Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Chodziło mi tylko i wyłącznie, że chce mieć oddzielne teksty tylko do podlinkowywania i oddzielne tylko do katalogowania czy precli. Według mnie tego nie da się ustawić ale część osób twierdzi inaczej więc może ja czegoś nie wiem.

Nie wiesz...

Peerwsze dwie opcje - 'LINK' i 'POD' określają do czego jest dany tekst. Jak same nazwy wskazują:

- LINK - do linkowania urli z projektu

- POD do podlikowywania wpisów dodanych poprzez LINK

Dwie następne 'PREC' i 'KAT' określają gdzie 'LINK' i 'POD' ma umieszcać wpisy.

Czyli jak chcesz by dany tekst służył tylko do podlinkowania przy użyciu katalogów ustawiasz 'POD' i "KAT'.

Jak chcesz by tekst służył do linkowania w preclach ustawiasz 'LINK' i 'PREC' itp itd.

Obawiam się że nie do końca w ten sposób to działa.

ustawienia tekstów:

20101214-eunwshuce8m6yjm66536dhbt2w.jpg

W grupie jest około 15 linków, w tekstach ustawione linkowanie auto a mimo to teksty z generatorów 1,2,3 zawierają po 1 linku do strony linkowanej i po 2 z podlinkowania.

Dzieje się to tylko gdy linki są na auto, jak są przypisane na stałe to wydaje się że jest ok.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Witam,

mam problem z ustawieniem CRONa na hekko.pl. Czy ktoś korzysta z tego hostingu?

Ustawiam go poprzez "Terminarz zadań (cronjobs)", następnie wpisuję w polu "minuta": */1 (czyli, że wykonywać ma zadanie co minutę).

Teraz pole "komenda". domyślnie wypełnione jest "/home/mojanazwa/". Wklejam zamiast tego mój URL do wywołania z CRON serwera. Zapisuję. Czekam, odświeżam listę CRON (po jakimś czasie oczywiście) i wszystko stoi w miejscu. Pierwszym zadaniem jest Sprawdzanie IP (Indexed Pages), godzina, o której miało być wykonane to 17:27:17. Nie ruszyło.

Wkleiłem więc zamiast "URL do wywołania z CRON serwera" Ścieżkę dostępu do pliku cron.

Nadal nic nie rusza.

Czy ktoś wie, jak to skonfigurować? (Wczoraj dopiero kupiłem publikera)

Dzięki

Czy ktoś wie, jak to skonfigurować? (Wczoraj dopiero kupiłem publikera)

Dzięki

Słusznie ustawiasz w Terminarzu zadań (cronjobs). W dodaj nowe zadanie w polu Minuta wpisujesz - */1 (co minutę, jak chcesz np. co 2 minuty, to wstawiasz 2). W polu komenda:

wget -q -O /dev/null url-podany-w-publikerze-w-ZadaniaCRON > /dev/null 2>&1

To wszystko co wpisujesz.

Dodajesz i już. :)

jest taka opcja przy danej grupie "dodaj nowy link"

do kazdego linku mozna ustawic wage np mam cos takiego

link1, waga 10, ilosc dodan 80

link2, waga 7 ,ilosc dodac 130

pytanie czy im mniejsza waga linku to link jest wazniejszy, czy odwrotnie ?

bo ja myslalem ze im wieksza waga linku tym link bedziemy dodawany czesciej ale z powyzszego -przykladu widac ze to nie koniecznie dziala w ten sposob

Zacząłem proces rejestracji w preclach.

Przez noc publiker zarejestrował się w kilkuset.

Teraz jednak czeka, czy to normalne, że mimo, iż godzina jest 11, następne zadanie do wykonania ustalone jest dopiero na godzinę 16.30? (potem od 17 jest planowanie dodania do precli i katalogów, ale nie mam żadnego projektu opublikowanego) i następne procesy rejestracji zaczynają się o 19.

Tak powinno być?

Kolego, poczekaj parę jeszcze dni i wtedy się o coś tam martw. Publiker wpierw musi się rozpędzić. Tak więc - wyluzuj na razie i nie pytaj się o wszystko, bo w czasie rozruchu nie ma sensu. A co do harmonogramu zadań jest on ustawiany tak, by nie za mocno obciążać. I czekając na pełen rozruch poczytaj sobie dokładnie manuala - warto.

Obawiam się że nie do końca w ten sposób to działa.

U mnie działa to w sposób opisany przeze mnie. Nie wydaje mi się aby miał to działać inaczej. Przeznaczenie tekstu inaczej nie ustawisz.

Dzieje się to tylko gdy linki są na auto, jak są przypisane na stałe to wydaje się że jest ok.

Wydaje mi się, że to jakiś błąd, zgłoś do autora.

Ja używam auto jedynie wtedy gdy w tekście mam jeden link. Jak więcej ustawiam na sztywno.

W tekstach do podlinkowania mam zawsze jeden link auto.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Ciężko mi się przebijać przez cały wątek, mam gorącą prośbę do osób, które już korzystają z narzędzia lub ich twórców :)

Czy narzędzie ma poniższe funkcje:

1.Import własnej bazy wordpressów

2.Dodanie wielu tekstów do bazy, a następnie taką konfigurację by te teksty były po kolei dodawane do listy zaznaczonych precli (jeden art do jednego precla)

3. Czy możliwe jest tworzenie projektów dla opcji 2. Tzn. w każdym projekcie inne teksty i inne lub te same precle?

1. tak

2. nie - teksty sa losowane z tych dodanych do danego projektu, moesz ustawic co najwyzej ile razy tekst ma byc wykorzystany (mozesz ustawic na 1 raz, to wiecej nie bedzie uzyty).

3. tak - robisz rozne projekty i dla kazdego wybierasz baze precli / katalogow do jakich ma dodwac oraz teksty jakich ma uzwyac

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

1. tak

2. nie - teksty sa losowane z tych dodanych do danego projektu, moesz ustawic co najwyzej ile razy tekst ma byc wykorzystany (mozesz ustawic na 1 raz, to wiecej nie bedzie uzyty).

3. tak - robisz rozne projekty i dla kazdego wybierasz baze precli / katalogow do jakich ma dodwac oraz teksty jakich ma uzwyac

Super, dzięki wielkie za odpowiedź :)

Czyli narzędzie posiada te funkcjonalności na których mi zależy.

Mak krótkie pytanie:

Rozumiem, że usuwanie niepodobających mi się katalogów z bazy publicznej mija się z celem, bo przy jej aktualizacji Publiker i tak pobierze je ponownie.

Ale czy mogę dezaktywować niechciane katalogi i czy przy następnej aktualizacji bazy nadal pozostaną one nieaktywne, czy zabawa zaczyna się od nowa?

I czy Publiker podlinkowuje na tych samuych zasadach co linkuje? Tzn podlinkowywanie wykonuje na tej samej bazie (wybranej przez użytkownika) co linkowanie?

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi i pozdrawiam.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Witam ponownie.

Zleciłem dodawanie do precli swojej strony, wszystko idzie bardzo dobrze, lecz mam jedno pytanie.

Otóż w ustawieniach grupy, zaznaczyłem, by linkowanie odbywało się tylko z precli. Tj. odznaczyłem opcję "Linkuj z katalogów".

Jednakże w zadaniach CRON widzę, że publiker chce sprawdzać, czy wpis został dodany do różnych katalogów.

Czy to jakiś nieznaczący błąd programu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności