Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przebrnąłem właśnie pobieżnie przez ostatnie sto stron wątku.

Mam dwa pytania na które nie znalazłem odpowiedzi (jeżeli sprawy były dyskutowane i ich nie zauważyłem z góry przepraszam, ale przy takiej ilości informacji można coś ominąć)

1. czy w momencie tworzenia bazy prywatnej istnieje możliwość ręcznego wprowadzenia loginów i haseł - jestem w kilku zamkniętych projektach i zdecydowanie łatwiej byłoby mi wprowadzić dane logowania ręcznie niż rejestrować nowe konta - szukałem tego, czytałem podręcznik, ale nie jestem w stanie tego znaleźć

2. czy odpalając w zakładce zadania cron funkcje "uruchom zadania w pętli" też po wykonaniu max. 12 zadań całość się zawiesza? zastanawiam się jaki jest powód - publikera mam zainstalowanego na serwerach neteasy i mam dużo zastrzeżeń co do ich funkcjonowania - jak myślicie czy to może być powód

z góry dziękuję za pomoc

Podłączam się do pytania.

Jeślic chciałbym polepszyć indeksowalność artykułów to warto dokupić na przykład omniping, czy nie da to nic więcej niż wew. mechanizm pingowania?

Skorzystaj z e-weblinka lub innego systemu wymiany linków najlepszy efekt - co do pingowania omniping skuteczność taka sobie ale lepsza niż w publikerze...

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

To nie kwestia Publkiera, tylko bazy katalogów i precli.
Dokładnie ale w wersji 2.0 strony dodawane po site ładnie wprasowują się w wyszukiwarkę ;)

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Dzięki, że to napisałeś.

Mnie już trochę irytują teksty w stylu jak skuteczny jest Publiker w pozycjonowaniu, jak szybko Publiker wypozycjonuje, albo jak teraz, że ciężko się indeksują wpisy z Publikera. Kurcze, ludzie przecież wpis zrobiony Publikerem w istocie nie różni się od tego zrobionego OmniAddem, Seolightem, SeoBohaterem, innym narzędziem czy też ręcznie.

Czas zrozumieć, że narzędzie to tylko narzędzie. Oczywiście ma wpływ na efekty, ale głównie jego funkcja polega na ułatwianiu życia osoby, która go używa. A efekt w decydującym stopniu zależy od tego, kto i jak tego z tego narzędzia korzysta.

Stron około 10, z podlinkowaniem na 30%. Czy jak do tego dorzuce pingowanie przynajmniej na 50% 5 razy na dzień to program da sobie radę?

Takim pingowaniem to sobie raczej zaszkodzisz a nie pomożesz.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Oczywiście zgadzam się z tym że to nie narzędzie a tam gdzie dodamy jest podstawowa rzeczą czy strona sie zaindeksuje czy nie. To jest raczej oczywiste.

Widzę że odnośnie dwóch innych programów (do pingowania) pojawiły się niezbyt pozytywne opinie, niemniej jednak być może to po prostu wina katalogów nie samych narzędzi ?

Pytanie tylko czy to pingowanie nie zamęczy publikera, czy po prostu wystarczy, czy jednak lepiej było by to rozdzielić. Teoretycznie jak to ze wszystkim bywa jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, i dwa narzędzia będą miały większą siłę, niemniej jednak nie mam tu doświadczenia i może sam publiker do pingowania też wystarczy ?

Ja daję w Publikerze pingowanie 100% przez 3-5 dni raz dziennie. Nie widzę, by przez to coś zdychało, a nie daję wyboru "maszynie losującej" wyboru, które pingować, a które nie. Bo pinguję wszystkie ;) Powinno wystarczyć. Jak ma się zaindeksować, to się zaindeksuje. Można oczywiście więcej dni pingować, ale zawsze raczej raz dziennie, bo jak salab napisał można sobie zaszkodzić, a w sumie to nic nie da.

Dokładnie ale w wersji 2.0 strony dodawane po site ładnie wprasowują się w wyszukiwarkę ;)

Nie kazdy ma wersję 2.0. :) Ale fakt faktem jeśli będzie dobra selekcja katalogów to będą się indeksować. Natomiast próbując pingować wszystko (z proponowanej przez twórców bazy katalogów) jest ciężko, bo wiele katalogów jest miałkich.

Nie kazdy ma wersję 2.0. ;) Ale fakt faktem jeśli będzie dobra selekcja katalogów to będą się indeksować. Natomiast próbując pingować wszystko (z proponowanej przez twórców bazy katalogów) jest ciężko, bo wiele katalogów jest miałkich.

Właściwie to masz rację, ale... :) Jeśli w Publikerze nie dasz na 100%, to nie ma pewności czy pingowane będą te dobre czy te złe. A zresztą co szkodzi dać na 100% np. przez 3 dni raz dziennie - bez przesady z obciążeniem z tego tytułu. OmniPing też w tym przypadku nie daje kontroli co jest pingowane. Ale jeśli już tak się upieramy to selekcjonujemy bazę i tylko dodajemy do wyselekcjonowanych. Ale w sumie co szkodzi odpingować wszystkie opublikowane? A nuż uda się coś ponadto. I jaką masz pewność, że zaindeksowany wpis w miałkim katalogu nie przyda się?

Nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy ktoś jeszcze.

PRzy dodawaniu wpisów losowo, program świetnie sobie radzi i śle do precli i katalogów całkiem sympatycznie.

Natomiast jak tylko ustawiłem w opcjach, slij najpierw do stron o najwyższym PR, praktycznie zero wpisów albo maks 1 czy 2 na dzień przy ustawieniach 35 dziennie.

To samo jest jak ustawie, ślij najpierw do precli i katalogów o największym SITE.

Czy ktoś jeszcze tak ma, czy tylko ja czegoś nie wiem?:(

Pozdrawiam

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

Jeśli w Publikerze nie dasz na 100%, to nie ma pewności czy pingowane będą te dobre czy te złe. A zresztą co szkodzi dać na 100% np. przez 3 dni raz dziennie - bez przesady z obciążeniem z tego tytułu. ... Ale w sumie co szkodzi odpingować wszystkie opublikowane? A nuż uda się coś ponadto. I jaką masz pewność, że zaindeksowany wpis w miałkim katalogu nie przyda się?

Jako ofiara Laohostu darowałem sobie pingowanie bo codziennie przekraczam dozwolone normy. Pinguję programem od Miona i na bieżąco śledzę postępy stąd te moje wnioski o wolnym indeksowaniu (w porównaniu np. do wpisów w Seokatalogach). Wiadomo każdy zaindeksowany wpis nawet w miałkim katalogu się przyda, jak masz wolne moce przerobowe na serwerze to świało:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności