Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tym przycinaniem to chyba wina Waszego serwera. Ja mam 6 projektow, ale mocno obciazajacych :) i jak edytuje to nic mi nie przycina. Hosting to Laohost.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Podbijam pytanie jaki serwer polecacie do Publikera stron około 40-50 do pozycjonowania. Aha cały czas czytam o tych projektach w Pubikerze ile stron może zwierać się w takim projekcie.

Dzięki za pomoc i odpowiedź

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

Od razu dedyk :) Wystarczy jakiś VPS. Nie przesadzajmy z tym dedykiem. Publiker nie jest "żarłoczny", więc spokojnie VPS wystarczy. Hostng współdzielony może (ale nie musi) nie wystarczyć, głównie z powodu ograniczeń i limitów, które taki hosting ma. Ilość stron też nie do końca jest wyznacznikiem obciążenia, bo wszystko też zależy ile dodań dziennie na grupę, ile podlinkowań itd. itp.

Tak się zastanawiam czy te wpisy z Publikera da się wogóle zaindeksować w Google. Pinguję sporą ilość wpisów Ping SEO Masterem a efektów żadnych (pingowanie przez Publikera zaniechałem ze względu na przeciążenia serwera). Może niepotrzebnie dodaję wpisy do niektórych typów katalogów (mam standardową bazę), których i tak nie zaindekssuje, a i ich moc będzie znikoma.. ?

Moim zdaniem sam Publiker nie będzie problemem, choć człowiek i tak zawsze się uczy i będzie uczył na własnych błędach. No i zawsze jet to forum. Natomiast istotniejsza jest wiedza dot. SEO, aby móc właściwie oraz efektywnie wykorzystać możliwości i - co równie ważne - nie schrzanić sprawy, co też można zrobić. Bo Publiker to tylko i aż narzędzie. Jego skuteczność zależy przede wszystkim od tego, kto go używa.

Czy ktoś zaobserwował podobną sytuację, że publiker wysyła czasem wpisy bez tagów do niektórych wp?

Oczywiście widać, że sąsiednie teksty w tym preclu mają normalnie tagi, więc nie jest to raczej wina precla

Był błąd w WordPress 3.0, że rzeczywiście tagi nie były wysyłane. Zostało to już poprawione.

Pytanie odnośnie katalogów, jest postawiony wordpress na domenie głównej, na subdomenie jest easydir, mimo to publiker rozpoznał go jako skrypt easydira, czy to normalne ?

Powinien rozpoznać dwa adresy, jeden jako WP, drugi jaki EasyDir. Napisz do nas na email podając adres, to będziemy mogli to dokładnie sprawdzić.

1. Nie mam bazy prywatnej, a zadanie sprawdzanie IP i site w cronie jest. Po co? Przecież dane bierzemy z serwera publikera.

W takim przypadku zadania te są na liście, ale są one puste i nic nie robią. Tylko tyle, że są widoczne.

2. Jak często publiker sprawdza IP i site i jak często jest aktualizacja - widzę sporo katalogów z info: brak danych.

3. Kiedy będą usunięte dupliaty adresów katalogów z bazy? Sporo katalogów jest w bazie kilkakrotnie pod różnym ID. Ten www arty-przedruk.gry-na-telefon.mielec.pl/ jest aż 4 razy pod identycznie zapisanym adresem. Na dodatek każdy z nich użyty mniej więcej 4294967273 - 4294967288 razy. Jak wierzyć takim danym?

To jest problem, który dotyczy starszych instalacji. Wtedy ten sam adres, np. w dwóch postaciach (z i bez 'www.') był dodawany do listy katalogów. Teraz już tak nie jest i adres z i bez 'www.' jest rozpoznawany jako ten sam. Podczas aktualizacji wartości IP, PR strony aktualizowany jest tylko pierwszy znaleziony adres, dlatego przy pozostałych pozycjach (tych samych adresów, tylko z innym ID) jest 'brak danych' - z tego to prawdopodobnie wynika w Twoim przypadku. Sprawdzimy to jeszcze i zrobimy tak, aby adresy takie usunwać z aktualnej bazy.

Czy można bez konsekwencji wyczyścić zawartość tabeli publiker_as_ping_stats? Zajmuje u mnie ~300 mb. Mam tam nawet informacje o pingach z początku września...

Można.

Skoro publiker loguje sie w preclach i dodaje wpisy, to mógłby również logować się i podmieniać linki (lub edytować całe posty bez zmiany tytułu). Oczywiśćie w niemoderowanych. Po co taka opcja to wszyscy wiemy. Kto jest za taką opcją?

Raczej w najbliższym czasie nie planujemy takiej funkcjonalności. Po prostu jest jeszcze wiele fajnych rzeczy do zrobienia, które przydadzą się dużo większej liczbie użytkowników.

Ale nie wiadomo ile innych aplikacji odpytujących google, stoi na tym samym hostingu co mój, a co za tym idzie na tym samym adresie IP :>

IMO proxy needed! ;)

Ok, będzie proxy.

3. Nigdzie nikt nie wspomina co z katalogami, które wymagają potwierdzenia dodania wpisu, domyślam się że mimo wszystko nadal trzeba sprawdzać meila i klikać - potwierdź wpis do naszego katalogu? Itd.?

Obsługiwane skrypty raczej rzadko używają takiego mechanizmu. Poza tym, jeśli podasz swój działający email dla wpisów wysyłanych do katalogów, to zawsze można potwierdzić dodanie wpisu.

Odpowie mi ktoś, czemu publiker nie chce rozpoznać mojej strony w bazie? Jest już któryś dzien, któryś raz sprawdza, a w zakładce Katalogi jest przy tej stronie brak danych i strona nieaktywna. Postawiony na wordpressie domena regionalna. Dodam Pr0, ok 20 zindeksowanych wpisów

Napisz do nas i podać adres precla, to będziemy mogli to sprawdzić.

jak dodawał do zbanowanych katalogów tak nadal dodaje - wina publikera czy bazy - nieważne

pomimo dodania fukncji nie dodawania do zbanowanych katalogów wpisy tam trafiaja :/

Podaj konkretny przypadek, konkretne adresy, to będziemy mogli to sprawdzić.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Ponawiam moje pytania:

1. Istnieje możliwość otrzymania faktury czy tylko rachunek?

2. Jaki hosting polecacie? Koło 5 projektów będzie, z niedużym wysyłaniem. OVH pakiet personal lub hekko wystarczą? Tylko który pakiet? Albo jaki hosting?

3. Która dodawarka ma lepszą bazę katalogów? Publiker czy Omni?

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

Ponawiam moje pytania:

1. Istnieje możliwość otrzymania faktury czy tylko rachunek?

Hmm...lenistwo -> publiker.pl

Dzięki zmobilizowałeś mnie żebym jednak znalazł tą informację na stronie. Wcześniej jakoś nie umiałem jej znaleźć.

A reszta?

2. Jaki hosting polecacie? Koło 5 projektów będzie, z niedużym wysyłaniem. OVH pakiet personal lub hekko wystarczą? Tylko który pakiet? Albo jaki hosting?

3. Która dodawarka ma lepszą bazę katalogów? Publiker czy Omni?

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

Podaj konkretny przypadek, konkretne adresy, to będziemy mogli to sprawdzić.

Dodałem wczoraj pierwszy nowy projekt po aktualizacji.

W ustawieniach jest zaznaczone żeby nie dodawało do zbanowanych.

Wpisy znalazły się między innymi w katalogach takich jak:

https://www.niezle-strony.programujemy.com/

https://www.techniczne.pensjonat.bielawa.pl

https://www.vichy.sklep24h.tychy.pl

https://mini.aceleblife.com

https://dodajstronke.waw.pl

https://www.depresja.sklep24h.warmia.pl

https://www.maca.sklep24h.tychy.pl

Jak już mówiłem jest to nowy projekt i dodanych narazie zostało 75 wpisów jednak tych w zbanowanych katalogach jest jakies 30-40%

Nie ma co onanizować się liczbą wysłanych wpisów skoro nie są zaindeksowane.

W tym wątku wiele wypowiedzi dot. Publikera odnosi sie do jego skuteczności mierzonej ilościa wpisów do katalogów i precli - jakby to miał byc cel uzywania aplikacji. Czy jest gdzies wątek albo ktoś sie wypowiada o efektach tych wpisów - czyli o progresji pozycji zajmowanych przez strony (objęte działaniem Publikera) w SERP-ach? No bo przecież po to się taka dodawarke kupuje i używa.

Pozdrawiam.

To ja też sobie cos takiego zrobie, a co. Jeden z moich ulubionych Wolverhampton hotels jest na 4. miejscu w brytyjskim Google, a firma Cargum sprzedaje dobre i tanie opony budowlane i dlatego jest na miejscu 2.

Nie ma co onanizować się liczbą wysłanych wpisów skoro nie są zaindeksowane.

W tym wątku wiele wypowiedzi dot. Publikera odnosi sie do jego skuteczności mierzonej ilościa wpisów do katalogów i precli - jakby to miał byc cel uzywania aplikacji. Czy jest gdzies wątek albo ktoś sie wypowiada o efektach tych wpisów - czyli o progresji pozycji zajmowanych przez strony (objęte działaniem Publikera) w SERP-ach? No bo przecież po to się taka dodawarke kupuje i używa.

Pozdrawiam.

Wpisy możesz pingować, podlinkować rotacją lub linkami stałymi. Wszystko to ma wpływ na ich indexację i moc a co za tym idzie - pozycję strony do której takie wpisy linkują. DO tego dochodzi rozłożenie w czasie linkowania, jakość stworzonych tekstów i kilka innych czynników, więc nie da się powiedzieć "efekty są dobre" albo "efekty są słabe" - każda sytuacja jest inna.

PS: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=2

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności