Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do ekspertów Publikera - Synonimy - jak to jest że pobiera mi tekst 62 razy i nie używa synonimów tekst cały czas ten sam a nad synonimami pracowałem cały dzień i wkleiłem w odpowiednie pole synonimy, tekst jest dobrze przygotowany - o co tu chodzi czy w zakładce teksy jest takie pole "Użyj tekst maksymalnie" i wstawiasz liczbę to wtedy mieli synonimy. Czy są jakieś inne sposoby?

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
w publikerze nigdy nie korzystałem z tej bazy co jest i nie dodawałem nowej tylko zawsze sam pisze artykuły z synonimami wstawionymi w {} i działa bez zarzutu ;)

I tak najlepiej, bo chociaż nie będą wychodzić językowe stworki-potworki. Choć czasem bez używania synonimów powstają potworki językowe. :)

Taka sugestia do autora:

Może w następnych aktualizacjach, podwyższyć limit wyświetlanych w bazie katalogów ze 100 do np. 1000 ze skokiem co 100, albo żeby można było ręcznie wpisywać jaką ilość chcemy wyświetlić?

Łatwiej by było nimi wtedy zarządzać ;)

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Witam.

Mam pytanie odnośnie konfiguracji. Mój publiker generuje bardzo dużo nieoptymalnych zapytań SQL. Mam sporo dodanych projektów i wiem, że jest to tym spowodowane. Dziennie dodaję w sumie:

Wysłanych: 5675 (do katalogów: 1772, do precli: 3903)

Opublikowanych: 4873 (w katalogach: 1414, w preclach: 3459)

Czy da się jakoś zoptymalizować działanie aby nie było generowanych aż tyle zapytań ?. Zaznaczam, że odznaczyłem opcji "Archiwizuj komendy CRONa" ale i tak zapytań jest dużo.

pozdrawiam

Witam,

chcę zakupić Publikera i zastanawiam się nad odpowiednim hostingiem dla niego.

Jest więc proste.pl, 130zł/rok, opcja Zaawansowana, druga opcja to linuxpl.com, 122zł/rok, przy czym on ma nieograniczoną bazę danych mysql, a proste.pl tylko 5. Z tego względu skłaniałbym się właśnie ku hostingowi linuxpl.

Co będzie najlepsze? Może zupełnie jakaś inna opcja?

Zaznaczam, że projektów w publikerze nie będzie wiele (przynajmniej na początku).

Taka sugestia do autora:

Może w następnych aktualizacjach, podwyższyć limit wyświetlanych w bazie katalogów ze 100 do np. 1000 ze skokiem co 100, albo żeby można było ręcznie wpisywać jaką ilość chcemy wyświetlić?

Łatwiej by było nimi wtedy zarządzać ;)

Dodałbym jeszcze te ptaszki do zaznacznia. Teraz np jak mamy opublikowane 100 tekstów i chcemy 20 zdjąć z publikacji, musimy każdy po kolei zanzaczać czekać aż przeładuje się strona i zaznaczyć kolejny..

A można by zrobić koło nich ptaszki zaznaczyć 20 sztuk i w nowym rozwijanym menu wybrać np , zdejmij z publikacji.

Zarówno w tekstach jak i tytułach tagach itp.

Witam,

chcę zakupić Publikera i zastanawiam się nad odpowiednim hostingiem dla niego.

Jest więc proste.pl, 130zł/rok, opcja Zaawansowana, druga opcja to linuxpl.com, 122zł/rok, przy czym on ma nieograniczoną bazę danych mysql, a proste.pl tylko 5. Z tego względu skłaniałbym się właśnie ku hostingowi linuxpl.

Co będzie najlepsze? Może zupełnie jakaś inna opcja?

Zaznaczam, że projektów w publikerze nie będzie wiele (przynajmniej na początku).

Ja obecnie mam wykupionego pod Publikera VPS'a.

Przed kupnem zastanów się jak będziesz używał publikera w przyszłości. Bo nie ma sensu kupować np hostingu w proste, żeby po 2 miesiącach używania okazało się, że masz za mało miejsca na bazę, bo Ci się projektów nazbierało, choć zakładałeś że będzie tylko kilka.

Najlepszym rozwiązaniem jest VPS.

Jednak w Twoim wypadku, 120 zł starczy ci na opłacenia VPS na 3 miesiące.

Linuxpl jest dobre, ale z tego co mi wiadomo porobili tam ograniczenia co do długości wykonywania skryptu i zadań crona, wiec nie jest zbyt optymalny to hosting pod publikera.

Dużo osób na małe projekty używa hostingu w laohost.pl, ja osobiście z nimi nie mam dobrych wspomnień bo mi nic nie działało xD. Ale większość ludzi nie narzeka :).

baner-seostationv2.png

Linuxpl jest dobre, ale z tego co mi wiadomo porobili tam ograniczenia co do długości wykonywania skryptu i zadań crona, wiec nie jest zbyt optymalny to hosting pod publikera.
Odpalałem klientowi ostatnio na linuxpl ( w2gb ) i ilość wysyłek dziennie to było w granicach 1k, ilość projektów około 10 było na starcie nie wiem jak teraz, zastanów się nad VPS'em ( hekko ) jeśli masz dużo projektów i chcesz je w miarę rozsądnie dopalić to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie nie wiem jak z innymi hostingami.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Większość wordpressów z dużym PR i IP jest u mnie oznaczona jako nieaktywne. Z jakiej przyczyny? Domniemam, że ilość punktów karnych przekroczyła dozwoloną ilość, w takiej sytuacji co zrobić żeby aktywować je ponownie?

Na liście katalogów kliknij adres URL, wejdziesz tym samym w edycję adresu i tam jest odnośnik "Sprawdź ponownie ten adres". Po jego użyciu program ponownie sprawdzi adres, jeśli to WordPress, to spróbuje ponownie się zarejestrować (musi być wcześniej skonfigurowany email do rejestracji oczywiście). Ewentualnie możesz wejść w Menu -> Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia, wkleić adresy o których piszesz i zaznaczyć opcję "sprawdź ponownie każdy adres URL, nawet jeśli już istnieje w bazie katalogów".

Nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy ktoś jeszcze.

PRzy dodawaniu wpisów losowo, program świetnie sobie radzi i śle do precli i katalogów całkiem sympatycznie.

Natomiast jak tylko ustawiłem w opcjach, slij najpierw do stron o najwyższym PR, praktycznie zero wpisów albo maks 1 czy 2 na dzień przy ustawieniach 35 dziennie.

Prosilbym zarowno autora Publikera jak i innych o sprawdzenie tego problemu. U mnie ten blad tez wystepuje - w nowym projekcie jezeli ustawie w Preclach (katalogi dzialaja ok) dodawanie wg. site to Publiker praktycznie nie dodaje. Ma dodawac codziennie po ok. 40 wpisow, a przez 2 tygodnie wyslal tylko 3 wpisy do precli. Tak dzieje sie tylko przy projekcie, ktory zalozylem od nowa na wersji 2.0 (te ktore byly juz na 1.0 po updacie dzialaja dobrze nawet przy wysylaniu wg. site / pr).

Dodam, ze nie mowie tutaj o opublikowanych wpisach w preclach tylko po sprawdzeniu w statystykach dla danego projektu ilosci wyslanych wpisow na 14 dni. Bledow zadnych w grupie nie ma, hosting Laohost.

EDIT - a i jeszcze jest taki blad, ze mimo, ze mam ustawione pingowanie na 40% to nigdy nie pinguje i praktycznie tez nie podlinkowuje wpisow, a podlinkowanie na 90%.

Sprawdziliśmy wybieranie po IP (Indexed Pages) i wszystko funkcjonuje poprawnie, nie widzimy problemu. Jeśli do tego nie działa Ci pingowanie, to przypuszczam, że problem jest gdzieś w bazie danych (coś się popsuło), a nie w samym programie. Zgłoś się do nas na email, to sprawdzimy Ci bazę i powinno być OK.

Panowie

jak mam spis 300 katalogów i niektóre z nich są w publicznej

jak stworzyć prywatną z listy tych 300 ?

wklejam do sprawdzenia i już nic nie jest jasne jak to zrobić

Utworzyć prywatną bazę, a następnie z publicznej przenieść adres do prywatnej. Nie trzeba ich sprawdzać ponownie skoro już są na liście adresów.

Debug: reqFlag = 513, wPart = AND NOT (t.flag & 24) AND t.indexed_pages>0 , url_id=2, Code: jhe8904352jwt0g9w Projekt: .....

Grupa: .....

ID grupy: 1

Pytanie do PUBLIKERA

O co kaman przerywa mi wysyłanie wpisów pierwszy błąd od niepamiętnych czasów ??

To nie jest żaden błąd - po prostu skończyły się katalogi, do których można wysłać wpis. Taka informacja jest w emailu, który otrzymałeś.

Może ktoś miał podobny problem - przeglądam w miare regularnie ten topic, ale chyba nie znalazłem. Publiker wysyła mi do precli bardzo małe ilośc linków na grupę. Mogę ustawić 1000 dziennie, a i tak pójdzie max kilka/kilkanaście.

W grupie jest opcja 'W ciągu doby wyślij maksymalnie X wpisów' (widok normalny, prawy górny róg panelu) - jest to dodatkowe zabezpieczenie, aby program nie wysyłał zbyt dużo wpisów w ciągu doby. Domyślnie jest tam wartość 40, więc jeśli ustawisz linkowanie na 50 wpisów z katalogów i 50 z precli, to program i tak wyśle łącznie tylko 40 wpisów w ciągu doby.

Piszę to po raz kolejny - pomimo zapłacenia za aktualizację, która miała dać możliwość niedodawania stron do katalogów zbanowanych publiker nadal dodaje tam wpisy!!! Autorze kochany co z tym zrobisz?

Otrzymaliśmy tylko jedno konkretne zgłoszenie na email z tym "problemem". Po wejściu w statystyki klienta nie udało mi się znaleźć ANI JEDNEGO wpisu, który byłby wysłany do zbanowanego katalogu. W grupie są opcje "nie wysyłaj do katalogów zbanowanych przez Google" - opcje muszą być zaznaczone, aby program nie wysyłał tam wpisów - może w tym problem?

A zatem, jeśli nadal uważasz, że wysyła nie tak, jak powinien, to napisz do nas na email, podaj konkretne przykłady i wtedy będziemy mogli to dokładnie sprawdzić.

Ja tam dodam od siebie jeszcze, że np ustalam sobie 10 wpisów katalogach , przy czym wpisy podlinkowywujące : szansa 5 % i 2 wpisy na tydzień.

Mimo tego program pcha mi po kilkaset wpisów podlinkowywujących?

Jest to dokładnie opisane w instrukcji, rozdział 5.1.25. Jeśli mamy prawdopodobieństwo podlinkowania 10%, to oznacza, że statystycznie rzecz biorąc na 100 wpisów linkujących 10 z nich zostanie podlinkowana. Jeśli dodatkowo ustawimy, że podlinkowywanie ma być w tempie 1 link na dzień i wybierzemy funkcję liniową (NIE JEST TO ZALECANE - zalecana jest funkcja kwadratowa stworzona specjalnie do celów podlinkowywania), to oznacza, że liczba linkowań będzie CAŁY CZAS przyrastać i z każdym dniem będzie więcej adresów do podlinkowania.

Mam pytanie odnośnie konfiguracji. Mój publiker generuje bardzo dużo nieoptymalnych zapytań SQL. Mam sporo dodanych projektów i wiem, że jest to tym spowodowane.

Czy da się jakoś zoptymalizować działanie aby nie było generowanych aż tyle zapytań ?. Zaznaczam, że odznaczyłem opcji "Archiwizuj komendy CRONa" ale i tak zapytań jest dużo.

Z każdą aktualizacją jest robiona jakaś optymalizacja. Tobie pewnie chodzi o hosting laohost.pl, gdzie serwer zgłasza nieoptymalne zapytania, ale to są mylące komunikaty, które nie mają zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Chodziło mi tylko i wyłącznie, że chce mieć oddzielne teksty tylko do podlinkowywania i oddzielne tylko do katalogowania czy precli. Według mnie tego nie da się ustawić ale część osób twierdzi inaczej więc może ja czegoś nie wiem.

Nie wiesz...

Peerwsze dwie opcje - 'LINK' i 'POD' określają do czego jest dany tekst. Jak same nazwy wskazują:

- LINK - do linkowania urli z projektu

- POD do podlikowywania wpisów dodanych poprzez LINK

Dwie następne 'PREC' i 'KAT' określają gdzie 'LINK' i 'POD' ma umieszcać wpisy.

Czyli jak chcesz by dany tekst służył tylko do podlikowania przy użyciu katalogów ustawiasz 'POD' i "KAT'.

Jak chcesz by tekst służył do linkowania w preclach ustawiasz 'LINK' i 'PREC' itp itd.

Żadnej filozofii w tym nie ma.... dziwie się, że umiałeś odpowiednio ustawić teskt do linkowania do precli i katalogów (336, 342,349, 386) a nie wpdłeś na to jak ustawić tekst do podlinkowania.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

dostałem takowego maila z ProstePL

Informujemy, że na Państwa serwerze wirtualnym xxxxxxxx pojemność

następujących baz MySQL została już wykorzystana w 80%:

- xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (80%)

Bardzo prosimy o jak najszybszą optymalizację bazy danych mającą na celu

jej zmniejszenie lub powiększenie jej pojemności w panelu administracyjnym.

Jeżeli baza danych przekroczy dopuszczalną regulaminowo pojemność -

zostanie zablokowana. Blokada bazy danych może uniemożliwić funkcjonowanie

strony WWW, która z tej bazy korzysta.

Bazę powiększałem maksymalnie jakiś czas temu - w jaki sposób ją zmniejszyć?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności