Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

ja z kolei od jakiegoś czasu poważnie zastanawiam się nad zakupem, ale widząc ostatnie posty tutaj mam wątpliwości czy ten produkt w tym momencie jest już na tyle sprawny by go kupić. Jaka jest Wasza opinia?

Pozostaję przy mojej pierwszej rekomendacji z tego tematu, która brzmi - kupuj. !!! Biorąc pod uwagę cenę oprogramowania naprawdę warto. Generalnie skrypt działa, dodaje co trzeba i gdzie trzeba ale nie jest jeszcze do końca dopracowany. Głównym mankamentem z którym się spotkałem jest to o czym pisał już Yeden - dodawanie po kilka razy tego samego artykułu do precla. Tworzy to niepotrzebne duplikaty i zwiększa ryzyko usunięcia konta z precla. Reszta problemów (przynajmniej tych, o których pisałem) dotyczy logów i ich importowania.

P.S. I dodatkowe pytanie: na jakim hostingu to działa bez problemów i obciążeń? Tzn. chcę to gdzieś postawić, skonfigurować i ma działać niezawodnie, no i żeby admin nie marudził, że robię tym za duże obciążenie.

Używam go na dedyku z Debianem. Nie miałem problemów z cronem ani uruchamianiem zadań. Ze statystyk wynika, że przy 110 grupach Publiker wysyła ok. 450 artykułów, z czego 350 jest publikowanych. IMO całkiem niezły wynik.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Help :)

Właśnie przeprowadzałem aktualizacje z 1.0.0 na 1.0.7 i później na 1.0.8 i teraz dostaję setki maili do administratora o treści:

Wylaczam grupe '1', requiredFlag = 517, wherePart = AND NOT (t.flag & 16), url_id=6, jhe8904352jwt0g9w

Co robić, żeby naprawić?

Pozostaję przy mojej pierwszej rekomendacji z tego tematu, która brzmi - kupuj. :) Biorąc pod uwagę cenę oprogramowania naprawdę warto. Generalnie skrypt działa, dodaje co trzeba i gdzie trzeba ale nie jest jeszcze do końca dopracowany. Głównym mankamentem z którym się spotkałem jest to o czym pisał już Yeden - dodawanie po kilka razy tego samego artykułu do precla. Tworzy to niepotrzebne duplikaty i zwiększa ryzyko usunięcia konta z precla. Reszta problemów (przynajmniej tych, o których pisałem) dotyczy logów i ich importowania.

Rekomendacja - czekaj. Na usunięcie błędów:

- dodawanie tego samego artykułu kilkakrotnie do precla,

- "niechęć" do samodzielnej rejestracji w preclach,

- jeden adres może występować tylko raz w obrębie projektu - to info z wczoraj. Dzisiaj napiszę tak - minęło 30 godzin jak przeniosłem "duplikaty" do nowych projektów - tylko jeden ruszył.

Eksperyment Discover.pl

No publiker jest ok, gdyby dzialal. Po dwoch tygodniach nic mi sie nie dodalo, w zadnym wordpress sie nie zarejestrowal.

Przy dodawaniu manual, prawie wcale nie znajduje kategorii, jak juz znajdzie to po dodaniu najczesciej nic sie nie dzieje (puste okno)

bez przesadyzmow...

moze masz cos u siebie zle skonfigurowane bo publiker z cala pewnoscia dziala, sa bledy ale nie jest tak, ze nie dziala

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

No to powiedz co może być źle skonfigurowane?

Poczta skonfigurowana i sprawdzona w publikerze - zwraca OK.

Do wordpressów dodaje, ale tylko tych, które ręcznie dałem do rejestracji. A sam się nie rejestruje. Może jak nawali po 5 takich samych wpisów do tych precli, w których jest zarejestrowany to zacznie działać?

Z automatu próba rejestracji kończy się standardowo:

Sprawdzanie wiadomości email

Katalog/Precel: https://******.pl/

Status końcowy: Spróbuj ponownie później

Eksperyment Discover.pl

Mam dwa pytania...niestety nie znalazlem na nie odpowiedzi:

1. Czym rózni się opcja "linkowania" od "podlinkowywania"?

2. Czy jesli zdefiniuje jedynie teksty pełne służące do katalogowania i preclowania publiker będzie działał prawidłowo i umieszczał jedynie pełne wpisy, mimo iż podczas sprawdzenia jest torchę błędów związanych z brakiem artykutów tekstów czesciowych?

W takim razie czym różni się opcja "linkowania" od opcji "używania do katalogów" lub "używania do precli". Obie funkcje wydają siębyć tożsame?

Przydała by się instrukcjia i opis każdej funckji programu w formie dokumentacji, gdyż filmiki na stronie producenta nie odpowiadają na wszystkie nasuwające się pytania.

Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem nabycia kolejnego pomocnego narzędzia. Ostatecznie zdecydowałem się na zakup Publikera zamiast Addera. Brak aktualizacji pomimo obietnic i ogólna atmosfera w temacie o Adderze nasuwają mi przypuszczenia, że jest on raczej w stanie agonalnym i wydawanie na niego pieniędzy mija się z celem.

W rezultacie zdecydowałem się na publikera. Pierwsze wrażenie zdecydowanie na plus. Dość łatwo udało mi się przebrnąć przez proces instalacji. Za waszą radą zdecydowałem się na LaoHost. Chłopaki chyba zwrócili uwagę, że pare osób wrzuca do nich na serwer publikera bo w zakładce "Zadania CRON" znalazł się zapis

"Przykłady

Polecenie dla popularnego systemu katalogowania stron Publiker (uruchamianie co minutę): * * * * * wget -q -O /dev/null https://www.mojadomena.pl/publiker/index.php/_cron/xXxxxXxXXx "

W każdym razie odpaliłem już Program i śmiga od jakichś 6 h. Przez ten czas wygenerował mi zużycie zasobów 0.3% (najlżejszy pakiet na LaoHost 1% dopuszczalne). Trochę sporo, ale liczę na to, że jak przmieli precle/katalogi to spadnie. Myśle, że nie urwą mi głowy na LaoHost jak przez 3 dni bede miał 1.2% zużycia zasobów.

I tu pierwsza uwaga, w prawdzie chyba już gdzieś w poprzednich stronach się pojawiła ale też zwróciłem na to uwagę. Mianowicie program tuż po rejestracji w WP, od razu sprawdza pocztę i odkłada zadanie na potem, co jest oczywiste bo wiadomości z wp przychodzą średnio po 2s nie szybciej (moje prywatne obserwacje).Skutkiem tego jest zawalona skrzynka (osobna dla publikera zgodnie z zaleceniami). Ogólnie można to przeżyć bo skoro to tylko na początku tyle mieli.

Powoli konfiguruje program, projekty etc. Po oglądnięciu filmów na stronie i przeczytaniu tego wątku można to w sumie jakoś ogarnąć. Jedna rzeczy nie daje mi tylko spokoju (kilka osób chyba o to pytało). Teksty pełne vs teksty częściowe. Po przeczytaniu tego wątku doszedłem do wniosku, że należy wybrać sobie jedną z opcji, a wybór obydwu nie przyniesie w zasadzie korzyści. Poprawcie mnie jeśli się mylę

EDIT:

Jednak problem z łączeniem z pocztą. Zarówno poczta LaoHost jak i gmail powoduje ten sam problem. Podczas testu poprawności połączenia komunikat "proszę czekać" wisi w nieskończoność. Wcześniej poczta na LaoHost dawała pozytywne wynimi testów. Teraz ani tu ani na gmailu ten sam problem.

EDIT2:

Zdaje się że poczta na o2 jako jedyna przechodzi pozytywnie testy łączenia. Dlatego też dodałem nowy email do rejestracji w WP. Jednak publiker uparcie rejestruje się na ten stary (z którym nie jest w stanie się połączyć). Problem powtarza się nawet gdy usunę tamten adres z puli adresów do rejestracji. Zamieniłem wszystkie jego wytąpienia na nowy adres z o2 jednak nadal rejestruje się tam gdzie poprzednio. Czy jest sposób żeby temu zaradzić? Jak można sksować hurtem wszystkie zaplanowane zadania? Co myślicie o ręcznym wywaleniu z bazy cron_jobs nie potrzebnych rekordów? Chba, że jest inny sposób tylko jestem ślepy.

Wczoraj zbyt wczesnie pochwaliłem zużycie. W prawdzie procesor jest na poziomie około 0.25 % ale za to ram podchodzi aż do 3%. Mieliście podobną sytuację?

Zdaje się, że rozwiązałem problem.

Poczta WP, Gmail oraz skrzynka na LaoHost nie współpracują z Publikerem, przynajmniej w moim przypadku. Konta konfigurowałem prawidłowo (spędziłem nad tym troche czasu, myśle że nie było szans na czeski błąd tak więc wina nie leżała raczej po mojej stronie). Jedynie poczta na o2 daje pozytywne wyniki testów. Przed chwilą przeprowadziłem symulacyjną rejestrację i wszystko śmiga jak należy. Tzn cały proces przebiega bez większych zawirowań (o ile WP działa poprawnie i publikerowi uda się zczytać kod). E mail dochodzi na szkyrzynkę o2 po czym jest odczytwywane przez publikera i kasowany. Czyli wszystko jak należy.

Proponuje ci żebyś potestował różne skrzynki pocztowe. Któraś musi dać pozytywne wyniki. Warto zaznaczyć, że musiałem (a przynajmniej tak mi się wydaje) przeczyścić całą tabelę cron_jobs (poza pierwszymi 5 wierszami). Zmiana emaili na ktore ma sie rejestrować WP nie spowodowała zmiany w bazie. Tzn w moim wypadku publiker przelecial cala baze i uporczywie próbowal się logować na stare konto email, do którego zalogować się nie potrafil. Tak więc teraz ładuje od nowa wszystkie katalogi i jazda po raz kolejny. Dam znać czy rzeczywiście pomogło.

o2 działa

Co do zabawy z tabelami w bazie to raczej odradzam. Chwile przy tym spędziłem i w prawdzie udało mi się rozwiązać problem ze starym e mailem w zadaniach CRON ale przy tym stworzyłem 2 kolejne. Po ich rozwiązaniu miałem 4 nowe itd ... :) Nie szło to w dobą stronę więc

czekała mnie reinstalacja. Przy nowej instalacji stary klucz jest nie aktywny. Email do autora i nowy klucz po 2 min, tak więc za to duży plus

Yeden nie jesteś sam. Ja osunąłem grupę numer 1 i też dostaję taki badziew ale na szczęście tylko raz dziennie. Trzeba to koniecznie poprawić!

Dobrze, że o tym piszecie - przyjrzymy się problemowi.

No publiker jest ok, gdyby dzialal. Po dwoch tygodniach nic mi sie nie dodalo, w zadnym wordpress sie nie zarejestrowal.

Przy dodawaniu manual, prawie wcale nie znajduje kategorii, jak juz znajdzie to po dodaniu najczesciej nic sie nie dzieje (puste okno)

Aby program działał skutecznie należy go starannie skonfigurować. Dotyczy to wielu elementów, które należy dokładnie określić, przykładowo słowa kluczowe w kategoriach i podkategoriach - jeśli dobrze określisz te słowa, to wpisy będą kierowane do odpowiednio dopasowanych kategorii. Aby dopasowanie było prawidłowe zdefiniowane słowo kluczowe dla kategorii musi wystąpić w kategorii, a następnie słowo kluczowe zdefiniowane dla podkategorii musi wystąpić w podkategorii. Jeśli zatem podamy niezbyt dobrze dobrane słowa kluczowe to program będzie próbował odszukiwać pasujące kategorie/podkategorie z małą skutecznością, czego efektem ubocznym będzie mała liczba wysyłanych wpisów.

Konfiguracja to bardzo istotny czynnik wpływający na skuteczność programu. Konfigurujemy każdą grupę właściwie tylko raz, więc dobrze poświęcić trochę czasu, aby zrobić to dobrze i później mieć już spokój. Proszę pamiętać, że Publiker to tylko narzędzie, którego musimy użyć samemu - umiejętnie go stosują można osiągnąć satysfakcjonujące rezultaty (tak przynajmniej wynika z wielu pozytywnych komentarzy klientów, które otrzymujemy).

Właśnie przeprowadzałem aktualizacje z 1.0.0 na 1.0.7 i później na 1.0.8 i teraz dostaję setki maili do administratora o treści:
Wylaczam grupe '1', requiredFlag = 517, wherePart = AND NOT (t.flag & 16), url_id=6, jhe8904352jwt0g9w

Co robić, żeby naprawić?

Najlepiej w takiej sytuacji napisać do nas, postaramy się pomóc w rozwiązaniu problemu.

Pozostaję przy mojej pierwszej rekomendacji z tego tematu, która brzmi - kupuj. :) Biorąc pod uwagę cenę oprogramowania naprawdę warto. Generalnie skrypt działa, dodaje co trzeba i gdzie trzeba ale nie jest jeszcze do końca dopracowany. Głównym mankamentem z którym się spotkałem jest to o czym pisał już Yeden - dodawanie po kilka razy tego samego artykułu do precla. Tworzy to niepotrzebne duplikaty i zwiększa ryzyko usunięcia konta z precla. Reszta problemów (przynajmniej tych, o których pisałem) dotyczy logów i ich importowania.

Artykuły wysyłane są do losowo wybranych precli, więc może się zdarzyć, że do tego samego precla zostanie wysłany ten sam artykuł. Aktywnych precli jest grubo ponad 2000 sztuk, więc szansa na wylosowanie tego samego jest raczej mała. Przypadkiem szczególnym jest, gdy na samym początku działania programu rejestrujemy się dopiero w preclach i liczba aktywnych precli jest dosyć mała - wtedy rzeczywiście prawdopodobieństwo wysłania dwa razy tego samego artykułu do precla jest większe.

Rozwiązanie 1: przeczekać okres rejestracji zanim rozpoczniemy wysyłkę do precli.

Rozwiązanie 2: zwiększyć liczbę tekstów.

jeden adres może występować tylko raz w obrębie projektu - to info z wczoraj.

Nie ma takiego ograniczenia. Link może występować w wielu grupach (od wersji 1.0.8 odnaleziony link do wpisu jest prawidłowo przypisywany do grupy - był z tym problem wcześniej).

2. Czy jesli zdefiniuje jedynie teksty pełne służące do katalogowania i preclowania publiker będzie działał prawidłowo i umieszczał jedynie pełne wpisy, mimo iż podczas sprawdzenia jest torchę błędów związanych z brakiem artykutów tekstów czesciowych?

Jeśli podczas sprawdzenia grupy są błędy, to najlepiej usunąć ich przyczynę, aby niepotrzebnie nie robić sobie problemów.

Mam też sam problem, że zawiesza mi się na sprawdzaniu poczty z gmaila :/

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś napisał do nas w tej kwestii podając konkretny przykład. "Niestety" nam nigdy się to nie przydarzyło, stąd też trudno nam usunąć ten błąd. Tak przy okazji, nie polecam kont gmail, ponieważ oni mają tam domyślnie włączony (i chyba nie da się go wyłączyć) filtr antyspamowy, który skutecznie blokuje sporą część emaili rejestracyjnych. Takie emaile trafiają do spamu i nie można z nich pobrać hasła logowania.

Ogólnie bardzo dobrze sprawują się konta na www.tlen.pl, więc polecam skorzystać z tych serwerów pocztowych.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności