Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakie jest wasze doświadczenie:

Czy jeśli Publikerowi nie udało się aktywizować części precli ( 30%)

to czy warto jeszcze raz włączyć "Zarejestruj we wszystkich nieaktywnych Preclach" ?

/być może ustawić dodatkowo innego maila - bo tamten może być już spalony w tych WordPresach /

Co robicie z tymi nieaktywnymi Preclami po pierwszej nieudanej aktywizacji ?

Jest jakiś Trik ? - czy może po prostu..

..Zaznacz Wszystkie Nieaktywne >> Wybierz Działania >> Usuń Całkowicie z Programu >> OK !!!

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

O ile dobrze zrozumiałem to można np. zakładać blogi na darmowych platformach (wordpress.com, blox.pl

itp.) korzystających z XML-RPC. Poza tym jak od jakiegoś czasu noszę się z budową zaplecza na skryptach innych niż WP, teraz moge wykorzystać gotowe API XML-RPC.

Jeśli ktoś zna jakieś serwisy blogowe obsługujące XML-RPC, lub chciałby obsługiwać inne skrypty niż WP, Joomla, to proszę o kontakt do nas, to dodamy ich domyślną obsługę w programie. Oczywiście skrypt musi poprawnie obsługiwać XML-RPC.

Odpowiednio ustawiając program można tworzyć poprzez XML-RPC samolinkujące się zaplecze.

U mnie po aktualizacji pojawił się problem z odnalezieniem linków w tekstach długich.

Komunikat:

Brak linków w tekście (w Tekstach pełnych) przeznaczonego do linkowania z precli. Precle wymagają, aby w tekście pojawił się link.

Pisaliśmy o tym w emailach, ale napiszę jeszcze tutaj. Ten problem może dotyczyć linków statycznych wstawianych do tekstu.

Jeśli w tekście mamy przykładowo wstawione 2 linki statyczne do stron A i B oraz przy tym tekście mamy zaznaczoną opcję 'Używaj tego tekstu do promocji adresów: wszystkich w grupie', a w grupie są 3 linki: A, B i C, to może pojawić się błąd, bo w tym tekście nie ma linka co strony C, a program w żaden sposób nie może go wstawić. Ten tekst zatem nie może być wykorzystywany do promocji wszystkich adresów w grupie.

Trzeba:

- albo wstawiać linki 'auto';

- albo zaznaczyć dokładnie adresy, dla których ten tekst ma być wykorzystywany.

Pomimo tego jeśli dodam artykuł z 3 linkami do precla to opublikowany zostaje tylko 1 ( w preclach inne artykuły miały po 2-3 linki ).

Jedna opcja nie decyduje o wszystkim. W programie jest wiele opcji, które mają na siebie wpływ.

Powyższa sytuacja może występować np. gdy: w tekście mamy wstawione 3 linki statyczne do stron A, B, C. Na liście linków w grupie mamy dodane strony A, B, C, z odpowiednio przypisanymi wagami: 10, 1, 1 (czyli link A jest najważniejszy i ma być najczęściej linkowany). Teraz ustawiamy, że do tego tekstu mają być wstawiane 3 linki.

Planując wysyłkę wpisów program wybrał właśnie taki tekst. Program wstawia pierwszy link (wylosował A) - OK, można wstawić link do tekstu, bo jest taki link statyczny. Program losuje drugi link, który zostanie wstawiony do tekstu (wylosował znowu A, bo ma największą wagę) - tym razem nie można wstawić takiego linku do tekstu, bo wszystkie linki są statyczne. Program usuwa zbędne linki statyczne i wysyła wpis z jednym linkiem.

Co do aktualizacji:

Czy po aktualizacji do 2.1 - dotychczas stworzone prywatne bazy precli dalej pozostają PRYWATNE ?

Kiedy można zrobić aktualizację - w wersji bez ewentualnych błędów ?

Tak, zostaną prywatne. Nigdy nie ma takiej wersji 'bez ewentualnych błędów', ale myślą, że po miesiącu jest już bardzo bezpiecznie.

Pytanie z innej beki. Siedze i rejestruje recznie do wordpresów.. ok.. naklepałem się.. all porejestrowałem i co teraz?

czekam az soft sprawdzi maile czy tam te wordpresy muszę jeszcze każdego kliknąć i dać do ponownego sprawdzenia ?

mam nadzieje ze nie.. poczekam..

Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją, rozdział 7.1, a program zajmie się wszystkim już sam.

Jak rozumiem ta aktualizacja dotyczy tylko tych, którzy wcześniej wykupili płatną aktualizację :)

Czy jakieś darmowe aktualizacje dla osób posiadających wersję 1.14 będą jeszcze kiedykolwiek?

Tak, jest to aktualizacja do wersji 2.1.0, co oznacza, że dotyczy tylko tych, którzy wykupili płatną aktualizację. Do wersji 1.0.14 nie planujemy już aktualizacji.

Jakie jest wasze doświadczenie:

Czy jeśli Publikerowi nie udało się aktywizować części precli ( 30%)

to czy warto jeszcze raz włączyć "Zarejestruj we wszystkich nieaktywnych Preclach" ?

/być może ustawić dodatkowo innego maila - bo tamten może być już spalony w tych WordPresach /

Email do rejestracji powinien być nowo stworzony - wtedy raczej nie ma większego sensu rejestracja ponowna. Jeśli Twój email, był już wcześniej wykorzystywany do rejestracji, to można spróbować dodać nowy email i rozpocząć ponowną rejestrację (tam, gdzie nie udało się za pierwszym razem).

Co robicie z tymi nieaktywnymi Preclami po pierwszej nieudanej aktywizacji ?

Jest jakiś Trik ? - czy może po prostu..

..Zaznacz Wszystkie Nieaktywne >> Wybierz Działania >> Usuń Całkowicie z Programu >> OK !!!

Nie trzeba ich usuwać. Jeśli jest nieaktywny, to i tak program go nie używa.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Dzięki Publikerze

E-mail do rejestracji miałem nowy - więc to nie było powodem odrzucenia rejestracji na Preclach WP.

Analizowałem jednak te Precle które się nie aktywizowały i WSZYSTKIE miały wspólną cechę:

Każdy wymagał przy rejestracji wypełnienia pola dodatkowego zabezpieczenia

np: wpisanie wyniku dodawanie/odejmowanie

przepisanie liter z prostego obrazka

/pomijam te które mają wyłączoną rejestracje w ogóle/

Precle aktywne - jak sprawdzałem to te bez takich zabezpieczeń ( sprawdzałem losowo)

Przydało by się więc

*jakieś wsparcie do łamania captcha przy rejestracji na WP (tym bardziej ,że tokeny proste )

*albo połączenie ze wsparciem decaptchera

*albo na życzenie - wsparcie do ręcznej obsługi zabezpieczeń w postaci wyskakujących okienek z captcha

Być może jakieś z tych wsparć już funkcjonuje ale się jeszcze nie dogrzebałem

Szkoda tych 30% Nieaktywnych precli - tym bardziej ,że niektóre z nich "jakościowo" całkiem niezłe :)

Taka malutka uwaga do autora, żeby powiadomienie o aktualizacji programu, zwłaszcza tak dużej wysyłał na maila tym, którzy zakupili licencję, bo nie każdy Wasz klient czyta PiO :unsure:

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Witam,

z deaktywowaniem linków.. wpisów juz sobie poradziłem (przjrzyjcie dokładnie co macie - u mnie jeden link w którymś tekscie był i mimo ze go kasowalem to się znow pojawaił, bo był na stałe tam wpisany.. tak czy inaczej juz jest ok)

Jednak inna mnie rzecz martwi.. ciekawi.

W katalogach ustawiłem filtrację:

sortuj wg: użycia => malejąco => nieaktywne w bazie publicznej

i widzę masę katalogów, które są nieaktywne. Nie koniecznie mają pr ale mają IP, sa na chodzie, są w nich moje wpisy (akceptują wpisy).

co było powodem ich deaktywacji?

i teraz:

1. czy ta deaktywacja ich jest widoczna tylko u mine ? (baza publiczna)

2. czy ta deaktywacja jest permanentna, tak jak przy ręcznej deaktywacji katalogów.

Jeśli skrypt sobie jakos sam te katalogi zdeaktywuje, bo np chwilowo nie działały podczas próby dodania, czy wróci kod do ich sprawdzania ponownego, czy trzeba samemu je zgłosic recznie do ponownego przejrzenia?

z innej beczki tak trochę... tutaj: https://www.publiker.pl .. jest napisane:

*

Automatyczne pobieranie nowych adresów katalogów/precli z sieci i automatyczne usuwanie adresów już nieaktywnych

Skrypt do katalogowania/preclowania odrzuca katalogi/precle, które nie są aktywne, o czym powiedzieliśmy już wcześniej. Ponieważ w ten sposób baza katalogów kurczy się, więc potrzebny jest dopływ nowych adresów katalogów/precli, które dopiero co zostały założone.

W związku z tym Publiker każdego dnia łączy się z określonymi serwisami www (można je zdefiniować w konfiguracji) i sprawdza, czy nie pojawiły się nowe katalogi/precle. Po pobraniu nowych adresów następuje automatyczne dodanie ich do bazy i sprawdzenie.

A zatem z jednej strony pozyskujemy wciąż to nowe adresy do naszej bazy katalogów/precli, a z drugiej strony odrzucamy te, które nie działają prawidłowo.

Zapewnia to nam możliwość publikowania treści we wciąż to nowych różnych miejscach sieci. Jedne wpisy stają się nieaktywne, a nowe cały czas się pojawiają, co jest naturalnym procesem w Internecie.

...

gdzieś w manualu też o tym czytałem, ale nie ma tego w sofcie nigdzie to odpuscilem. - ot takie moje marudzenie ;p

Dzięki @barblask

Nie widziałęm takich WP z tą Ikonką (ręczna rejestracja )

Przy aktualizacji Publiker usunął mi przy nieaktywnych Wordpresach rozpoznanie jako WordPress (Typ: WordPress)

A na nieszczęście nie ma takiej zakłądki po kliknięciu w https://goo.gl/klOXf --> "dodaj zaznaczone adresy do sprawdzenia"

(można to zrobić klikając na danego precla wtedy widać oczywiście tą opcję na ten jeden adres https://goo.gl/hlB1h

Pozostało skopiować niaktywne \nierozponane adresy przez zaznaczenie całych strony + ctr+c

Całość wrzicona do scrapeboxa(rozpoznawanie url jest tu bezbłędne)

Tak powstałą bazę adresów --> dodalem do nowo utworzonej bazy -->i tym samym rozpoczęło się ich automatyczne sprawdzanie.

A cały ten zachód z powodu braku buttona --> dodaj zaznaczone adresy do sprawdzenia

/w sumie buton nie potrzebny bo z reguły publiker sprawdza wszystkie adresy przy dodaniu do bazy/

Chyba ,że znowu jest tam jakaś funkcja która to robi prościej tylko znów jej nie widzę :unsure:

button potrzebny :unsure:

chociażby dla tych katalogów o których pisałem wyżej - o ile sam tego publiker nie zrobi, nie sprawdzi tego jeszcze raz to trzeba będzie to ręcznie robić, i to w miarę szybko, tak by przy kolejnej aktualizacji katalogów nie wcięło tych co już tam są.

szkoda ze nie można exportować listy katalogów. niby zaznaczanie i scrapebox ale ileż tak można przy takiej bazie ?

Witam

Chciałem sobie dodać tego bloga XML-RPC, najpierw na stronie w pisaniu zaznaczyłem tą opcje : "Włącz protokoły publikowania XML-RPC WordPressa, Movable Type'a, MetaWeblogu i Bloggera."

A następnie dodałem w publikerze adres https://www.xxx.com , wybrałem skrypty i oprogramowanie Wotdpress (MetaWeblog API)

Publiker sam dodał sobie https://www.xxx.com/xmlrpc.php i jak klikam TEST to dostaje jako wynik :

Błąd: operacja nie została wykonana poprawnie

Błąd XML-RPC (blogger.getUserBlogs): -32700: parse error. not well formed

Jak się wejdzie na tą stronę : https://www.xxx.com/xmlrpc.php to dostaje się taki wynik :

XML-RPC server accepts POST requests only.

Ktoś wie o co kaman? Bo ja się za bardzo na tym chyba nie znam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności