Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

to, że u Ciebie działa ok też nie znaczy, że tak jest.

Wiem, że to tylko narzekanie i tak ogólnie to jestem zadowolony zarówno z zakupu jak i z płatnej aktualizacji - soft spełnia swoje główne funkcje i o to chodzi.

Ale z drugiej strony można się wnerwic jak dostaje się aktualizację po której na skrzynke dostaje ponad 1000 emaili o błędach - kilka dni roboty na konfigurowanie grup idzie sie walić bo większość przestała działać - i nie sposób teraz dojść do tego jak to skonfigurować, żeby po aktualizacji działało tak jak przed aktualizacją.

Tak więc jak już stwierdziłem - musiałem sobie ponarzekać więc to zrobiłem :)

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Spoxik - ja też nie mówię że soft jest doskonały bo takiego nie ma ale jak dla mnie jest git.

A czy ktoś próbował już publikacji po xml-rpc na innych platformach niż wordpress ? Np na joomli ?

Tylko wpolscemamymocneseo - dabl blasta

a tu: triple blasta wpolscemamymocneseo

Witajcie :jezyk1:

Obecnie mam publikera na laohost - niestety ze względu na dużą ilość nieoptymalnych zapytań muszę przenieść sie z tego hostingu :)

Na laohost mieściłem się w 1% obciążenia.Jaki hosting polecacie - wysyłek mam około 1500/dobę.

Dziękuję!

Łukasz

Kurde mi nie działa zupełnie publikacja xml-rpc. Testowo jest ok, dodaje też testowe wpisy.

Jak patrze na listę katalogów i "Użycia" to jest po kilka, ale artykułów na preclach nie ma po prostu.

Pisałem oczywiście rano do supportu, czekam na odpowiedź.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Mnie ciekawi co może być powodem ciągłego wywalania, że skończono dodawanie do tylu i tylu zadań, bo dzieje się tak od wczoraj, a co dziwne, jak dam z powrotem, żeby linkowało do katalogów to w grupie nie ma błędów, także nie wiem ocb. ;]

Czy w Publikerze nie powinno być tak, że pingowanie trwa do momentu sprawdzenia indeksacji wpisu przez Publikera? Widzę tylko opcje pingowania przez określony czas i przez określoną ilośc dni a przecież nie wiadomo po ilu dniach wpis zostanie zaindeksowany.

Jak to jest? Może warto korzystać z Omni Pinga w połączeniu z Publikerem? Omni Ping sprawdza czy strona jest w indeksie i potem danego adresu już nie pinguje.

Co radzicie? :)

Czy w Publikerze nie powinno być tak, że pingowanie trwa do momentu sprawdzenia indeksacji wpisu przez Publikera?

@Tomaan- pewnie, że tak powinno być, ale nie jest... może będzie w wersji 3.1.1 która po instalacji trwajacej 3 dni bo klucze nie będą działać, wywali ci na początek wszystkie grupy, a później już z górki... do nastepnej aktualizacji ;-)

Osobiście przez ostatnie dwa dni dostaję spazmów i rzucam kur*y na prawo i lewo. Dlaczego? Zrobiłem instalację 2.1.1 (bo aktualizacja jeszcze nie dostępna) wpisałem swój dotychczasowy klucz- nie działa błąd 4. Telefon Tomasza nie odpowiada więc email wysłany wczoraj i dzisiaj przyszła lakoniczna odpowiedź-: Nowy klucz: jk189212...

Więc kopiuję ten nowy klucz i co?

NIE DZIAŁA- wywala błąd 5

telefon Tomasza nie odpowiada no to znowu email wysłałem i pewnie jutro dostanę jakaś odpowiedź. Oby nie był to kolejny nowy klucz który bedzie generował błąd 6 ;-)

Czy w Publikerze nie powinno być tak, że pingowanie trwa do momentu sprawdzenia indeksacji wpisu przez Publikera?

@Tomaan- pewnie, że tak powinno być, ale nie jest... może będzie w wersji 3.1.1

to ja wolę wiedzieć wcześniej i na bank, zanim wydam 160 zł na Omni Pinga w tym celu.

Obawiam się, że gdyby tak było tworzyłyby się duże kolejki do pingowania, bo niektóre wpisy nigdy nie zostaną zaindeksowane.

Nie wiem jak to wygląda z Waszej praktyki, ale ja zauważyłem, że wystarczy jeden ping, aby wpis został zaindeksowany. Z tym, że musi się pojawić na stronie z określonym TrustRank. Na niektórych moich serwisach po rzuceniu pinga podstrona pojawia się w indeksie po kilku sekundach i nie jest to blog na WP, a zwykły autorski skrypt.

Na nowych domenach i takich o śmieciowej zawartości pingowanie niewiele zmienia. Już lepiej podlinkować wpisy z SWLa, a i to czasami nie pomaga.

Nie wiem, może macie inne obserwacje :)

Obawiam się, że gdyby tak było tworzyłyby się duże kolejki do pingowania, bo niektóre wpisy nigdy nie zostaną zaindeksowane.

Nie wiem jak to wygląda z Waszej praktyki, ale ja zauważyłem, że wystarczy jeden ping, aby wpis został zaindeksowany. Z tym, że musi się pojawić na stronie z określonym TrustRank. Na niektórych moich serwisach po rzuceniu pinga podstrona pojawia się w indeksie po kilku sekundach i nie jest to blog na WP, a zwykły autorski skrypt.

Na nowych domenach i takich o śmieciowej zawartości pingowanie niewiele zmienia. Już lepiej podlinkować wpisy z SWLa, a i to czasami nie pomaga.

Nie wiem, może macie inne obserwacje ;)

nie jestem znawcą pingowania ale od kilku dni ostro czytałem temat.. niby masz rację ale jesli w sofcie Miona i konkurencyjnym - Omni Ping są opcje sprawdzania zaindeksowania no to chyba nie tylko dla satysfakcji pingujących :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności