Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Występuje błąd w funkcji podlinkowywania wpisów. Publiker próbuje podlinkować strony tagów z wordpressa.

Przesłana poprawka powinna rozwiązać ten problem.

Powinna, ale nie rozwiązanie (wersja 1.0.7). Na liście dodanych linków wciąż pojawiają się tagi zamiast adresów z opublikowanymi wpisami.

Nowa wersja nie rozwiązuje również problemu, który zgłaszałem kilka tygodni temu. Mianowicie jeśli w obrębie tego samego projektu istnieją dwie lub więcej grup, które linkują dokładnie ten sam adres to wszystkie opublikowane linki zostaną wyświetlone tylko w jednej z grup, w pozostałych nic się nie pojawi.

Poza tym funkcja eksportu opublikowanych linków robi się mało użyteczna przy ponad 30+ projektach i 110 grupach. Aby wyeksportować opublikowane linki trzeba wejść do każdej grupy i ustawić zakres dat do wyeksportowania. Przy takiej ilości grup robi się to bardzo czasochłonne. O ileż prostsza byłaby funkcja eksportu z jednego miejsca. W pliku CSV mogłoby to wyglądać tak: nazwa_projektu;nazwa_grupy;URL.

To na tyle. Może na forum autorzy skryptu nie zleją moich uwag ciepłym moczem.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w jaki sposob ustawic publikera by do katalogow wybieral tylko adres strony glownej a ewentualne linki w tekscie uzupelnial podstronami?

Z tego co widze dodaje on do katalogow linki podstron a te we wiekszosci moderowanych katalogow nie sa przyjmowane

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Ludzie a jak u Was z prędkością dodawania linków? Bo sprawa już mnie bardzo irytuje i nie wiem czy ja mam tylko taki problem bo nikt tu nie pisał o takiej sytuacji.

Projekt dodany 3 tyg temu ma w tym momencie (13!) linków dodanych.

Inne dodane 1,5tyg. temu maja w przedziale 0-3 linków dodanych, jeżeli to działa z taką prędkością to ja wymiękam.

Proszę o wasze opinie na ten temat, dodam jeszcze, że linkowanie mam w tym momencie ustawione na LOSOWO.

Pozdrawiam.

Nowa wersja nie rozwiązuje również problemu, który zgłaszałem kilka tygodni temu. Mianowicie jeśli w obrębie tego samego projektu istnieją dwie lub więcej grup, które linkują dokładnie ten sam adres to wszystkie opublikowane linki zostaną wyświetlone tylko w jednej z grup, w pozostałych nic się nie pojawi.

Potwierdzam, mam to samo.

Linkowanie nie idzie w zadanym tempie.

Rejestracja w wordpressach w ogóle nie idzie z automatu. Chciałem być sprytny i wymusić rejestrację w wordpressach poprzez dodanie projektu z linkowaniem 400 dziennie. Po czterech dniach zero efektu, więc zrezygnowałem.

Tekst z tej samej grupy jest zamieszczany kilkakrotnie w danym preclu. I to nie jest tylko u mnie bo widzę powtarzające sie teksty nie mojego "autorstwa". W niektórych nie ma linków.

Publiker, czekamy.

Eksperyment Discover.pl

1. Jeżeli w grupie ustawiam teksty do precli z trzema linkami do trzech stron, to taka opcja mi wystarczy. Linki ustawiałem nie auto tylko normalnie. Po co jest w takim razie ustawianie wagi w zakładce linki? Czy ma to wpływ na to co dodaję do precli?

Jeśli ustawimy linki na stałe w tekście (nie poprzez opcje 'auto'), to wagi w zakładce linki nie są brane pod uwagę. Wagi są brane pod uwagę, gdy musimy wstawić linki w miejsce wystąpienia linku 'auto' - wtedy losowanie linku przypisanego do grupy odbywa się na podstawie przypisanych wag.

2. Brakuje mi sprawdzenia co właściwie dodaję - takiego podglądu co za tekst wychodzi z mieszania, czy wszystkie { za zamknięte, czy gdzieś nie ma [ itp. Moje obawy wynikają z tego, że stosuje podwójne zagnieżdżenie i system pokazuje taki tekst

Jest możliwość testowania generatorów tekstów (Projekty -> Zarządzanie grupami -> Generatory (test)). Na dzień dzisiejszy nie ma jeszcze możliwości testowania konkretnego tekstu, ale przydałoby się coś takiego, więc będę o tym pamiętał.

Długość tekstu: min: 2023, max: 5147

Trochę już pracuje z mieszarkami i takiego rozrzutu nigdy nie ma prawa być. W Fabryce Spamu wychodzi dobrze, ale jak jest w Publikerze - nie wiem.

Jeśli pokazuje się w edytorze tekst 'Długość tekstu: min: 2023, max: 5147', to znaczy, że tekst jest poprawnie sformatowany pod względem synonimów. W przeciwnym przypadku pokazuje się komunikat o błędzie w znaczniku otwierającym/zamykającym synonimy.

5. Co konkretnie wykonuje się, gdy klikniemy wykonywanie zadań w pętli? Zatrzymałem po wykonaniu 300 zadań a w archiwum nic nie przybyło.

Jest to manualna symulacja wywoływania crona z serwera. Jeśli w danym momencie nie ma żadnego zaplanowanego zadania do wykonania, to pętla nic nie wykonuje, jest to wtedy pętla pusta. Zadania cron powinny być skonfigurowane na serwerze, natomiast opcja wykonywania zadań w pętli w panelu administracyjnym jest tylko dodatkiem.

Ustawiłem trzy grupy z tą myślą, że wpis z każdej grupy będzie dany do precla raz. A tymczasem mam niektóre "mocne linki" wykorzystane 5-10 razy. Tak ma być? Coś robię nie tak? Wystarczy przecież dać raz na precla.

1. Nie rejestruje się w wordpresach, a konkretnie to chyba ma problemy z pobraniem poczty i zakończeniem tej rejestracji. Sprawdzałem w preclu - user jest, ale precel w publikerze nieaktywny. System próbuje odebrać maila i odkłada na później. Po co? Dlaczego? Może nie daje rady odebrać maila? Zmiana poczty wp na o2 nic nie dała. Może wywalić te gówniane mocne linki, wtedy weźmie sie za robotę?

Precle to mocneLinki oraz WordPress, jeśli mamy zdefiniowane wysyłanie do precli to wysyłamy albo do mocneLinki albo do WordPress. Skoro rejestracja w preclach WordPress nie przebiega poprawnie, to pozostają tylko mocneLinki i dlatego tam są kierowane wpisy.

Rejestracja powinna przebiegać bezproblemowo, ale warunkiem (oczywiście) jest poprawne skonfigurowanie adresu email służącego do rejestracji oraz danych dostępu do poczty na serwerze pocztowym. ZAWSZE należy użyć przycisku 'Sprawdź logowanie do poczty teraz', aby sprawdzić czy ustawienia są poprawne.

4. Zaistaniała sytuacja, ze dodawanie linku z http skutkowało dodaniem http dwa razy (w opcji dodaj linka)

Należy podać prawidłowy adres z 'https://' albo bez. Jeśli podamy adres np. 'https:/www.domena.pl' to jest to błędny adres, to nie zawiera 'https://' (brak jednego ukośnika), w takiej sytuacji wynikowy adres to 'https://https:/www.domena.pl' - oczywiście wtedy wchodzimy w edycję adresu ponownie i zmieniamy adres na poprawny.

O ile w wypadku linkowania zapleczówek to nie problem, to jednak jeśli linkuję stronę klienta, to chciałbym mieć możliwość wyboru skryptów, minimalnego page rank oraz site stron z listy. Domyślam się, że wymagałoby to grubszej przebudowy, uważam jednak że sprawa jest warta świeczki!

Taki filtr przydałby się również by uzyskać lepszy pogląd na temat tego, co właściwie znajduje się w bazie katalogów i presell page - ile mamy stron o określonym PR, ile z nich ma site >1000, ile jest aktywnych a ile nie, etc.

Pamiętam o tym, jest w planach.

Tak na poważnie, to czy jest tego jakieś demo bo chciałbym to potestować zanim kupie. Filmiki to nie to samo.

Jest 21 dni jako okres testowy, jeśli program nie będzie odpowiadał po prostu zwracamy pieniądze. Jeśli zwrot nastąpi po 7 dniach (czyli po wystawieniu faktury), to wtedy konieczne jest przesłanie do nas podpisanej faktury korygującej (takie przepisy) - to nie jest problem, ale piszę, żeby nie było, że coś ukrywam.

Ciąg dalszy w następnej odpowiedzi....

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

I kolejne pytanie:

Mam w statystykach na dzisiaj

Wysłanych: 196 (do katalogów: 101, do precli: 95)
, co jest ułamkiem tego co zaplanowalem i komunikat w trakcie ręcznego wywołania
aktualnie żadna grupa nie wymaga wysłania wpisu do precla. Planowanie odłożone na późniejszy termin.

A ja myślałem, że będzie dodawał do zadanych ilości.

Eksperyment Discover.pl

Czy da się w ten skrypt załadować wyłącznie własną bazę precli i katalogów ?

Można. Podajemy w 'Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia' adresy, po czym skrypt będzie sprawdzał/rozpoznawał te adresy.

Najlepiej jak by można było załadować, ze 2-3 zestawy baz i oznaczyć przy linkowanej stronie z jakiego ma korzystać. To było by super roziązanie.

Hmmm..... to jest jakiś pomysł, zobaczymy co da się zrobić.

Jeżeli jeden tekst "długi" dam do linkowanie z precli, a w drugi do podlinkowania z katalogów to na co mi rozkład wagi na obydwa teksty?

Jest wiele opcji, ale to nie oznacza, że wszystkie opcje są zawsze brane pod uwagę. Jeśli mamy tylko jeden tekst przeznaczony do linkowania z precli, to wiadomo, że wagi nie będą brane pod uwagę, ponieważ wagi są tylko wtedy brane pod uwagę, gdy mamy wybór pomiędzy więcej niż jednym tekstem.

Jeżeli dam np. 4 linki w tekście w {|} to jest losowanie anchoru i linka, czy go nie ma? Czy może decydują wagi?

.....

Sądzę, że ten link będzie pomocny:

https://www.publiker.pl/index.php/a/pomoc/r...w-i-precli.html

Przesłana poprawka powinna rozwiązać ten problem.

Powinna, ale nie rozwiązanie (wersja 1.0.7). Na liście dodanych linków wciąż pojawiają się tagi zamiast adresów z opublikowanymi wpisami.

Poprawka powinna rozwiązać problem z linkami do tagów, zamiast do artykułów. U mnie nigdzie nie pojawiają się już tego typu linki, ale być może coś jeszcze należy poprawić. Gdybym miał konkretny przykład, to może byłoby łatwiej ustalić przyczynę.

Poza tym funkcja eksportu opublikowanych linków robi się mało użyteczna przy ponad 30+ projektach i 110 grupach. Aby wyeksportować opublikowane linki trzeba wejść do każdej grupy i ustawić zakres dat do wyeksportowania. Przy takiej ilości grup robi się to bardzo czasochłonne. O ileż prostsza byłaby funkcja eksportu z jednego miejsca. W pliku CSV mogłoby to wyglądać tak: nazwa_projektu;nazwa_grupy;URL.

To na tyle. Może na forum autorzy skryptu nie zleją moich uwag ciepłym moczem.

Proszę wybaczyć, że nie wszystkie sugestie realizujemy natychmiastowo, ale otrzymujemy dużo różnych propozycji. Pamiętamy o nich i staramy się wprowadzać najpierw te, które powtarzają się najczęściej i dotyczy wielu użytkowników. Poza tym pracujemy nad zupełnie nowym modułem do Publikera (na pewno się Wam spodoba :) ), a wszystko jednak zabiera sporo czasu.

w jaki sposob ustawic publikera by do katalogow wybieral tylko adres strony glownej a ewentualne linki w tekscie uzupelnial podstronami?

Z tego co widze dodaje on do katalogow linki podstron a te we wiekszosci moderowanych katalogow nie sa przyjmowane

Do moderowanych katalogów adresy podstron domyślnie nie są nigdy wysyłane. Adresy do podstron są wysyłane tylko do niemoderowanych katalogów lub do precli (link jest wtedy w treści).

Ludzie a jak u Was z prędkością dodawania linków? Bo sprawa już mnie bardzo irytuje i nie wiem czy ja mam tylko taki problem bo nikt tu nie pisał o takiej sytuacji.

Inne dodane 1,5tyg. temu maja w przedziale 0-3 linków dodanych, jeżeli to działa z taką prędkością to ja wymiękam.

Proszę o wasze opinie na ten temat, dodam jeszcze, że linkowanie mam w tym momencie ustawione na LOSOWO.

Proszę pamiętać, że zadania manualne i automatyczne są zsynchronizowane, co oznacza, że jeśli wyślemy 10 wpisów ręcznie, a mamy skonfigurowane wysyłanie 2 wpisów na dzień, co przez kolejne 5 dni dodawanie automatyczne będzie wstrzymane (ponieważ wysłaliśmy wpisy ręcznie).

Jeśli dodawanie nie przebiega prawidłowo należy przede wszystkim sprawdzić, czy wywoływane są zadania cron z serwera. Jeśli lista 'Zadania CRON' zmienia się co jakiś czas (np. co 1-2 minuty), to znaczy, że cron na serwerze jest ustawiony poprawnie i zadania wykonują się.

Kolejny krok to DOKŁADNE sprawdzenie słów kluczowych w kategoriach i podkategoriach. Aby wpis został wysłany do np. do katalogu, to musi nastąpić poprawne dopasowanie kategorii ORAZ podkategorii.

Mam w statystykach na dzisiaj Wysłanych: 196 (do katalogów: 101, do precli: 95), co jest ułamkiem tego co zaplanowalem i komunikat w trakcie ręcznego wywołania: aktualnie żadna grupa nie wymaga wysłania wpisu do precla. Planowanie odłożone na późniejszy termin.

A ja myślałem, że będzie dodawał do zadanych ilości.

Pisałeś wcześniej, że był problem z rejestrowaniem w preclach, więc na początku skupiłbym się nad rozwiązaniem tego problemu. Statystyki nie odzwierciedlają dokładnie liczby zaplanowanych wpisów, bo np. zaplanowaliśmy wysyłkę do katalogu X, a on akurat w tym momencie nie działa (serwer zwraca błąd), więc próba zostanie ponowiona za jakiś czas.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Co do tego odpowiedz z mojej strony jest prosta :P daj sobie 30 linków tygodniowo, i zawsze będziesz miał około 10 :P gwarantowane.

Cała ta sytuacja napewno jest tym spowodowana że pobrałeś nową baze stron, a tam z tego co zauważyłem bardzo dużo nie działa lub po prostu

administrator dawno zapomniał o stronie, i wpisy są wysłane a poprostu czekają na akceptowanie co można sprawdzić w logach cron.

Ja obecnie mam ponad 26 stron które czekają na swoją akceptacje :), ale za to zwiekszyłem sobie liczbę dodawanych więc wychodzę na 0 ;).

Co do ogólnego działania publiker to jestem zadowolony, dodał bym do niego opcje sprawdzania pozycji fraz, był by to idealny dodatek dla tego skryptu. Dodatkowo dodał bym możliwość tworzenia kont typu użytkownik ( któremu nadawalibyśmy prawa np. do dodawania określonej ilości Grup / Artykułów i by nie mógł on usunąć projektów innych ani ich zmieniać) .

Wiele razy widzę tutaj pytanie czy cron sobie radzi z tym, muszę przyznać że radzi sobie bardzo dobrze, bo z adderem to przy 40 stronach cron nie dawał rady.

Ogólnie Moja ocena to 9/10 :)))) Co do kontaktu z twórcami to 1 klasa, szybko miło i pozytywnie :)

Pozdrawiam, jakieś pytania ? to można zadawać na PM

ja z kolei od jakiegoś czasu poważnie zastanawiam się nad zakupem, ale widząc ostatnie posty tutaj mam wątpliwości czy ten produkt w tym momencie jest już na tyle sprawny by go kupić. Jaka jest Wasza opinia? Kupować teraz czy jeszcze poczekać? Jak kupię to chcę mieć sprawne narzędzie, które będzie szybko katalogowało/preclowało w sposób łatwy i poprawny bez problemów, błędów itp., na które nie mam czasu.

P.S. I dodatkowe pytanie: na jakim hostingu to działa bez problemów i obciążeń? Tzn. chcę to gdzieś postawić, skonfigurować i ma działać niezawodnie, no i żeby admin nie marudził, że robię tym za duże obciążenie.

projekt jest ok ale kilka rzeczy jest jeszcze do zrobienia.

wywaliło mi strony - w sumie nie wiem od jakiego czasu pewnie kilka lub kilkanaście dni temu ale kilka projektów było odhaczonych a na pewno byly wczesniej zaznaczone.

Co wpływa na samoistne odznaczenie się projektów i zaprzestanie linkowania? Dodam, że ledwie kilka linków na projekt zdobyłem :P Także nie jest to raczej koniec bazy !!! Też zauważyłem, że dodawanych linków jest zazwyczaj znacznie mniej niż sobie założyłem a system jakoś nie próbuje/nie może tego nadgonić. W sumie dobrze że wczoraj zaglądnełem o projektów, bo jedak nie można ich tak samych zostawic !!!

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

No publiker jest ok, gdyby dzialal. Po dwoch tygodniach nic mi sie nie dodalo, w zadnym wordpress sie nie zarejestrowal.

Przy dodawaniu manual, prawie wcale nie znajduje kategorii, jak juz znajdzie to po dodaniu najczesciej nic sie nie dzieje (puste okno)

Informacje o wysłanych/odnalezionych wpisach w wybranym okresie czasu:

Wysłanych: 5 (do katalogów: 3, do precli: 2)

Opublikowanych: 0 (w katalogach: 0, w preclach: 0)

Jak uruchomie jakies zadanie z crona manualnie, to nadal jest na liscie

Ogolnie stronicowanie zadan jest skopane -> np. mam 297 stron i wiekszosc jest pusta

Wiekszosc zadan konczy sie komunikate: Status końcowy: Błąd lub Status końcowy: Spróbuj ponownie później

Spodziewalem sie czegos wiecej po tej aplikacji. No ale dam jeszcze z tydzien czy dwa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności