Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kolega zapewne uważa, że w przypadku masowego dodawania automatycznego trafność wyboru kategorii nie jest czynnikiem naiistotniejszym.

Można się z tym zgodzić lub nie. W przypadku 95% katalogów ywbór kategorii nie ma wielkiego znaczenia bo to i tak śmieci. Ale jeżeli zależy Ci na tych pozostałych 5% to warto :ph34r:

tez sie z tym zgadzam ze trafność wyboru kategorii nie jest czynnikiem najistotniejszym, ale chodzilo mi o to ze jak nie bedzie wpisanej kategori w grupie projektu, to publiker w ogole nie doda wpisu

dlatego tez chcialem jakies standardowe kategorie zeby publiker zawsze dodal mi wpis, do byle jakiej kategorii, ale zeby wpis byl dodany

Dzisiaj opublikowaliśmy bezpłatną aktualizację do wersji 2.1.0.

Pliki aktualizacji można pobrać na stronie:

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/pobierz.html

Opis zmian jest na stronie:

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/his...u-publiker.html

Aktualizacja ukazała się dzisiaj. Testowaliśmy ją, ale zawsze istnieje możliwość, że zawiera jakieś błędy - jeśli ktoś bardzo nie lubi błędów, to proszę wstrzymać się z jej instalacją przez jakiś czas.

Podstawowa dla mnie funkcjonalność aktualizacji czyli jako taka aktualność bazy i sprawdzanie zaindexowania katalogów nie działa.

To znaczy niby działa i mogę sobie zaznaczyć, że nie chce dodawania do zbanowanych katalogów ale co z tego skoro baza jest nieaktualna i 50% Webmini do których dodaje jest poza indexem. Aby soft był ok baza musi być często aktualizowana a narazie to porażka.

Mi w praktyce jeszcze nie udało się potwierdzić Twoich słów, więc jeśli masz taki problem, to napisz do nas i sprawdzimy dokładnie w czym jest problem.

Ja mam takie proste pytanko, czemu muszę czekać, żeby móc dodać nowy wpis dla danej strony do innego katalogu, przecież samemu powinienem decydować do ilu i w jakim czasie chce dodać, a nie program za mnie :] jak dla mnie to lekko uciążliwe i używanie tego programu jako tako mija się z celem, chyba, że się da zrobić by nie pisało to:

"aktualnie żadna grupa nie wymaga wysłania wpisu do katalogu. Planowanie odłożone na późniejszy termin.

Status końcowy: OK (zadanie zakończone)"

i możliwość dodawania bez limitu czasu?

W grupie ustawiłeś ile chcesz wysyłać wpisów w ciągu doby. Jeśli ustawiłeś przykładowo 12 wpisów, to jeden wpis będzie wysyłany co 2 godziny (bo 24h/12 wpisów = 1 wpis co 2 godziny). W międzyczasie nie będzie potrzeby wysyłania wpisów - stąd taki komunikat.

Witam Panowie mam pytanko jak w publikerze zdefiniować ilosc linków pojawiających sie w preclu ? Dodaje tekst długi wybieram dwa słowa kluczowe np kraby i kraby szczecin a jak doda wpis do jakiegos precla to i tak tylko 1 słowo jest linkowane

W aktualnej wersji zmieniliśmy sposób wstawiania linków do tekstu. Można ustalić liczbę wstawianych linków do tekstu w ustawieniach grupy, lub dla każdego tekstu osobno.

druga sprawa ostatnio dość często przychodzi @ Nie ma katalogu, do którego można dodać tą podstronę. Pamiętaj, że tylko katalogi typu qlWeb i otwartyMini akceptują adresy podstron.

mimo iż linkuję stronę główną

Te komunikaty prawdopodobnie dotyczą podlinkowywania, a nie linkowania. Jeśli używasz do podlinkowywania katalogów, to taki komunikat może się pojawić. Nie jest zbyt dużo katalogów, które przyjmują podstrony, więc do tego celu lepiej chyba używać precli, gdzie linki do podstron można wstawić do tekstu.

hej dzięki za odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanko mam 50 tekstów długich i 30 krótkich a co 2 dzień musze pisac nowe bo mam informacje

UWAGA: Zaczyna brakować tekstów wysyłanych do precli w tej grupie. Dla 2 precli brakuje tekstów, więc wysyłanie do nich wpisów dla tej grupy zostało całkowicie wstrzymane. Dodaj nowe teksty do grupy, a następnie użyj przycisku, aby odblokować wysyłanie tekstów do tych precli.

Pamiętaj, aby najpierw dodać nowe teksty, a dopiero po tym użyć przycisku.

Też tak macie :/ ? jak sobie z tym radzicie ? wszędzie ustawiłem że tekst może być uzywany wielokrotnie

Takie komunikaty mogą być skutkiem zaznaczenia opcji 'wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla' przy generatorze (Menu -> Projekty -> Zarządzaj grupami -> Generatory).

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Funkcja "Dodawanie nowego precla XML-RPC" bezcenna :D

Hmmm. A można wiedzieć czemu?

Właśnie się zastanawiam po co to i nie wiem...

Pozdrawiam!

B

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

O ile dobrze zrozumiałem to można np. zakładać blogi na darmowych platformach (wordpress.com, blox.pl

itp.) korzystających z XML-RPC. Poza tym jak od jakiegoś czasu noszę się z budową zaplecza na skryptach innych niż WP, teraz moge wykorzystać gotowe API XML-RPC.

wydaje mi się że zaczęło siać wpisami niezależnie od tego która baza katalogów jest przypisana do grupy.

cytuję siebie bo sam sobie odpowiadam żeby zaoszczędzić czasu innym na szukanie.

doszła funkcjonalność wyboru skąd ma podlinkowywać wpisy i tam domyślnie jest zaznaczone żeby podlinkowywał wszystkie dostępne adresy precli. Tak więc poleciało trochę moich angielskich wpisów do polskich precli i na odwrót.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

um, chodziło, chodziło, cron się pocił ale chodził ...

teraz jak wchodzę w zakładkę cron to mam error 500 ... wewnętrzny błąd serwera ?

co to się stało się ?

... update...

poczekałem i niby działa, ale to nie za każdym razem, zależy chyba od tego jak na serwerze cron sie odpala.

Można by było dodać w tej zakładce cron jobs.. tam gdzieś na górze.. informację ile aktualnie jest zadań crona ?

bo tak to trzba ustawiać np na sto i klikać koniec ...w tedy wiadomo ile jest tych zadanek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności