Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a czy ja wiem?

Pingowanie wpisów w spamowych katalogach to spam bez względu na to czy pingujemy raz czy 100 razy.

Już prędzej chyba serwery pingujące odmówią przyjmowania np z danego IP jak się przesadzi.

Zwyczajnie nie zrozumiałem Cię wcześniej (o co dokładnie chodziło) ale teraz rozumiem o co Ci chodziło :(

To nie kwestia Publkiera, tylko bazy katalogów i precli.

Dzięki, że to napisałeś.

Mnie już trochę irytują teksty w stylu jak skuteczny jest Publiker w pozycjonowaniu, jak szybko Publiker wypozycjonuje, albo jak teraz, że ciężko się indeksują wpisy z Publikera. Kurcze, ludzie przecież wpis zrobiony Publikerem w istocie nie różni się od tego zrobionego OmniAddem, Seolightem, SeoBohaterem, innym narzędziem czy też ręcznie.

Czas zrozumieć, że narzędzie to tylko narzędzie. Oczywiście ma wpływ na efekty, ale głównie jego funkcja polega na ułatwianiu życia osoby, która go używa. A efekt w decydującym stopniu zależy od tego, kto i jak tego z tego narzędzia korzysta.

Chyba jestes zbytnio przewrazliwiony albo... występujesz tu w roli rzecznika producenta aplikacji. W stopce swoich postow masz adres strony. Domyslam sie, ze to tylko reklama, a strona nie ma nic wspolnego ani z działaniem Publikera, ani z SEO?

To ja też sobie cos takiego zrobie, a co. Jeden z moich ulubionych Wolverhampton hotels jest na 4. miejscu w brytyjskim Google, a firma Cargum sprzedaje dobre i tanie opony budowlane i dlatego jest na miejscu 2.

Miałem już nie zabierać głosu w tej - bądź co bądź - jałowej wymienia zdań, ale jednak pozwolę sobie odpowiedzieć, bo widzę tu jakąś podstawową znajmość rzeczy.

W stopce swoich postow masz adres strony. Domyslam sie, ze to tylko reklama, a strona nie ma nic wspolnego ani z działaniem Publikera, ani z SEO?

Gdybyć poodwiedzał różne wątki tego forum, to byś zobaczył, że bardzo wielu ma różne rodzaju stopki. Część umieszcza linki do pozycjonowanych stron, część reklamę swoich usług czy stron. Inni jeszcze z całkiem innych powodów. Tak więc pytanie czy jest to związane z Publikerem czy seo nijak się tutaj ma. Ty też jaką chcesz stopkę możesz wstawić. Co więcej - możesz ją zmieniać.

Chyba jestes zbytnio przewrazliwiony albo... występujesz tu w roli rzecznika producenta aplikacji.

Chyba wystąpił tu kłopot z logiką. Gdybym był powiązany w jakikolwiek inny sposób niż jako użytkownik tej aplikacji, to w końcu bym napisał, że jest to prawie cud maszyna i takie tam inne. A ja tylko mówiłem, że to tylko (i aż) narzędzie i w tym wszystkim człowiek i jego wiedza oraz umiejętności są najważniejsze. Ja rozumiem te pytanie, które mnie z lekka irytują, bo część osób jest przekonana, że kupienie tego rodzaju softu to załatwia całą sprawę i on ma jakieś "magiczne" właściwości. Rozumiem, bo kiedyś też się łudziłem, że tak jest. Łudziłem się też można zawsze dostać jasną i prostą odpowiedź na każde pytanie. Potem się nauczyłem, że trzeba samemu, żmudnie szukać wiedzy i słuchać innych, choć nie zawsze akceptować co mówią, ale jednak trochę się nad tym zastanowić. I prawda jest taka, że i tak zawsze uczymy się na własnych błędach. :)

Ale rozumiem, że musiałeś jakoś zareagować, bo to przecież takie ludzkie i trzeba dbać o własne samopoczucie. :jezyk1:

THE END * FIN * FINE * ENDE * KONIEC

Kupiłem Publikera, teraz powiedzcie mi na jakim hostingu to bez problemu odpalę. Projektów będzie mało z 5-6. Proste.pl podstawowy lub OVH najniższy wystarczą? Czy może jakiś inny polecacie na którym nie będę miał problemów?

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

mam ustawione po jednym pingu dziennie przez 7 dni dla wpisu

wiec jak jest kilka projektów robi się po kilka set wpisów dziennie to i pewnie kilkaset albo i parę tysięcy pingów dziennie idzie.

W sumie znajdzie się może ze 4 serwery pingujące które to wytrzymuja :D

Większość banuje pewnie IP bo np po jakimś czasie przyjmują kilka pingów po czym znowu odpadają.

No cóż - droga spamera jest kręta i wyboista :D

a czy ma ktoś jakaś dobrą listę serwerów do pingowania do publikera?

dodałem ostatnio 80 serwerów ale po chwili większość się wyłączyła.

tak naprawdę chyba tylko pingomatic jest w stanie łuknąć kilka setek pingów dziennie bez problemu

Spróbuj te 5:

https://blogsearch.google.com/ping/RPC2
https://rpc.pingomatic.com/
https://rpc.weblogs.com/RPC2
https://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdates
https://xping.pubsub.com/ping

Ustawienie jeden ping przez trzy dni w zupełności powinno wystarczyć.

Witam!

Dostałem wiadomość:

"Informujemy, że na Państwa serwerze wirtualnym pojemność

następujących baz MySQL została już wykorzystana w 80%:

Bardzo prosimy o jak najszybszą optymalizację bazy danych mającą na celu

jej zmniejszenie lub powiększenie jej pojemności w panelu administracyjnym."

Czy ktoś wiec o co to chodzi i co mam zrobić?

Dziękuję i Pozdrawiam

Po 1. Jest to raczej informacja a nie ostrzeżenie ;)

Po 2. Informują Cię, że pojemność bazy się kończy i zalecają jej optymalizację (a może wyrzucenie zbędnych rzeczy) lub zwiększenie jej pojemności. Tyle.

Drugi punkt mówi co możesz zrobić. A skąd się to bierze? Skoro piszesz w temacie publikera, to chyba gównie z pomocą Publikera ta baza się tak zapełniła...Bo Publiker sporo potrafi zabrać ;)

czy ktoś badał ile razy można wykorzystać 1 zmiksowany tekst aby nadal się indeksował?

10, 40 100 razy ?

Wiem że to zależy od ilości synonimów ,,, dlatego pytam się czy ktoś to badał ?

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności