Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
są opcje sprawdzania zaindeksowania

Było zapotrzebowania to jest i opcja, zawsze się przyda, ale samo pingowanie nie ma ogromnego znaczenia na indeksację.

Samo sprawdzanie zaindeksowania to dobra sprawa, byleby nie przesadzić z ilością zapytań do Googla bo będzie blokada. Choć jeśli nie masz internetu ze stałym IP to problem Cię nie dotyczy.

Dobra, koniec OT ;)

pomysł z pingowaniem i sprawdzaniem indeksacji może się wydawać dobry ale....

jak juz było wspomniane pingowanie nie doprowadzi do indeksacji wpisów w kiespkich katalogach. możesz pingować i przez rok ale to i tak nic nie da więc nie wiem czy ta funkcja ma sens bo by pingowało po 150 razy ten sam adres który i tak do indexu nie wejdzie. a przy wysyłce kilku tysięcy wpisów dziennie to już by był problem.

co do problemów z aktualizacja - to chyba było takie małe testowanie aktualizacji na klientach - u mnie też siadła połowa grup :)

Dwie propozyje przy następnej aktualizacji:

1) Zrobić wyłączenie sprawdzania wpisów. Wcale nie chce by publiker sprawdzał czy dodał wpis, jak dla mnie to nie potrzebne, a może tylko przyspieszyć skrypt.

2) Zrobić pola fajek w cronie by można masowo usuwać zadania, bo klikanie po jednym to daremna robota.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Czy ma ktos z was na Laohost wgrana aktualizacje do 2.1 lub 2.1.1 i dziala mu ona bezproblemow? U mnie blokuje sie notorycznie podczas wykonywania zadan cron. Czasem potrafi sie po kilku godzinach sam odblokowac ale normalnie to musze takie zadanie albo usunac albo je uruchomic recznie zeby zaczal dzialac. Ma ktos podobny problem?

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

Cytaty motywacyjne - https://cytaty.ebooki24.org

Czy ma ktos z was na Laohost wgrana aktualizacje do 2.1 lub 2.1.1 i dziala mu ona bezproblemow? U mnie blokuje sie notorycznie podczas wykonywania zadan cron. Czasem potrafi sie po kilku godzinach sam odblokowac ale normalnie to musze takie zadanie albo usunac albo je uruchomic recznie zeby zaczal dzialac. Ma ktos podobny problem?

Ja mam na laohost i faktycznie mam (mialem) wrazenie ze sie zacina (zadania z listy cron nie znikaly) jednakze przeprowadzilem testy - uruchamialem crona recznie i za kazdym razem po kilkukrotnym uruchomieniu zawsze szlo dalej.

Wniosek: albo robi cos co wymaga wiecej czasu (wiecej uruchomien crona), albo faktycznie sie przywiesza i pozniej sam rusza.

Natomiast ja mam pytranie. Wgralem aktualizacje z 2.0.0 do 2.1.1 jak mialem okolo 500 wp w trakcie rejestracji, aktualizacja usunela mi wszystkie zadania cron (tak tez mialo sie stac), wg. statystyk caly czas mialem te wp w trakcie rejestracji, a publiker nie rejestrowal bo mial usuniete zadania. W zwiazku z tym kliknalem aby zarejestrowal we wszystkich nieaktywnych preclach - rozpoczela sie rejestracja. Na chwile obecna chyba sie zakonczyla (na liscie cron nie ma juz zadnego wpisu odpowiedzialnego za rejestracje), maile zostaly odebrane, a w statystykach w trakcie rejestracji jest ok. 800 wp.

Pytanie brzmi - co zreobic aby skonczyl rejestrację w tych 800 wp.

PZDR.

Łukasz

@designgraf - wylaczyc mozesz w Konfiguracji - masz tam ile razy ma sprawdzac, wiec mozesz wstawic 0.

Nie można, ponieważ wartośc 0 nie jest obsługiwana, pisałem do Publikera. Minimalna wartość to 1 i nie można wyłączyć sprawdzania wpisów.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

@lukasha

Reczne uruchamianie nie jest wyjsciem na dluzsza mete niestety, jak recznie uruchomie to owszem rusza i jakis czas pracuje ale predzej czy pozniej i tak sie blokuje. Czasem ma kilka godzin przerwy po czym znow sam rusza a czasem blokuje sie na amen. Teraz juz od prawie 48 godzin nic nie robi. Dlatego pytam czy tylko ja mam taki problem czy tez wiecej osob. Moze ktos mial ale sobie z tym jakos poradzil.

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

@niktorek - ja mam na Laohost i potwierdzam to, co piszesz. Jak wgralem aktualizacje to zablokowal mi sie cron i nic nie dodawalo. Wczoraj napisalem do autora i przeslal mi jeszcze raz jakas aktualizacje i teraz jest jak na razie ok, wiec moze cos tam zostalo poprawione. Pisz do autora :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Witam,

a ja mam taki problem,

zainstalowałem publikera na proste.pl, wgrałem licencję i wszystko ok. ale jak wejdę w zakładkę licencję to nie mam możłiwości pobrania bazy katalogów z serwera publiker.pl 9w ogle nie ma tej możłiwości), moge tylko synonimi pobrać.

To tylko u mnie taki bład czy coś źle zrobiłem?

profesjonalne stoliki pod laptopa to wygoda

użyj stolik pod laptopa i podaj żonie śniadanie do łóżka

@Carnagge pisalem do autora i ostatnia poprawka czyli 2.1.1 niewiele pomogla u mnie, jest lepiej niz na poczatku ale i tak sie po jakims czasie blokuje i zawsze na jakichs nie dzialajcych lub przeciazonych katalogach. Czasem dziala 2 godziny, czasem 8 godzin a czasem tylko 5 minut. Czysta loteria.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności