Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy ktoś jeszcze.

PRzy dodawaniu wpisów losowo, program świetnie sobie radzi i śle do precli i katalogów całkiem sympatycznie.

Natomiast jak tylko ustawiłem w opcjach, slij najpierw do stron o najwyższym PR, praktycznie zero wpisów albo maks 1 czy 2 na dzień przy ustawieniach 35 dziennie.

Strony o wyższym Page Rank często są moderowane, więc prawdopodobnie wynika to właśnie z tego, że wpis został wysłany, ale oczekuje na ręczną akceptację administratora.

Prosilbym zarowno autora Publikera jak i innych o sprawdzenie tego problemu. U mnie ten blad tez wystepuje - w nowym projekcie jezeli ustawie w Preclach (katalogi dzialaja ok) dodawanie wg. site to Publiker praktycznie nie dodaje. Ma dodawac codziennie po ok. 40 wpisow, a przez 2 tygodnie wyslal tylko 3 wpisy do precli. Tak dzieje sie tylko przy projekcie, ktory zalozylem od nowa na wersji 2.0 (te ktore byly juz na 1.0 po updacie dzialaja dobrze nawet przy wysylaniu wg. site / pr).

Dodam, ze nie mowie tutaj o opublikowanych wpisach w preclach tylko po sprawdzeniu w statystykach dla danego projektu ilosci wyslanych wpisow na 14 dni. Bledow zadnych w grupie nie ma, hosting Laohost.

EDIT - a i jeszcze jest taki blad, ze mimo, ze mam ustawione pingowanie na 40% to nigdy nie pinguje i praktycznie tez nie podlinkowuje wpisow, a podlinkowanie na 90%.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panowie

jak mam spis 300 katalogów i niektóre z nich są w publicznej

jak stworzyć prywatną z listy tych 300 ?

wklejam do sprawdzenia i już nic nie jest jasne jak to zrobić

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Debug: reqFlag = 513, wPart = AND NOT (t.flag & 24) AND t.indexed_pages>0 , url_id=2, Code: jhe8904352jwt0g9w Projekt: .....

Grupa: .....

ID grupy: 1

Pytanie do PUBLIKERA

O co kaman przerywa mi wysyłanie wpisów pierwszy błąd od niepamiętnych czasów ??

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Może ktoś miał podobny problem - przeglądam w miare regularnie ten topic, ale chyba nie znalazłem. Publiker wysyła mi do precli bardzo małe ilośc linków na grupę. Mogę ustawić 1000 dziennie, a i tak pójdzie max kilka/kilkanaście. Początkowo myślałem, że to problem wydajności, chociaż ciężko o tym mówić, kiedy publiker ma praktycznie dla siebie całego dedyka. Ustawiłem podlinkowanie z precli na dość duże ilości i co się okazało - nagle potrafi wysyłać po 20-40 tys artow dziennie z czego 99% to te do podlinkowania. Czyli da się, tylko dlaczego nie w ramach zwykłego postowania?

Może ktoś miał podobny problem - przeglądam w miare regularnie ten topic, ale chyba nie znalazłem. Publiker wysyła mi do precli bardzo małe ilośc linków na grupę. Mogę ustawić 1000 dziennie, a i tak pójdzie max kilka/kilkanaście. Początkowo myślałem, że to problem wydajności, chociaż ciężko o tym mówić, kiedy publiker ma praktycznie dla siebie całego dedyka. Ustawiłem podlinkowanie z precli na dość duże ilości i co się okazało - nagle potrafi wysyłać po 20-40 tys artow dziennie z czego 99% to te do podlinkowania. Czyli da się, tylko dlaczego nie w ramach zwykłego postowania?

chyba on się rozpędza

kliknij w statystyki i sprawdź czy codziennie nie wysyła więcej

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

W publikerze w bazie publicznej mamy 112 stron po 100 wpisów na stronie to daje 11200 stron, tak mniej więcej. (Jak wybiorę wszystkie i przejdę na ostatnią stronę)

W statystykach pisze : Wszystkie 9755

1. Gdzie zgubiło się prawie 1500 katalogów(precli) ?

2. Inna sprawa, chciałbym dodać swoje bazy, bazę precli oraz bazę katalogów, załóżmy że wszystko mam w jednej puli, skąd program będzie wiedział co jest czym? Przecież zanim to sie sprawdzi to już dawno Google zablokuje moje IP, i co mam czekać nie wiadomo ile aż przemieli 10k katalogów i precli.

Mogę podzielić to ręcznie, i założyć dwie bazy jedną precli drugą katalogów, ale czy będę mógł od razu z nich korzystać czy trzeba czekać aż program to sprawdzi? Dlaczego operacje na bazie są tak uproszczone?

3. Takie pytanie, po miesiącu użytkowania swojej bazy sprawdzę katalogi, załóżmy okaże się że 500 z nich dostało bana od google i obecnie ma site 0, powiedzmy że nie chcę już mieć ich w sowiej bazie żeby nie marnować czasu w innych projektach jak paroma kliknięciami usunąć je ze swojej listy ? Czy jeżeli skasuje wszystkie wpisy z bazy i dodam z powrotem bez tych 500 których nie chciałem, to system będzie wiedział, że np wysłał już do 2k katalogów z tej listy, czy też wyśle je znowu bo wyczuje zmianę w bazie?

Ehhh

Dzieki

chyba on się rozpędza

kliknij w statystyki i sprawdź czy codziennie nie wysyła więcej

Mam publikera od ladnych kilku miesiecy i od zawsze jest to samo. Linkowanie stron docelowych idzie jak krew z nosa, a jak odpale podlinkowanie to wlacza sie dopalacz ;).

Mam to samo. Na dedyku przy kilkudziesięciu grupach nie chce wyjść poza 4-4,5k wysyłek na dobę. Po odpaleniu podlinkowania dostaje turbo... tyle, że mnie podlinkowanie nie jest potrzebne :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Tyle ze, chyba to nie takie proste. Bo pamiętaj, że dodawanie do WP dłużej trwa niż dodawanie do easydir, qlweb czy innych katalogów. A podlinkowania przecież często idą na te katalogi. Choć i tak to nie wyjaśnia. Proponuję napisać do Publikera na mejla. Zwykle najpóźniej nazajutrz jest odpowiedź.

Chciałbym, żeby dodawał ilości zbliżone do ustawionych. Jeśli z podlinkowaniem potrafi zrobić np. 20 tyś wysyłek dziennie, to chciałbym móc ustawić np. 20 grup po 1000 wysyłek (bez podlinkowania) i niech to zrobi.

jak tak dużo wysyłasz to sie zastanawiam ile razy dany tekst jest wykorzystany

i czy się indeksuje

jak to jest? ile razy używasz zmiksowanego tekstu ?

Podlinkowanie daje tylko w preclach, wiec wyslanie podlinkowania teoretycznie powinno trwac tyle samo co wyslanie zwyklego wpisu w preclach.

Tak pewnie zrobie, napisze do supportu. Do niedawna myslalem, ze to problem wydajnosciowy serwera, ale teraz widze, ze to nie to +sporo osob ma podobna sytuacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności