Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Występuje błąd w funkcji podlinkowywania wpisów. Publiker próbuje podlinkować strony tagów z wordpressa. Na takiej stronie znajduje sie oczywiscie link do naszego wpisu, ale jednoczesnie do linków do wpisów naszej konkurencji...

Potwierdzam, również i u mnie występuje ten błąd. Trzeba coś z tym zrobić.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wczoraj i dzisiaj przesłaliśmy do użytkowników aktualizację programu. Dodano m.in. statystki oraz usunięto kilka zauważonych problemów.

U mnie po 6 dniach odpalania crona co 1 min nadal gdzieś tam rejestruje wordpressy, ale równolegle dodaje wpisy zgodnie z harmonogramem.

Po pierwsze, jeśli w danym preclu nie udało się nam zarejestrować za pierwszym razem (bo np. serwer precla zgłaszał błąd strony), to rejestrowanie odkładane jest na później i po następuje ponowna próba rejestracji. Jeśli kilka prób się nie powiedzie, to precel po prostu oznaczany jest jako nieaktywny.

Po drugie, jak tylko zostanie wyszukany w sieci nowy adres precla, to następuje jego rejestracja. A zatem rejestracje w preclach będą się pojawiać na liście tak długo, jak będziemy mieli dopływ nowych precli. Po wejściu w statystyki widziałem, że w ciągu ostatnich 14 dni miałem niecałe 250 nowych poprawnie rozpoznanych adresów katalogów i precli, z czego jakieś 150 to same WordPressy, czyli znowu trzeba się tam zarejestrować.

czy jest możliwość ustawienia liczby zgłaszanych kategorii (katalogi)? Więcej niż 2-3 moim zdaniem nie ma sensu, dokładamy roboty/robi się śmietnik w katalogach.

Jeśli istnieje możliwość zgłaszania kategorii, to zawsze zgłaszana jest tylko jedna kategoriach. Nazwa jest losowana spośród tych ustalonych w konfiguracji grupy.

Występuje błąd w funkcji podlinkowywania wpisów. Publiker próbuje podlinkować strony tagów z wordpressa.

Przesłana poprawka powinna rozwiązać ten problem.

Witam, szukałem, w dokumentacji, ale nie znalazłem odpowiedzi na nastepujące pytanie: Czy w publikerze mozna zagnieżdżać podwójne synonimy na zasadzie {{a|b|c}|{x|y|z}}

Tak. Można robić takie synonimy: {{a|b|c}|{x|y|z}}

Czy bedzie funcja klonowania i exportu linków do swl. Bardzo bardzo to by pomogło w stąłych linkach na zaplecza i dopalaniu i indeskacji wpisów.

Można ręcznie eksportować linki. Pod listą linków jest przycisk umożliwiający to zadanie.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Można ręcznie eksportować linki. Pod listą linków jest przycisk umożliwiający to zadanie.

Nie ma słowa kluczowego i szablonów do każdego swl (wystarczy te najpolularniejsze ). Ręcznei to do jakiego pasuje?

1. Jeżeli w grupie ustawiam teksty do precli z trzema linkami do trzech stron, to taka opcja mi wystarczy. Linki ustawiałem nie auto tylko normalnie. Po co jest w takim razie ustawianie wagi w zakładce linki? Czy ma to wpływ na to co dodaję do precli?

2. Brakuje mi sprawdzenia co właściwie dodaję - takiego podglądu co za tekst wychodzi z mieszania, czy wszystkie { za zamknięte, czy gdzieś nie ma [ itp. Moje obawy wynikają z tego, że stosuje podwójne zagnieżdżenie i system pokazuje taki tekst

Długość tekstu: min: 2023, max: 5147

Trochę już pracuje z mieszarkami i takiego rozrzutu nigdy nie ma prawa być. W Fabryce Spamu wychodzi dobrze, ale jak jest w Publikerze - nie wiem.

Edycja:

3. Rozumiem, że importuje z rozpoznaniem typu katalogu, bo tego web mini kata-log.pl rozpoznał jako qlweb.

4. Nie jest łatwo usunąć tekst z filtra - niepotrzebnie przenosi filtrowanie w czasie wędrówki po menu.

Edycja 2

5. Co konkretnie wykonuje się, gdy klikniemy wykonywanie zadań w pętli? Zatrzymałem po wykonaniu 300 zadań a w archiwum nic nie przybyło.

Eksperyment Discover.pl

Niesamowite, ale od ponad 30 minut usiłuje odnaleźć w menu publikera miejsca gdzie mogę ustawić opcje podlinkowania wpisów... Wczoraj bez problemuustawiłem to dla kilku projektów, a dziś nic... Niech ktoś napisze, gdzie to sie ustawia, bo zaraz stracę zdrowie (ryzyko nerwicy...)

Ustawiłem trzy grupy z tą myślą, że wpis z każdej grupy będzie dany do precla raz. A tymczasem mam niektóre "mocne linki" wykorzystane 5-10 razy. Tak ma być? Coś robię nie tak? Wystarczy przecież dać raz na precla.

Edycja: Kilka uwag

1. Nie rejestruje się w wordpresach, a konkretnie to chyba ma problemy z pobraniem poczty i zakończeniem tej rejestracji. Sprawdzałem w preclu - user jest, ale precel w publikerze nieaktywny. System próbuje odebrać maila i odkłada na później. Po co? Dlaczego? Może nie daje rady odebrać maila? Zmiana poczty wp na o2 nic nie dała. Może wywalić te gówniane mocne linki, wtedy weźmie sie za robotę?

2. Próbuję przyspieszyć uruchamiając zadania w pętli. Jak trafi na "trefne" zadanie to stanie i nic z tego.

3. Wylogowuje na jednym z komputerów i na publikerze nie można pracować - dlaczego?

4. Zaistaniała sytuacja, ze dodawanie linku z http skutkowało dodaniem http dwa razy (w opcji dodaj linka)

Eksperyment Discover.pl

Dołączam się do głosów pytających o możliwość filtrowania listy katalogów i precli, do których dodawany jest dany projekt. Jak wiemy, masowe linkowanie z totalnego qlwebowego spamu może czasem bardziej zaszkodzić niż pomóc.

O ile w wypadku linkowania zapleczówek to nie problem, to jednak jeśli linkuję stronę klienta, to chciałbym mieć możliwość wyboru skryptów, minimalnego page rank oraz site stron z listy. Domyślam się, że wymagałoby to grubszej przebudowy, uważam jednak że sprawa jest warta świeczki!

Taki filtr przydałby się również by uzyskać lepszy pogląd na temat tego, co właściwie znajduje się w bazie katalogów i presell page - ile mamy stron o określonym PR, ile z nich ma site >1000, ile jest aktywnych a ile nie, etc.

Po za tą niedoróbką, uważam że skrypt jest naprawdę udany i szczerze go polecam osobom zawiedzionym pewnym podobnym, konkurencyjnym produktem.

Jeszcze jak zacznie parzyć kawę rano to już wogle będzie super.

Tak na poważnie, to czy jest tego jakieś demo bo chciałbym to potestować zanim kupie. Filmiki to nie to samo. Czy da się w ten skrypt załadować wyłącznie własną bazę precli i katalogów ? Najlepiej jak by można było załadować, ze 2-3 zestawy baz i oznaczyć przy linkowanej stronie z jakiego ma korzystać. To było by super roziązanie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Czy da się w ten skrypt załadować wyłącznie własną bazę precli i katalogów ? Najlepiej jak by można było załadować, ze 2-3 zestawy baz i oznaczyć przy linkowanej stronie z jakiego ma korzystać. To było by super roziązanie.

to własnie to czego brakuje w publikerze , nie mozna stworzyc wlasnej bazy katalogow (wartosciowych) , narazie jakos tam dziala :)

Ja jeszcze dopiszę, że dość przydatna byłaby opcja podmiany w linkowanych fraz, zwłaszcza w preclach, w tekstach częściowych. Przy frazach prostych i "ogólnych" nie ma problemu, ale gdy linkujemy frazy z dopisanym miastem, regionalne - to dużo naturalniej wyglądałoby, gdyby w tekście do precla przed wysłaniem dopisane słowo miały tylko frazy aktualnie linkowane, np "pozycjonowanie rzeszów" po uprzednim wykryciu słowa "pozycjonowanie". Inaczej dość nienaturalnie wygląda tekst z frazami regionalnymi w dość dużej, nawet pasującej ilości które nie są podlinkowane, psują estetykę tekstu i tym samym często są odrzucane. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Jest sporo "niedomówień.

Jeżeli jeden tekst "długi" dam do linkowanie z precli, a w drugi do podlinkowania z katalogów to na co mi rozkład wagi na obydwa teksty?

Jeżeli dam np. 4 linki w tekście w {|} to jest losowanie anchoru i linka, czy go nie ma? Czy może decydują wagi? A jak w opcjach linki dodam 5-ty link, a w treści go nie dam, to co się w tedy dzieje?

Jeżeli dam 3 linki w treści do precli i tylko jeden link w tekstach do katalogów, to jak mam ustawić te wagi w opcjach linki?

Odnoszę wrażenie, że w kilku miejscach jest przedobrzone.

Co do wyboru bazy jestem za - szkoda, ze od razu nie wywaliłem mocnych linków, bo idą na początek.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności