Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

witam chciałem zakupić publiker jednak po przeczytaniu licencji trudno się zdecydować jeśli widzi się takie zapisy jak:

Oprogramowanie Publiker dostarczane jest w formie "takiej, jakie jest". Licencjobiorca

bierze na siebie wszelkie ryzyko wynikające z użytkowania Oprogramowania.

10.2 Licencjodawca nie udziela żadnej gwarancji oraz rękojmi, że Oprogramowanie Publiker

będzie działać prawidłowo, jest odpowiedniej jakości, jest pozbawione błędów oraz że

spełni oczekiwania Licencjobiorcy.

10.3 W NAJSZERSZYM ZAKRESIE DOZWOLONYM PRZEZ PRAWO NETVISION NIE

BĘDZIE W ŻADNYM PRZYPADKU PONOSIĆ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA

JAKIEKOLWIEK SZKODY BĘDĄCE NASTĘPSTWEM UŻYWANIA BĄDŹ

NIEMOŻNOŚCI UŻYWANIA OPROGRAMOWANIA.

tzn sprzedaję ale co się będzie dalej dziać mnie nie interesuje.

Czy to jest w porządku?

matematyka video - korepetycje z matematyki bez wychodzenia z domu

Pewnie bardziej chodzi o to, co jeśli ktoś sobie wrzuci w jeden katalog różne skrypty i nawzajem sobie ponadpisują pliki itp.

Tak czy inaczej w praktyce support Publikera jest rewelacyjny - coś tej klasy, co w przypadku SeoLight'a lub Seo Bohatera.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

tzn sprzedaję ale co się będzie dalej dziać mnie nie interesuje.

Czy to jest w porządku?

Taki zapis znajdziesz w każdej umowie licencyjnej oprogramowania które jest licencjonowane ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam,

................

Ja zwiększam poprzez pingowanie (nie pinguje z publikera bo szkoda zasobów :) ) + SWL'e + podlinkowanie z katalogów.

a ile kaski na swl wydajesz aby podlinkować wpis?

moim zdaniem to strata kaski bo co z tego że podlinkuje swl jak większość katalogów to smietnik :P

sprawdzałeś ile znalazło się w indexie googla po swl ?

Kasy nie wydaje bo mam swoje pkt swl do indeksacji wpisów a linkuje tylko "dobre" wpisy, głównie w preclach. Poza tym jak się uprzesz to G Ci zaindeksuje wpisy tylko trzeba trochę pracy wykonać, nic za darmo nie ma ;)

Tak poza tym to publiker mógłby się odnieść do tego co obiecywali (obiecali) a nie jest? Chodzi mi o np. to że płacąc za update, obiecujecie niedodawanie do zbanowanych a nadal dodaje :(

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Kiedy dodaję kolejne adresy do sprawdzenia, pokazują mi się na liście CRON, jako Rozpoznanie adresu. W porządku.

Klikam na "uruchom", zadanie się udaje, status "OK",

kiedy jednak przejdę do listy katalogów i przefiltruję ją, by znaleźć katalog, którego rozpoznanie zleciłem, pokazuje mi się on jako w ogóle nie rozpoznany,

tj. widnieje tylko adres, reszta danych jest pusta.

Tak nie powinno być chyba?

W zależności od typu katalogu/precla rozpoznawanie odbywa się w dwóch krokach. Pierwszy krok to rozpoznanie typu katalogu - to jest prawdopodobnie to, o czym piszesz. Drugi krok to pobranie szczegółowych informacji o konkretnym typie katalogu. Dopiero po wykonaniu tych dwóch kroków adres jest aktywowany.

Kolejne pytanie, udało mi się rozpoznać poprawnie około 4 katalogów, dwa z nich to qlweb i easyDir, zaznaczone są jako aktywne. Dwa kolejne są na wordpressie, i zaznaczone są jako nieaktywne, domyślam się, że staną się aktywne dopiero po rejestracji?

Tak, aktywny WP to taki, który nie tylko udało się rozpoznać, ale również udało się w nim zarejestrować.

Pracuję na Publikerze jakieś 3 tygodnie w ciągu tygodnia Publiker na serwerze powiększa się o jakieś 50 MB obecnie zajmuje już 180 MB, myślałem że to baza,ale ona zaledwie zajmuje 27 MB.

Jak tak pójdzie to za pół roku zabraknie mi miejsca na serwerze.

Gdzie szukać wyjścia.

To nie Publiker zwiększa objętość. Prawdopodobnie uruchamianie crona powoduje na serwerze tworzenie jakichś logów, które się stopniowo rozrastają. Trzeba poszukać na serwerze w katalogach i usunąć, ewentualnie tak skonfigurować uruchamianie crona (jeśli da się to zrobić na danym hostingu), aby nie zapisywał tego typu logów.

dezaktywowałem kilka katalogów/precli na domenach .tk, ponieważ publiker dodał tam wpis, ale teraz strona nie działa. Przykład: https://www.pyrotechnics.tk/

Okazało się jednak, że google zaindeksowało ten wpis.

Czy powinienem usuwać też te domeny, które dają teraz 404? Występuje to na kilku .tk (na większości, które dodał publiker), jednak okazało się, że google je zaindeksowało.

Jeśli google zaindeksował wpis, to znaczy, że wpis się pojawił w katalogu i katalog działał przez jakiś czas - na tyle długi czas, że udało się zamieścić wpis, a robot Google go później znalazł. Jeśli teraz pojawia się błąd 404, to znaczy, że katalog może chwilowo lub całkowicie nie działa. Nic na to się nie poradzi, jeśli administrator usunął katalog.

1) Pomijam już fakt że na razie dodało mi do 1 katalogu, ale gdy klikam na X wyskakuje mi właśnie adres mojego wpisu i gdy chce zobaczyć ten wpis to po prostu strona się nie ładuje - tak już jest 3 dzień (myślałem na początku że precel ma chwilowe problemy techniczne, ale widocznie to nie jest to)

Ta sama sytuacja, co powyżej.

Pytanko już się pojawiło ale nie ma jasnej odpowiedzi. Kiedy można spodziewać się proxy w publikerze ? Nie ukrywam że w chwili obecnej jedyne co mnie powstrzymuje przed zakupem wersji 2.0 jest właśnie brak obsługi proxy.

Przy dużej ilości wysyłek ban na IP pojawia się bardzo szybko a trzymam to u siebie na chacie na VPSach na których działają też inne programy.

Proxy będzie wkrótce, ale będzie to dotyczyło na razie tylko sprawdzania Page Rank oraz Indexed Pages.

Wchodze do archiwum zadań CRONA mam WYKONANY wpis dla https://www.kadzidelka.internet24h.kutno.pl/ .... ale gdy chce tam wejść to ta strona znów nie działa.

W sumie sprawdziłem kilkanaście katalogów z listy (tak z ciekawości czy działają) i żaden mi się nie odpalił.

Co jest grane ? Czy ja coś może robię źle ? Czy ten program tak działa ?

Aktualizacja bazy katalogów odbywa się automatycznie, a wszystkie adresy w bazie są okresowo sprawdzane, czy działają poprawnie. Odbywa się to okresowo - co kilkanaście dni jest sprawdzany adres. Czasem na jednym serwerze, na jednej subdomenie jest postawionych nawet kilkaset precli. Jeśli ich właściciel usunie serwer/domenę, to wszystkie momentalnie padają i są nieaktywne. Trudno od razu wykryć taką sytuację wśród tysięcy adresów, więc przez pewien czas będą one oznaczone w bazie jako aktywne. Przy kolejnych automatycznych aktualizacjach bazy katalogów/precli takie nie działające adresy będą usuwane/deaktywowane - może to porwać kilka - kilkanaście dni.

Pomyślcie nad funkcjonalnością:

1) Możliwość wprowadzania na stronie publiker.pl propozycji do katalogów (potem do jakiejś automatycznej analizie) i rozsyłanie ich w update'ach do skryptów publiker

Jeśli w panelu Publiker w zakładce Menu -> Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia dodasz nowy adres (do bazy publicznej), to zostanie on przesłany na serwer aktualizacji bazy katalogów/precli, a następnie rozesłany do innych użytkowników programu (jeśli adres katalogu/precla zostanie poprawnie rozpoznany).

Pytanko:

w tekstach pełnych Publiker nie rozpoznaje linków umieszczonych w tekście w ten sposób:

<a href="{https://domena.pl/aktualnosci.php|https://domena.pl/o_firmie-o_nas.php}">firmę</a>

?

Tak tego nie można robić. Można to zrobić tak:

{<a href="https://domena.pl/aktualnosci.php">firmę</a>|<a href="https://domena.pl/o_firmie-o_nas.php">firmę</a>}

Hej, możecie poradzić? Tego nie ma w manualu.

Czy w kategoriach dla katalogów jak daję słowa:

języki obce

to trzeba też wpisać pojedynczo języki? Czy soft sobie rozbija te frazy na człony przy wyszukiwaniu?

Wpisujecie dodatkowo kategorie po angielsku?

Jest to opisane w instrukcji. Trzeba również dodać pojedyncze słowo 'języki'.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Tak, aktywny WP to taki, który nie tylko udało się rozpoznać, ale również udało się w nim zarejestrować.

I to jest zatrzymywanie się w połowie drogi, ponieważ

- sporo blogów na WP pozwala się rejestrować, ale nie pozwala pisać.

- jeszcze więcej pozwala pisać, ale nie moderuje wpisów.

Na to też przydałoby się znaleźć jakieś lekarstwo.

Eksperyment Discover.pl

Po to są przecież punkty karne dla katalogu/precla jeśli wpis nie zostanie dodany/opublikowany.

Po to są przecież punkty karne dla katalogu/precla jeśli wpis nie zostanie dodany/opublikowany.

Wiem po co to jest, ale to niedoskonałe narzędzie. Dając ostre kryteria bardzo łatwo można sobie w ten sposób wyciąć dobre moderowane precle, a poluzowanie powoduje dużą liczbę niepotrzebnych prób wysyłek. Ja myślałem raczej o ręcznej moderacji w centralnej bazie po wstępnym oflagowaniu precla przez kilku użytkowników.

Eksperyment Discover.pl

Tak jest, tak działają teksty częściowe (pod warunkiem rzecz jasna, że te frazy umieściłeś w sekcji Frazy).

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności