Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Moja prawda jest najbardziej prawdziwa - takiego stwierdzenia zabrakło w każdym poście tej potyczki, za dużo tutaj indywidualności w temacie SEO żeby dojść do konsensusu

To nie do końca tak. Przede wszystki krzyto myli trochę pojęcia, żeby nie powiedzieć jak salab, że wygaduje herezje. Masz rację - w tym wszystkim jest zbyt dużo indywidualnych czynników i współzależności, więc również dlatego nie można zrobić testu o jaki się domaga krzyto. Chciałby żeby wszystko przyporządkować jakimś liczbom, porównaniom czy wartościom, ale tak się nie da, bo problem zaczyna się już od charakteru, treści i wykonania serwisu. A potem coraz trudniej, bo ktoś umie pisać teksty, ktoś inny tworzy potworki nie do czytania, a moderator tnie. Ktoś może wpisy przyporządkować do działów, które zawsze się znajdą, a ktoś ma z tym trudności, nie mówiąc, że np. źle się to skonfiguruje. I tak można dalej. Ponadto tego się robi dla zabawy, więc dodawanie Publikerem, to jest jedno z działań, bo przecież celem jest dobra pozycja w SERP, a nie jakaś tam zabawa w sprawdzanie skuteczności.

Ja mógłby powiedzieć, że osiągnąłem wyniki działając Publikerem, ale zrobiłem jeszcze parę rzeczy i - co najważniejsze - dotyczyło to dużego serwisu, dla które pozycjonowałem dziesiątki fraz. I dało efekt. Dobre miejsca w SERP, co było również tylko środkiem. Głównym celem było zwiększenie trafficu do czego wcześniejsze działania się przyczyniły. Ale ten przykład dla krzyto nie będzie miał żadnego znaczenia.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy poradził już ktoś sobie z wykonywaniem masowych zadań dla katalogów? (chodzi o to, że gdy zaznaczam wszystkie, daję jakieś zadanie (np. dezaktywuj) to wykonuje się ono tylko na pierwszym z zaznaczonych)

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Mam pytanie

Zrobilem aktualizacje na wersje 2.0 i ustawiłem sobie nowy projekt od początku włącznie z rejestracja od nowa na preclach (tylko ich chce uzywać)

W ustawieniach projektu zaznaczyłem tylko linkowanie i tylko z precli bez katalogów.

W statystyka pokazało mi po nocy, że wyslano do 25 katalogow i 6 precli.

Jak wyłaczyć całkowicie katalogi a dokładnie pozostawić tylko wordpresy?

dzięki

Witam

Mam kolejny problem z manualnym dodawaniem do katalogów, pojawia się zakładka i wpisuje kod z obrazka i często mam takie komunikaty:

"Kod z obrazka nie został poprawnie przepisany. Spróbuj ponownie."

Albo jest tak że nie pojawiają się żadne obrazki do przepisywania tokenu.

Czy ktoś ma taka sytuacje?

regulamin

noone

Witam

Mam problem, gdyż chciałbym zrobić tak, że w jednym wpisie do precla pojawią się 2-3 linki do różnych stron.

Dodałem tekst pełny, a w nim utworzyłem 2 linki "auto". Do grupy dodałem ponad 100 linków i opublikowałem. W grupie ustawiłem

Liczba linków w tekście

(dotyczy tylko wpisów, które akceptują linki w tekście) 3

Gdy generuje tekst w generatorze to pojawia się w tekście tylko jeden link, tak samo jest po dodaniu tekstu do precla. Nie wiem jak to ustawić.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

Witam

Mam problem, gdyż chciałbym zrobić tak, że w jednym wpisie do precla pojawią się 2-3 linki do różnych stron.

Dodałem tekst pełny, a w nim utworzyłem 2 linki "auto". Do grupy dodałem ponad 100 linków i opublikowałem. W grupie ustawiłem

Liczba linków w tekście

(dotyczy tylko wpisów, które akceptują linki w tekście) 3

Gdy generuje tekst w generatorze to pojawia się w tekście tylko jeden link, tak samo jest po dodaniu tekstu do precla. Nie wiem jak to ustawić.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

U mnie podobna sytuacja, wysłałem wczoraj maila do supportu, zobaczymy co z tego wyjdzie.

BTW nie macie problemu z dodawaniem do zbanowanych precli/katalogów? U mnie w ustawieniach grupy zablokowanie domen z site=0 jakby zupelnie nie dzialalo;o

Chciałbym żeby ktoś wypowiedział się o wbudowanym pingowaniu w publikera. Wiem że jest to w miarę nowy dodatek, ale zastanawiam się czy wystarczy ten wewnętrzny moduł, czy jednak polecacie odpingować zewnętrznym programem.

Stron około 10, z podlinkowaniem na 30%. Czy jak do tego dorzuce pingowanie przynajmniej na 50% 5 razy na dzień to program da sobie radę?

Moim skromnym zdaniem nie potrzeby korzystania z zewnętrznych programów do pingowania, bo jeśli program wyrabia się z zaplanowanymi zadaniami, to nie ma sensu robić sobie dodatkowej pracy związanej z przerzucaniem linków z Publikera do innego programu. Jeśli przykładowo wyślemy ping do serwera pingomatic.com, to nie ważne jaki program wysłał tego pinga.

Tak, jak ktoś już tutaj napisał wcześniej, chyba nie ma sensu zbyt częste pingowanie, bo adres IP może zostać zbanowany na jakiś czas przez serwer do pingowania. Jeśli nasz adres IP zostanie zbanowany, to Publiker wstrzyma wysyłkę pingów na jakiś czas, aby ban minął, ale tak czy inaczej, na pewno warto unikać takich sytuacji.

Pytanie tylko czy to pingowanie nie zamęczy publikera, czy po prostu wystarczy, czy jednak lepiej było by to rozdzielić.

Na obciążenie programu pingowaniem wpływają 3 czynniki: liczba pingowanych adresów, liczba pingowanych serwerów oraz liczba pingów wysyłanych w ciągu doby. Jeśli chciałbyś zmniejszyć obciążenie pingowaniem, to wystarczy zmniejszyć którąś z tych liczb. Można przykładowo usunąć z listy serwerów do pingowania te mniej ważne, a pozostawić takie podstawowe jak: pingomatic.com, czy logsearch.google.com/ping/RPC2. Pingowanie kilkudziesięciu serwerów nie ma chyba większego sensu w praktyce.

1. czy w momencie tworzenia bazy prywatnej istnieje możliwość ręcznego wprowadzenia loginów i haseł - jestem w kilku zamkniętych projektach i zdecydowanie łatwiej byłoby mi wprowadzić dane logowania ręcznie niż rejestrować nowe konta - szukałem tego, czytałem podręcznik, ale nie jestem w stanie tego znaleźć

Na razie nie ma takiej możliwości.

2. czy odpalając w zakładce zadania cron funkcje "uruchom zadania w pętli" też po wykonaniu max. 12 zadań całość się zawiesza? zastanawiam się jaki jest powód - publikera mam zainstalowanego na serwerach neteasy i mam dużo zastrzeżeń co do ich funkcjonowania - jak myślicie czy to może być powód

Najlepiej uruchamiać program z crona serwera, wtedy nie ma potrzeby uruchamiania zadań w pętli z poziomu panelu i nie ma takiego problemu. Normalnie uruchomienie zadań w pętli powinno odbywać się w nieprzerwanej pętli. Przerwanie może nastąpić np. wtedy, gdy wyślemy zapytanie do serwera, a serwer nie odpowie - wtedy program będzie czekał na odpowiedź serwera, a gdy jej nie otrzyma wystąpi błąd i pętla zostanie przerwana.

Nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy ktoś jeszcze.

PRzy dodawaniu wpisów losowo, program świetnie sobie radzi i śle do precli i katalogów całkiem sympatycznie.

Natomiast jak tylko ustawiłem w opcjach, slij najpierw do stron o najwyższym PR, praktycznie zero wpisów albo maks 1 czy 2 na dzień przy ustawieniach 35 dziennie.

Strony o wyższym Page Rank często są moderowane, więc prawdopodobnie wynika to właśnie z tego, że wpis został wysłany, ale oczekuje na ręczną akceptację administratora.

Dostałem wiadomość:

"Informujemy, że na Państwa serwerze wirtualnym pojemność

następujących baz MySQL została już wykorzystana w 80%:

Bardzo prosimy o jak najszybszą optymalizację bazy danych mającą na celu

jej zmniejszenie lub powiększenie jej pojemności w panelu administracyjnym."

Czy ktoś wiec o co to chodzi i co mam zrobić?

Można od czasu do czasu oczyścić tabelę publiker_cron_jobs, aby to zrobić należy uruchomić zapytanie do bazy danych MySql:

DELETE FROM publiker_cron_jobs WHERE SUBSTR(command, 1, 5)='class'

Zapytanie do bazy MySql można uruchomić np. przez phpMyAdmin (zakładka w menu 'SQL').

Można też oczyścić w razie potrzeby statystyki wysyłanych pingów zapytaniem:

TRUNCATE publiker_as_ping_stats

czy mozna w publikerze dodac uzytkownika, który by mial wglad tylko do jednego projektu ?

Nie.

Zrobilem aktualizacje na wersje 2.0 i ustawiłem sobie nowy projekt od początku włącznie z rejestracja od nowa na preclach (tylko ich chce uzywać)

W ustawieniach projektu zaznaczyłem tylko linkowanie i tylko z precli bez katalogów.

W statystyka pokazało mi po nocy, że wyslano do 25 katalogow i 6 precli.

Jak wyłaczyć całkowicie katalogi a dokładnie pozostawić tylko wordpresy?

W ustawieniach grupy masz opcję 'Linkuj z katalogów' - należy ją wyłączyć. Ponadto jest tam opcja 'Do linkowania użyj precli:' (widoczne w widoku normalnym, prawy górny róg panelu administracyjnego) i tam masz skrypty do wyboru - pozostaw tylko WordPress, a resztę odznacz.

Mam kolejny problem z manualnym dodawaniem do katalogów, pojawia się zakładka i wpisuje kod z obrazka i często mam takie komunikaty:

"Kod z obrazka nie został poprawnie przepisany. Spróbuj ponownie."

Albo jest tak że nie pojawiają się żadne obrazki do przepisywania tokenu.

Czasem katalog jest uszkodzony i nie ma możliwości dodania do niego wpisu - ani przez Publikera, ani w pełni ręcznego przez przeglądarkę. W takiej sytuacji, po prostu trzeba anulować dodawanie wpisu do tego katalogu i przejść do następnego. Warto również zwrócić uwagę, że do manualnego dodawania odkładane są te katalogi, gdzie był problem z automatycznym dodaniem wpisu. Katalogi działające prawidłowo są obsługiwane automatycznie, a katalogi uszkodzone mogą być odkładane do dodawania manualnego, stąd takie katalogi mogą się pojawiać w trakcie dodawania ręcznego.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Witam, mam kurcze banalne pytanie, już dawno nie korzystałem ze swojego publiker teraz tymczasowo nie mogę zerknąć w pliki i kurcze nie pamiętam jak komenda była do logowania się do PA w publikerze, nzwadomeny.pl/tutaj co:)? będę wdzięczny jak ktoś wklei:) Pozdrawiam

Większość wordpressów z dużym PR i IP jest u mnie oznaczona jako nieaktywne. Z jakiej przyczyny? Domniemam, że ilość punktów karnych przekroczyła dozwoloną ilość, w takiej sytuacji co zrobić żeby aktywować je ponownie?

Kolejna sprawa czemu wstawiany jest tylko jeden link do tekstu skoro ustawiłem na sztywno 3, jeden adres dla projektu i podlinkowanie za pomocą wyszukiwania fraz?

Witam, ja mam znowu lamerskie pytanie, cholera jakoś sobie rady z tym nie daje, więc tak , bo rozkręcam i rozkręcić tego publikera za cholere nie mogę , czy ja miałem go wrzucić na serwer tam gdzie mam wszystkie pliki ? bo ja zrobiłem w publikhtml gdzie mam nazwę strony i tam zrobiłem też folder publiker i tam wszystko wrzuciłem i teraz tak się zastanawiam czy dobrze, bo on dalej mi nie chodzi :/ a jak np. wcisnę w cronie uruchom zadania w pętli to coś tam robi ale parę dni temu było że np. wykonał 1000zadań a z tego tysiaka zostały opublikowane 2 wpisy do precla ? porażka, a jak np. dzisiaj klikłem uruchom zadania w pętli to wykonało aż 20 zadań z czego również dodało tylko do 2 precli ? a klikam te zadania w pętli tak dla sprawdzenia bo cały czas mi pokazuje w cronie Liczba zadań do wykonania (0-nieskończona): Wykonano: 0 ehh.... czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć co mam tam robić ? sorki za tak banalne pytania ale przeczytałem instrukcje, filmiki pooglądałem i na tyle co mi czas pozwala to coś nie coś poczytam ale wiecie jak to jest... nie jestem żadnym webmasterem itp. i stąd moje problemy. A jak wracam z tyry to jestem padnięty, cholera jeszcze przed świętami ludzie tyle paczek wysyłają i te paczki niestety przechodzą przez moje ręce :/ ehh....także piszę to tylko żeby się z lekka wytłumaczyć że mi brak czasu :/ i wasze zdrówko za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności