Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jednak inny problem, skonfigurowałem konto na e-weblink.com i niestety nie widzę linków dodanych automatycznie.

Nie wiem jak jest e-weblinkiem, ale w przypadku gotlinka to czasem trochę czasu trwa nim się coś tam pojawi. No i tak na wszelki wypadek sprawdź raz jeszcze czy wszystko dobrze ustawiłeś.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podlinkowanie daje tylko w preclach, wiec wyslanie podlinkowania teoretycznie powinno trwac tyle samo co wyslanie zwyklego wpisu w preclach.

Tak pewnie zrobie, napisze do supportu. Do niedawna myslalem, ze to problem wydajnosciowy serwera, ale teraz widze, ze to nie to +sporo osob ma podobna sytuacje.

Jeśli możesz to daj znać jakbyś rozwiązał problem :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Panowie, z tym dodawaniem to sprawdziłem na swoich. Rzeczywiście, na początku idzie słabawo, ale jak już się rozpędzi, to dodaje tyle ile trzeba. No, może jednego dnia trochę mniej, innego trochę więcej. Ponadto trzeba zwrócić uwagę na jeden parametr w konfiguracji każdej z grup: W ciągu doby wyślij maksymalnie (wpisy linkujące do katalogów, precli + wpisy zaległe) .... wpisów. Domyślnie tam zwykle jest 40 czy 50, więc może to być ten powód również. Bo jak zauważyliście nie dotyczy to podlinkowania.

czy mozna w publikerze sprawdzic zadania cron ktore byly lub będą wykonywane tylko dla konkretnej grupy ?

problem polega na tym ze mam grupe gdzie jest ustawione wysylanie do 50 linkow dziennie, a jak sprawdzam w statystykach to widze ze są wyslane tylko 2 wpisy dla tej grupy

chcialbym zobaczyc czy te zadania zostaly zawieszone lub czy w ogole zostaly zaplanowane

moge oczywiscie przegladac wszystkie zadania cron, tylko ze tego tam jest duzo i byc moze istnieje jakis latwiejszy sposob

Panowie, z tym dodawaniem to sprawdziłem na swoich. Rzeczywiście, na początku idzie słabawo, ale jak już się rozpędzi, to dodaje tyle ile trzeba. No, może jednego dnia trochę mniej, innego trochę więcej. Ponadto trzeba zwrócić uwagę na jeden parametr w konfiguracji każdej z grup: W ciągu doby wyślij maksymalnie (wpisy linkujące do katalogów, precli + wpisy zaległe) .... wpisów. Domyślnie tam zwykle jest 40 czy 50, więc może to być ten powód również. Bo jak zauważyliście nie dotyczy to podlinkowania.

I naprawdę sądzisz, że osoby od dawna siedzące w temacie nie sprawdziły takich podstaw? Ja na przykład w jednej instalce Publikera mam kilkadziesiąt projektów i sporo powyżej 1000 grup. Dla każdej domyślnie "max 40 dziennie" co daje nam >50k wysyłek na dobę... tymczasem jak już pisałem - idzie cały czas 4-4,5k.

Prosiłbym też autora o poprawienie poprawki dotyczącej słania do zbanowanych katalogów - niestety cały czas idzie tam sporo wpisów i po pierwsze marnuje to moc programu a po drugie zmusza ludzi do ręcznego odcedzania zbanowanych domen jeśli chcą efektywnie podlinkowywać swoje wpisy.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

w zadaniach masz opcje pobierania nowych katalogów puść zadania z listy powinno wszystko pobrać trwa to kilka minut a jak nie to ręcznie daj "uruchom" przy zadaniu z pobieraniem katalogów z serwera... jak odpalisz crona do kilku h powinno pobrać wszystko. Daj mu sie rozpędzić nie odraz wszystko śmiga, rejestracja w preclach trwa dość długo ale możesz odpalić z listy jak masz wydajny serwer to poleci szybko

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

I naprawdę sądzisz, że osoby od dawna siedzące w temacie nie sprawdziły takich podstaw? Ja na przykład w jednej instalce Publikera mam kilkadziesiąt projektów i sporo powyżej 1000 grup. Dla każdej domyślnie "max 40 dziennie" co daje nam >50k wysyłek na dobę... tymczasem jak już pisałem - idzie cały czas 4-4,5k.

No pomyślałem :) A na poważnie, to nie tylko ty o tym pisałeś. To raz. Po drugie, ja bardziej zwracałem uwagę na sytuację, gdy ktoś w ramach jednej grupy ustawia dodanie np. 100 precli dziennie, a być może zapomniał odpowiednio ustawić ilość max dziennie na grupę (pozostawił np. 40) i dziwi się, że dziennie dodaje mu zdecydowanie mniej, a podlinkowanie zasuwają na całego. I to wszystko. :)

No właśnie da się ustawić ile ma podlinkowywać każdy wpis (ile wpisów podlinkowujących) ?

Z tego co kojarze nie i przydałoby się wprowadzic taka opcje

Ale tak na logikę, gdybyś chciał podlinkować każdy wpis, to wystarczy ustawić na 100% i np. 1 w tygodniu i w ten sposób każdy opublikowany wpis będzie dostawał co tydzień jeden wpis podlinkowujący.

Ale jako, że te procentowe sprawy wyglądają dość niejasno, to nie jestem pewien, że tak jest :D. W każdym bądź razie w przypadku pingowania była oficjalna odpowiedź, że jeśli chcę pingować każdy wpis, to muszę ustawić na 100%.

Ale tak na logikę, gdybyś chciał podlinkować każdy wpis, to wystarczy ustawić na 100% i np. 1 w tygodniu i w ten sposób każdy opublikowany wpis będzie dostawał co tydzień jeden wpis podlinkowujący.

a nie jest tak, ze jak ustawie podlinkowanie na 100% i np 1 na dzien, a w linkowaniu bede mial np. 5 linkow na dzien

to wtedy bedzie podlinkowywalo tylko jeden wpis a 4 pozostale nie bede podlinkowane,

byc moze to pytanie jest bezsensu ale wole sie upewnic

Nie. Wartość podlinkowania dziennie oznacza ile linków ma dostać każdy wpis na dzień, teoretycznie - w praktyce publiker dąży do tej liczby, nie zawsze mu to wychodzi. Czyli ustawić 5 linków na dzień, podlinkowanie na 1 na dzień to każdego dnia skrypt wyśle 5 wpisów, następnie każdy z nich dostanie po jednym linku. Następnego dnia kolejne 5 wpisów wyśle, do każdego spróbuje dołożyć po 1 linku i te z dnia poprzedniego też dostaną po 1 linku.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności