Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@matematyk: jeśli wpis jest w katalogu, który jest subdomeną subdomeny ... to może być ciężko. Ja raz testowałem i dałem po 1000 punktów na wpisy tego typu przez 3 tygodnie i nadal nie udało się zaindeksować żadnego z nich. Wpisy w katalogach lepszych najczęściej potrzebują kilka dni, są takie co kilka tygodni. Ja z reguły dopalam około tygodnia.

problemy z ustawieniem:

te ustawienia w projekcie ilość dodawanych wpisów do katalogów lub precli jest tylko poglądowa czy raczej powinno dodawać tyle co jest podane. Mam ustawione żeby dodawało mi do precla 1 po nasyceniu 5 dziennie, a katalog 10/30. Dzisiaj mam już 8 dodanych wpisów do precli (część czeka na akceptacje ale nie powinno to mieć chyba znaczenia), z katalogami to w ogóle jest kiepsko bo nie dodaje mi nawet 5 dziennie.

czytałem że powodem może być zbyt niska liczba maksymalnie wysyłanych wpisów dziennie, więc zwiększyłem na 200 więc to nie powinno wpływać na to.

nie odświeża się również pole (kolejne dodanie do katalogu). Może to być powodem problemów z dodawaniem wpisów do katalogu?? Jaka może być przyczyna że to pole się nie uaktualnia(pole od precla działa poprawnie).

Zadania cron się wykonują oraz nie ma zaległych terminów wykonania, więc stwierdzam że powodem tego nie jest fakt iż serwer się nie wyrabia.

Jakieś sugestie co poprawić żeby zadziałało ??

Z góry dziękuję za pomoc

@coyot121

a masz odhaczone że ma dodawać do katalogów?

zarządzaj grupami wybierz grupę i dobrze sprawdź

jeszcze w zakładce zarządzaj grupami masz taki link w każdej grupie sprawdź i zobacz czy tam nie ma jakichś błędów

a tak w ogóle to spróbuj dodać manualnie klik-> Manual z przepisaniem capcha zobacz czy to ci zadziała, mi na początku też się długo zbierał z dodawaniem teraz jest trochę lepiej.

W moim pytaniu odniosę się do fragmentu pierwszego postu autora programu w tym temacie:

automatyczne filtrowanie bazy katalogów i precli - katalogi/precle, które są nieprzydatne z punktu widzenia katalogowania/pozycjonowania, nie akceptując wpisów lub są nieaktywne są odrzucane;

i do fragmentu ze strony https://www.publiker.pl/

Po pierwsze, katalogi i precle są poddawane ciągłej ocenie i w przypadku, gdy nie akceptują wpisów lub publikowane wpisy są bezużyteczne z punktu widzenia katalogowania/pozycjonowania, to takie adresy są automatycznie odrzucane. Pierwsza weryfikacja adresów następuje już przy dodaniu adresu katalogu/precla do bazy Publikera. Jeśli katalog/precel nie jest aktywny lub przez dłuższy czas (ustawiany w konfiguracji dodawarki Publiker) nie wykazuje aktywności w publikacji nowych wpisów, to jest odrzucany.

Jak to działa? Bo ja czegoś takiego w praktyce nie widzę, a jednocześnie obecna sytuacja (mnóstwo nieaktywnych/nieistniejących katalogów) wymusza na nas wykupienie aktualizacji płatnej za 117 zł (+22% , a już niedługo +23% VAT).

Przyznam się, że jednym z atutów tego skryptu jaki brałem pod uwagę w momencie jego kupna była zawarta w nim baza katalogów z zapowiedziami (zacytowanymi powyżej) jej pielęgnowania. Czy u mnie to "automatyczne filtrowanie" nie działa z mojej winy, czy tak jest u wszystkich?

Czy problem ten zostanie rozwiązany przez autora skryptu, czy jedynym rozsądnym wyjściem jest zakup aktualizacji płatnej (jeśli to drugie to czy nie należy się nam jakaś mega promocja cenowa dotycząca tej aktualizacji)?

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Ja zakupiłem publikera około 3 tygodni temu, więc mam wersję 2.0.

Też niepokoi mnie ta baza katalogów, ponieważ, gdy pobierają się nowe katalogi, większość wygląda tak:

https://www.badania-rynku-poznan.nd7.waw.pl/

https://www.planowanie-mediow.nd7.waw.pl/

https://www.czyszczenie-elewacji.ce8.waw.pl/

https://www.doradztwo-w-zakresie-bhp.cf1.waw.pl/

wszystkie są nieaktywne.

Wyrzuciłem już około 3 000 takich katalogów (na webmini wszystkie), a przedwczoraj zaplanowało się kolejne pobieranie nowych katalogów, i znów wszystkie były takie.

Oczyściłem więc CRONa, bo nie chciałem go zaśmiecać takimi pierdołami.

Także baza rzeczywiście mogłaby być bardziej zadbana, ewentualnie przed ściągnięciem do nas można by wybierać, które chcemy, a które nie. Albo przed pobraniem móc filtrować, by nie pobierało adresów, które są subdomeną w subdomenie w subdomenie w subdomenie w subdomenie.

Więc to "automatyczne filtrowanie", o którym mówisz, u mnie raczej też nie działa.

Wolę, żeby baza była mniejsza, niż żeby lądowały w niej masowo takie katalogi / precle, które i tak będę musiał usunąć.

Ale jako, że wpisy zaczęły mi się ostatnio indeksować, z zakupu jestem całkiem zadowolony :)

Ja mam wesję 2.0 i odhaczoną opcje nie dodawaj do zabanowanych ale co patrze Publiker dodaje do zbanowanych, być może to jakoś filtruje ale nie do końca ale co to za różnica i tak większość nie wpadnie do indeksu - ja linkuję a PP i katalogi skutecznie się opierają nie wszystkie ale zdecydowana większość.

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

Nie ma to jak żerowanie na czyiś pomysłach - konkurencja jest zdrowa, do czasu

zerżnięta funkcjonalność (i tak brakuje wielu opcji z Addera i za niecały miesiąc znacznie wiecej z Addera 7)

cena skopiowana z Addera 359zł

licencja skopiowana z Addera

na stronie - tytuł "Publiker, czyli seo adder", tłumaczenie się przełożeniem z angielskiego - banalnie nierozsądne. Sprawa wskazuje na UOKiK w ciągu najbliższych 2 tyg :)

żerowanie na AdWords na hasło Adder to mają prawo - ok

Lecz bez przesady:

"Mając pogląd na ogólny kształ możliwości naszego addera sprawdź dokładniej dlaczego..."

Jak dla mnie mają na starcie dużego negatywa i nie tylko...

Doberman.

Pozdrawiam serdecznie

QrQshell

Tłumacz języka niemieckiego

Słuchajcie a mógłby ktoś takiemu laikowi gotlinkowemu jak ja powiedzieć jak skonfigurować go pod publikera. Niby coś tam u mnie się dzieje ale pewności nie ma że jest dobrze :)

Z góry dzienx

Tylko wpolscemamymocneseo - dabl blasta

a tu: triple blasta wpolscemamymocneseo

Witam

Nie mogę sobie poradzić z jedna rzeczą.

Trzy dni temu odpaliłem dodawanie do katalogów i wszystko szło dobrze, publiker rozsyłał wpisy, znalazł je potem, pingował itd.

Aż tu nagle na meila przychodzi mi takie coś :

Brak tekstu spełniającego warunki:

opublikowany, przeznaczony do podlinkowania, tekst normalnej długości

(długi), przeznaczony do publikacji w katalogach

--------------------

Dodatkowe informacje, które mogą pomóc w uzupełnieniu danych

potrzebnych do prawidłowego wysyłania wpisów:

Projekt:xxxxx - katalogi

Grupa: xxxxx - katalogi

ID grupy: 4

Adres URL, dla którego przygotowywano wysłanie wpisu:

xxxxxxxxxxxxxxx

ID adresu URL: 58

I obecnie nie mogę włączyć tej grupy po po paru minutach znowu dzieje sie tak samo. Używanie tekstu mam wpisane na - 0 - więc bez limitów. Po włączeniu grupy publiker nie znajduje żadnych błędów a test generatora generuje wszystkie możliwe teksty - długie,krótkie do linkowania i podlinkowywania.

Prosił bym o pomoc...

Dzięki

Witam.

Wczoraj skonfigurowałem pewien projekt, dzisiaj przez nockę dostałem ponad 2000 maili o treści :

Nie ma katalogu, do którego można dodać tą podstronę. Pamiętaj, że tylko katalogi typu qlWeb i otwartyMini akceptują adresy podstron.

Publikacja adresu URL została wstrzymana.

To jakieś jajo, jeden mail w zupełności wystarczy.

Proszę to poprawić.

Przy okazji, szczęśliwego nowego roku :P

Koniec roku to dołożę kilka pomysłów na następną aktualizację, może chociaż jeden się znajdzie w następnej. :-P

1. Po wejściu na zakładkę "Katalog" i kliknięciu na wybrany adres, niech w kolejnym oknie gdzie można "Sprawdźić ponownie ten adres" listing baz, do których został przypisany dany adres. Bardzo by pomogło.

2. To jest chyba najbardziej potrzebne teraz, patrząc na prędkość sprawdzania nowych adresów przez Publikera. Możliwość import bazy katalogów z .csv. To ukłon w stronę użytkowników Scrapebox. Tak abym mógl sobie listę katalogów i znalezionych precli wraz z informacją o indeksacji i Page Rank wrzucić do Publikera, a ten niech sprawdzi tylko typ skryptu. Coś w tym stylu. Chodzi o usprawnienie pozycjonowania, przy wykorzystaniu tych dwóch narzędzi.

3. Eksport wszystkich linków z programu ( oczywiście, opcja filtrowania się przyda) ale nie tak jak teraz, że tylko grupy mogę eksportować.

4. Proxy - "to już było". Nawet nie musi szukać proxy, myślę że z tym sobie każdy poradzi. Dodanie listy albo coś w tym stylu.

5. Poprawić "Manual" - coś ostatnio bardzo mała skuteczność dodawania manualnego, przynajmniej u mnie.

6. Lepsze statystki adresów katalogów i precli. Niech pokazuje też punkty karne, jakie przyznaje program. Ilość wpisów wysłanych / opublikowanych. To także ulepszy rozpoznanie, dlaczego dany katalog jest "nieaktywny".

Korzystając z okazji...

Twórcą programu i użytkownikom forum: Szczęśliwego Nowego Roku, wysokich wyników!

Ogolnie to odradzam upodate do 2.0 jezeli ktos ma za niego placic. Autor zapewnial, ze katalogi beda filtrowane i pisze od razu specjalnego bota, ktory to bedzie wszystko na biezaco sprawdzal. Prawda jest taka, ze to jedna wielka sciema. Lista raz zostala odfiltrowana w dodatku caly czas sa w niej zbanowane katalogi, a jedynie maja site ustawiony na 0. Po prawie 2mc od aktualizacji jest juz pelno nowych zbanowanych katalogow, ale nie jest to juz w zaden sposob sprawdzane (a wg. zapewnien autora mialo byc), wiec ponownie jest sytuacja, ze publiker sle do zbanowanych, bo wg. skryptu w danych maja one jakis site.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ogolnie to odradzam upodate do 2.0 jezeli ktos ma za niego placic. Autor zapewnial, ze katalogi beda filtrowane i pisze od razu specjalnego bota, ktory to bedzie wszystko na biezaco sprawdzal. Prawda jest taka, ze to jedna wielka sciema. Lista raz zostala odfiltrowana w dodatku caly czas sa w niej zbanowane katalogi, a jedynie maja site ustawiony na 0. Po prawie 2mc od aktualizacji jest juz pelno nowych zbanowanych katalogow, ale nie jest to juz w zaden sposob sprawdzane (a wg. zapewnien autora mialo byc), wiec ponownie jest sytuacja, ze publiker sle do zbanowanych, bo wg. skryptu w danych maja one jakis site.

Niestety zaobserwowałem to samo. Mam tylko nadzieję, że autor nie pójdzie śladami Addera i soft będzie trzymał porządny poziom. Można to potraktować jak noworoczne życzenia dla publiker.pl :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności