:)

Ja używam go głównie do podtrzymywania wypozycjonowanych stron i pozycjonowania zaplecza.

Jest jednak jeden minusik, który mi troszke przeszkadza.

Chodzi o precle. Program sypie preclami na lewo i prawo ale na kilkaset precli trafi sie losowo jeden, może dwa na presselach z pagerank 1 lub wyższym.

W przyszłości proponuję nad zastanowieniem sie odnośnie wprowadzenia funkcjonalności dodawania do precli również wg page rank tak jak w katalogach.

Poza tym program ułatwia życie przy dużej ilości fraz, polecam:)

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

W przyszłości proponuję nad zastanowieniem sie odnośnie wprowadzenia funkcjonalności dodawania do precli również wg page rank tak jak w katalogach.

Ale takie coś jest :) Masz wybór jak chcesz dodawać do precli: losowo, PR, Site itd. Chyba że nie masz wersji 2.

Ale nie ma proxy! (wiem wiem, czepiam się !!! ). Ja znam parametry swojej prywatnej bazy, ale chciałbym żeby były one na bieżąco sprawdzane, gdy już je wrzucę w Publikera, bo wiadomo, że może się coś zmienić, a poza tym, żebym miał pogląd na parametry, bo przecież wszystkich na pamięć nie znam !!!.

Autorze, co z proxy?

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

No to niedobra informacja :) Myślałem że wybór serwera będę miał już z głowy.

Polećcie coś bo nie chce rzucać kulą w płot, kupić serwer a potem okaże sie niewypałem.

Może ktoś byłby tak miły i napisał w kilku punktach jak to zrobić na swoim kompie? Nigdy nie robiłem takich rzeczy, nie sądzę żebym ot tak sobie z tym poradził. I jaki ten komp powinien być, bo specjalnie kupować maszynę za 4k też mi się nie uśmiecha... !!!

Jeżeli chcesz na localhost, to komp ci wystarczy za 100zł i instalujesz debiana i dalej wedle poradnika z mojej stopki. Jako domenę instalacji podajesz swoje IP (musiało by być niezmienne)

Ma to minusy w postaci nikłej oszczędności. Lepiej taniego VPS wziąć i możesz sobie na nim trzymać publikera, a jak weźmiesz jeszcze parę IP, to i masz tanie proxy. Przy VPS patrz tak 512Ramu - bo apache i mysql potrafią trochę zająć.

Ale takie coś jest :) Masz wybór jak chcesz dodawać do precli: losowo, PR, Site itd. Chyba że nie masz wersji 2.

Ale nie ma proxy! (wiem wiem, czepiam się :P ). Ja znam parametry swojej prywatnej bazy, ale chciałbym żeby były one na bieżąco sprawdzane, gdy już je wrzucę w Publikera, bo wiadomo, że może się coś zmienić, a poza tym, żebym miał pogląd na parametry, bo przecież wszystkich na pamięć nie znam :P.

Autorze, co z proxy?

Ale numer:)

Tak sie zamotałem z tym wszystkim, że aż przeoczyłem nową wersję:P

Biore sie za aktualizację.

Jeszcze pytanko. Czy bawicie się w podlinkowywanie wpisów? Sprawdza wam się to?

Pozdrawiam

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

Skoro publiker loguje sie w preclach i dodaje wpisy, to mógłby również logować się i podmieniać linki

To świetny pomysł.

Mi zawsze chodziła po głowie jeszcze jedna opcja: sprawdzanie ile na podstronie naszego wpisu (precla) jest linków wychodzących. Załóżmy, że sami dodamy 3 linki we wpisie, admin precla wrzuci ze dwa SWLe i robi się już np. 20 linków.

Możnaby takie dane zbierać (w celu określenia "wartości" precla) lub chociaż sprawdzać ilość linków wychodzących przed podlinkowaniem wpisu i np. dla podstrony z wpisem, gdzie ilość linków wychodzących jest większa niż X losujemy inny wpis do podlinkowania.

Ot taka ciekawostka :)

@OSM - naprawdę sądzisz, że wpisy z Publikera będą jakościowe a nie ilościowe? Przy tego typu narzędziach idziesz na ilość i nie przejmujesz się pierdołąmi w stylu 20 wychodzących na preclu - byle był zaindexowany.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

@salab: Jest dużo racji w tym co piszesz. Ale w momencie, gdy mamy już w Publikerze prywatne listy katalogów można z całego gąszczu śmieci wydzielić garść tych "wartościowych", a uwierz są takie, które nie mają po -naście linków z SWLi.

Chodzi też o moce przerobowe. Po co mamy podlinkowywać same śmieci, kiedy jest szansa wybrać do linkowania te lepsze wpisy.

Jeżeli chcesz na localhost, to komp ci wystarczy za 100zł i instalujesz debiana i dalej wedle poradnika z mojej stopki. Jako domenę instalacji podajesz swoje IP (musiało by być niezmienne)

Ma to minusy w postaci nikłej oszczędności. Lepiej taniego VPS wziąć i możesz sobie na nim trzymać publikera, a jak weźmiesz jeszcze parę IP, to i masz tanie proxy. Przy VPS patrz tak 512Ramu - bo apache i mysql potrafią trochę zająć.

Dzięki za wytłumaczenie

Cóż postaram sobie jakoś z tym poradzić, choć nie ukrywając brak mi takich umiejętności :) I raczej będę musiał kogoś wynająć do zrobienia tego. Chciałbym po prostu raz zainstalować a dobrze, stronek przybywa ostatnio dość sporo, nie chciał bym w trakcje robić jakiś przenosin.

Proszę wyjaśnij tylko co miałeś na myśli mówiąc - "Ma to minusy w postaci nikłej oszczędności."

Oszczędności czego? Pieniędzy? Chyba nie, skoro komp za 100 zł wystarczy, czasu? Też chyba nie, raz skonfigurować i działa.

Dzięki

Oj, inwencja nie zna granic :) A doba ma tylko 24h i cron się nie będzie miał, gdzie wbić :P Wolę efektywność niż niekoniecznie potrzebne gadżety. Jak już tak się chce podlinkowywać tylko niby wartościowe wpisy, to zawsze można sobie przygotować 2 wersje baz: wartościową i niewartościową. I generalnie zgadzam się z salabem.

I czekam, kiedy będzie propozycja, by Publiker o późnej porze robił kawę i takie tam :P

Proszę wyjaśnij tylko co miałeś na myśli mówiąc - "Ma to minusy w postaci nikłej oszczędności."

Oszczędności czego? Pieniędzy? Chyba nie, skoro komp za 100 zł wystarczy, czasu? Też chyba nie, raz skonfigurować i działa.

Chodzi o to, że komputer musi chodzić całą dobę i jest to dość znaczna kwota miesięcznie za energię elektryczną. Praktycznie w tej cenie zapłacisz miesięcznie za VPSa i ot na tej podstawie, pada stwierdzenie o wątpliwej oszczędności. Co do hostingów, to pewnie także istnieją dobre, bo niektórzy tam trzymają swoje publikery, nawet był temat, że chyba hekko coś tam przygotowywał specjalnie pod dodawarki, więc skup się może na tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności