Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Podlinkować można katalogami, które przyjmują podstrony, ale to jest moim zdaniem, mało. Szkoda, że w webmini publikerem można dać tylko trzy linki, bo ten skrypt przyjmuje ich więcej. Do preclowania to za dużo, ale podlinkowanie to inna bajka i tu by sie przydało. Pod warunkiem, że działałoby, bo na razie to 3 linki prawie nie działa.

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

prosiłbym was abyście się szczerze przyznali? czy ktokolwiek z was precluje publikerem lub jaką kolwiek inna dodawarka do webminiaczy?

bo jak narazie googiel indexuje może z 5% wpisów po podlinkowaniu w webminiaczach - odsiewając już te zbanowane :/

więc tak szczerze - czy wogole warto tracić zasoby serwera/publikera i czas?

Pytanie do osób używających z powodzeniem funkcji podlinkowania w preclach i katalogach. Jakich typów katalogów najlepiej używać do podlinkowania? Na chwilę obecną używam wszystkich obsługiwanych typów zarówno do linkowania jak i podlinkowania (a kataloguję nie tylko główną ale też podstrony), co wydaje mi się trochę bzdurnym pomysłem - bo po prostu może zacząć brakować miejsc na linki do podlinkowań w katalogach, skoro np. webmini używane są też do linkowania strony docelowej, a w wordpressie można dać te max 3 linki i załóżmy, że nawet 2 z nich to linki do innych wpisów.

A samo podlinkowanie stosuję przez 2 tyg funkcją kwadratową - w celu późniejszego samoczynnego wyłączenia podlinkowania wpisu co by nie zrobiła się z tego gigantyczna kolejka. Efekty są dość dobre, mam co chciałem - po kilka wpisów podlinkowujących na każdy wpis (wiadomo czasem więcej czasem mniej) - ale z chęcią poznam Wasze opinie, obserwacje i doświadczenia w celu optymalizacji tej funkcji.

Z tego co mi się wydaje, to potem poprostu publiker dodaje wpisy gdzie znajdują się same linki do innych wpisów.

baner-seostationv2.png

prosiłbym was abyście się szczerze przyznali? czy ktokolwiek z was precluje publikerem lub jaką kolwiek inna dodawarka do webminiaczy?

bo jak narazie googiel indexuje może z 5% wpisów po podlinkowaniu w webminiaczach - odsiewając już te zbanowane :/

Nie wiem jak inni, ale ja precluje jedynie do WP, bo nie ma sensu do webmini czy mocnych. Webmini zaznaczam do podlinkowania ewentualnie. Mocne w ogóle olewam, bo tam to chyba nic się nie dzieje. W każdym bądź razie, gdy kiedyś sprawdzałem to jedynie czekały na moderację, które w większości czy nawet we wszystkich już nie ma. Choć może się mylę...

Prawda jest trochę smutna, aktualizacja za którą zapłaciłem ( i inni) była tylko stratą gotówki, bo praktycznie nic się nie zmieniło. Linkowanie do zbanowanych to miała być przeszłość, a nie jest i nadszedł czas, że samemu trzeba dalej odsiewać katalogi i precle. Program o tyle fajny, że można budować swoje bazy danych i jeżeli Publiker tu czyta posty, to proszę o wypowiedzenie się, na jeszcze jedną funkcjonalnością, która dla mnie (czytałem że jeszcze kilku by się znalazło) to obsługa PROXY. Druha, która by ułatwiła zadanie, do łatwy export bazy percli i katalogów do pliku, by sobie łatwo "przelecieć" listę, np. scrapeboxem i jakiś łatwy import powrotny, tylko dobrych precli i katalogów.

kazek76 - przyłączam się do Twoich sugestii, bo w sumie proste a niezwykle funkcjonalne. Przy tym jeśli proxy, to również obsługa prywatnych z loginem i hasłem. Jak jeszcze z proxy mógłbym odpuścić, to eksport i import bazy, to wydaje mi się, że w tej chwili rzecz kompletnie nieodzowna.

@Suchjy

Pingowanie jest i działa - gdyby dodano jakże ważną w tego typu narzędziach, obsługę proxy - to by wystarczyło, bo pingowało by wszystkie wpisy także przez proxy, nie mówiąc o sprawdzaniu site, no i samego wysyłania. Brak proxy w tego typu narzędziu (tak rozbudowane) jest kuriozalne i autor powinien go dodać.

szczerze musze przyznać, iż podejrzewam, że płatna aktualizacja była jedynie "skokiem na kasę" i próbą zgarnięcia dodatkowej kasy z klientów.

Podstawowa dla mnie funkcjonalność aktualizacji czyli jako taka aktualność bazy i sprawdzanie zaindexowania katalogów nie działa.

To znaczy niby działa i mogę sobie zaznaczyć, że nie chce dodawania do zbanowanych katalogów ale co z tego skoro baza jest nieaktualna i 50% Webmini do których dodaje jest poza indexem. Aby soft był ok baza musi być często aktualizowana a narazie to porażka.

No co ty ;) Do tego właśnie masz seo ping mastera lub omnipinga. Będziesz obciążać serwer jeszcze pingowaniem "zewnętrznych" linków. Jak masz VPS lub dedyka to nie ma problemu, ale na współdzielonym to szybko zbanujesz IP, bo przecież póki co Publiker bez proxy. No i serwer dostanie dodatkowego mielenia.

Nie wiem jak inni, ale ja precluje jedynie do WP, bo nie ma sensu do webmini czy mocnych. Webmini zaznaczam do podlinkowania ewentualnie. Mocne w ogóle olewam, bo tam to chyba nic się nie dzieje. W każdym bądź razie, gdy kiedyś sprawdzałem to jedynie czekały na moderację, które w większości czy nawet we wszystkich już nie ma. Choć może się mylę...

Robiłem teścik - jedna stronę preclowałem WP, drugą preclami Webmini.

Strona A, wysłanych do WP - 11496, po 40 dniach od zaprzestania wysyłek linków w Yahoo - 251, po kolejnych 30 dniach (dzisiaj) - 131

Strona B, wysłanych do Webmini - 9316, po 40 dniach od zaprzestania wysyłek linków w Yahoo - 115 , po kolejnych 30 dniach (dzisiaj) - 125

Jeśli to ma jakieś znaczenie:

Komenda "domenaA" -site:domenaA w google pokazuje 26

Komenda "domenaB" -site:domenaB w google pokazuje 17

Jak dla mnie znaczących różnic po czasie nie ma.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności