Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wystąpił u mnie taki oto problem:

https://img802.imageshack.us/img802/2936/problemb.jpg

domyślna baza "publiczna" została bazą prywatną. W jaki sposób? Nie wiem.

Kliknąłem na nazwę bazy "Publiczna" a następnie wyszedłem, poprzez "Zapisz". Od tej pory baza widnieje jako prywatna, mimo iż "nie można zmienić rodzaju domyślnej bazy publicznej".

Również adresy, które dodałem do sprawdzenia i miały wylądować w mojej "Bazie prywatnej", nie zostały przeniesione do stworzonej przeze mnie bazy prywatnej, tylko do domyślnej bazy publicznej, która teraz stała się prywatną (Jak widać w załączonym obrazku).

Jak rozwiązać ten problem, i przywrócić domyślnej bazie status publicznej?

Ponadto mam pytanie,

jednym z katalogów, które dodałem do sprawdzenia jest www.racjapolska.pl

dodał on się do bazy, jednak kiedy filtruję bazę, by sprawdzić, czy katalog sobie tam siedzi, widzę dwie te same pozycje, z tym, że jedna z nich to www.racjapolska.pl a druga www.racjapolska.pl/index.html.

Czy to w porządku?

--------------

EDIT

--------------

Kiedy dodaję kolejne adresy do sprawdzenia, pokazują mi się na liście CRON, jako Rozpoznanie adresu. W porządku.

Klikam na "uruchom", zadanie się udaje, status "OK",

kiedy jednak przejdę do listy katalogów i przefiltruję ją, by znaleźć katalog, którego rozpoznanie zleciłem, pokazuje mi się on jako w ogóle nie rozpoznany,

tj. widnieje tylko adres, reszta danych jest pusta.

Tak nie powinno być chyba?

Kolejne pytanie, udało mi się rozpoznać poprawnie około 4 katalogów, dwa z nich to qlweb i easyDir, zaznaczone są jako aktywne. Dwa kolejne są na wordpressie, i zaznaczone są jako nieaktywne, domyślam się, że staną się aktywne dopiero po rejestracji?

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam, mam problem - "Błąd klucza licencji ..."

szukałem w całym wątku i rozwiązania żadnego nie znalazłem.

Z uwagi, że dziś niedziela kontakt z twórcą publikera nie wchodzi w grę więc może znajdzie się osoba, która miała ten problem i zna rozwiązanie.

Pełny komunikat błędy brzmi następująco:

Blad: #953

Błąd klucza licencji - spróbuj zalogować się do panelu co najmniej za 1 godzinę, wówczas zostanie podjęta próba odnowienia licencji

_as_targets table corrupted

Projekt w publikerze uruchomiony był od dwóch dni i już się pojawił jakiś problem.

Publiker uruchomiony jest na hostingu "Laohost"

Witam, mam problem - "Błąd klucza licencji ..."

szukałem w całym wątku i rozwiązania żadnego nie znalazłem.

W takim razie chyba musisz bardziej się starać - bo problem był dokładnie opisywany, podobnie jak jego rozwiązanie - email do autora.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Pytanie do ekspertów od Publikera

Pracuję na Publikerze jakieś 3 tygodnie w ciągu tygodnia Publiker na serwerze powiększa się o jakieś 50 MB obecnie zajmuje już 180 MB, myślałem że to baza,ale ona zaledwie zajmuje 27 MB.

Jak tak pójdzie to za pół roku zabraknie mi miejsca na serwerze.

Gdzie szukać wyjścia.

Również mam pytanie (poprzedni błąd rozwiązany przez pana Tomasza, dzięki!)

Wrzuciłem kilka katalogów do sprawdzenia, aby dodać je do bazy. W zadaniach CRON pokazane jest, że zadania rozpoznawania są wykonywane, ale gdy sprawdzę wcześniej rozpoznany adres w liście katalogów, to nie ma o nim żadnych danych. Kilka dni temu jedynie rozpoznało mi kilka katalogów, pokazany jest ich typ, PR, itp. A kiedy dziś zaczęło się znów rozpoznawanie katalogów, nie widzę żadnych danych.

Drugie pytanie,

dezaktywowałem kilka katalogów/precli na domenach .tk, ponieważ publiker dodał tam wpis, ale teraz strona nie działa. Przykład: https://www.pyrotechnics.tk/

Okazało się jednak, że google zaindeksowało ten wpis.

Czy powinienem usuwać też te domeny, które dają teraz 404? Występuje to na kilku .tk (na większości, które dodał publiker), jednak okazało się, że google je zaindeksowało.

Zdezaktywowałem też ~3000 katalogów WebMini, (internet24, sklep24 i twojswiat). Są jeszcze podobnego typu wpisy do wyłączenia?

Pozdrawiam

Pytanko już się pojawiło ale nie ma jasnej odpowiedzi. Kiedy można spodziewać się proxy w publikerze ? Nie ukrywam że w chwili obecnej jedyne co mnie powstrzymuje przed zakupem wersji 2.0 jest właśnie brak obsługi proxy.

Przy dużej ilości wysyłek ban na IP pojawia się bardzo szybko a trzymam to u siebie na chacie na VPSach na których działają też inne programy.

Tylko wpolscemamymocneseo - dabl blasta

a tu: triple blasta wpolscemamymocneseo

1) Pomijam już fakt że na razie dodało mi do 1 katalogu, ale gdy klikam na X wyskakuje mi właśnie adres mojego wpisu i gdy chce zobaczyć ten wpis to po prostu strona się nie ładuje - tak już jest 3 dzień (myślałem na początku że precel ma chwilowe problemy techniczne, ale widocznie to nie jest to)

2) Wchodze do archiwum zadań CRONA mam WYKONANY wpis dla https://www.kadzidelka.internet24h.kutno.pl/ .... ale gdy chce tam wejść to ta strona znów nie działa.

W sumie sprawdziłem kilkanaście katalogów z listy (tak z ciekawości czy działają) i żaden mi się nie odpalił.

Co jest grane ? Czy ja coś może robię źle ? Czy ten program tak działa ?

Z tego co widzę, to w bazie publikera jest wiele takich dziadowskich katalogów / precli.

Przeczytaj mój post wyżej, piszę, że zdezaktywowałem ich 3000.

Wejdź do katalogów, następnie filtruj po kolei słowami: internet24, sklep24, twojswiat i zdezaktywuj wszystkie te katalogi. Będzie ich właśnie około 3000.

----

Mam również pytanie, czy da radę zabronić publikerowi wykonywania jakichś zadań? Pobrał mi wczoraj bazę danych nowych katalogów, i praktycznie wszystko to adresy typu: https://www.targowiska.mm4.waw.pl, https://www.czysciwa-papierowe.do5.waw.pl, https://www.wykup-nieruchomosci.ob0.waw.pl, itp. a to przecież jedna wielka kupa, która się nie wczytuje. Nie chcę, żeby publiker marnował czas i zasoby na próbę rejestracji tam, skoro i tak będę je dezaktywował.

Drugie pytanie:

mam ustawione w projekcie, żeby było 20 wysyłek do precli i 20 do katalogów dziennie. Przechodzę do statystyk i widzę, że: Wysłanych: 198 (do katalogów: 75, do precli: 123). Kiedy jednak przechodzę do zakładki teksty, to widzę, że jeden tekst, którego używam TYLKO do katalogów, użyty został 111 razy, tekst krótki 16 razy, a tekst do precli 126 razy.

Skoro teksty używane do katalogów zostały użyte (razem) 127 razy, to dlaczego w statystykach pokazuje, że wysłanych wysłanych do katalogów zostało 75 wpisów?

Pomyślcie nad funkcjonalnością:

1) Możliwość wprowadzania na stronie publiker.pl propozycji do katalogów (potem do jakiejś automatycznej analizie) i rozsyłanie ich w update'ach do skryptów publiker

2) Możliwość zgłaszania po stronie skryptu katalogów/precli, które są zbanowane lub nie przyjmują wpisów i tym sposobem ich ewentualne usuwanie z globalnej bazy

3) Dodawanie do skryptów SEOKatalogi

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Co tu myśleć nad funkcjonalnością ja nie ma do czego dodawać artykułów bo te PP i katalogi to straszne zaorane dzięki właśnie takim narzędziom - a co do skuteczności pozycjonowania to żal nawet o tym pisać.

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności