Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A jeszcze taka kwestia,

Czy może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak dodac tego CRONa żeby działał? Mam serwer na proste.pl dodałem tam ten link który jest w "Zadania CRON" podałem hasło i login do publikera (nie wiem czy to jest wymagane?) i cały czas wiszą mi zadania z 14:15? Czy coś muszę dodać w w pliku cron.php na serwerze, a może on się rozkręci później i wszystko jest ok?

profesjonalne stoliki pod laptopa to wygoda

użyj stolik pod laptopa i podaj żonie śniadanie do łóżka

Czy ma ktos z was na Laohost wgrana aktualizacje do 2.1 lub 2.1.1 i dziala mu ona bezproblemow? U mnie blokuje sie notorycznie podczas wykonywania zadan cron. Czasem potrafi sie po kilku godzinach sam odblokowac ale normalnie to musze takie zadanie albo usunac albo je uruchomic recznie zeby zaczal dzialac. Ma ktos podobny problem?

Ja mam na laohost i faktycznie mam (mialem) wrazenie ze sie zacina (zadania z listy cron nie znikaly) jednakze przeprowadzilem testy - uruchamialem crona recznie i za kazdym razem po kilkukrotnym uruchomieniu zawsze szlo dalej.

Wniosek: albo robi cos co wymaga wiecej czasu (wiecej uruchomien crona), albo faktycznie sie przywiesza i pozniej sam rusza.

PZDR.

Łukasz

Niestety oje wstępne wznioski okazały się błędne - wczoraj publiker stanął na 11 godzin. Dziś na 5 godzin ;)

@lukasha

Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy ;) Przynajmniej wiem ze nie jestem odosobnionym przypadkiem i problem istnieje faktycznie. Napisz o tym problemie do autora zeby nie bylo ze tylko ja to zglaszam.

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

Cytaty motywacyjne - https://cytaty.ebooki24.org

Witam

Chciałbym dodać swój katalog do publikera i sprawdzić szybko czy publiker doda automatycznie do niego wpis ? Jak mogę to zrobić ? Dodam że mam wersje 1.0.14

Czy publiker doda wpis do katalogu który ma przyjazne urle ? czy on ma zapisaną strukturę linków po której idzie w zależności od rodzaju katalogu aż dojdzie do podstrony dodającej wpis i dodaje ?

Proszę o pomoc

@lukasha

Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy :) Przynajmniej wiem ze nie jestem odosobnionym przypadkiem i problem istnieje faktycznie. Napisz o tym problemie do autora zeby nie bylo ze tylko ja to zglaszam.

Maila napisałem... A publiker cały się blokuje - teraz nic nie robi od godziny ;)

Witajcie

Właśnie zakończyłem tą fascynującą lekturę 195 stron :)

Było Warto.

Dziękuje wszystkim którzy dodali swoje dwa cenne grosze do tej dyskusji

i prowokowali @publikera do obszerniejszych odpowiedzi.

W czasie lektury wrzucałem co ciekawsze porady /problemy/rozwiązania / triki do worda

I tak powstał mój prive "pio-publiker-manual" ;)

Jeśli ktoś nie przebrnął jeszcze przez ten wątek to może mu się przydać./27 stron/

https://www.mediafire.com/?c1qnidsq1md1c26

/wiele problemów i pytań się powtarza - co mnie nie dziwi,bo lektura 195 stron moze zniechęcać /

Pozdrawiam :)

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Nie kupuj,mniejsza konkurencja będzie ;)

A tak na serio to musisz brać pod uwagę następujące czynniki:

*Jesteśmy Polakami i lubimy narzekać

*Przeważnie ludzie tu wchodzą po to na ten wątek jak im coś nie działa - stąd zdawać by się mogło same narzekania

Sporadycznie,ktoś się pochwali jak mu tam to śmiga.

*Większa część omawianych problemów wynikała z nieumiejętności konfiguracji programu/nieodpowiedniego hostiingu

Błędu programu - przeważnie występowały przy aktualizacjach i z czasem były poprawiane.

Na inne problemy(jak przesadny rozrost bazy i nieprawidłowych zapytań) - znajdowano tu domowe sposoby by to obniżyć.

*Wliczam tez tu możliwość nieoptymalnych zapytań konkurencji w tym wątku,aby obniżyć jego jakość/zniechęcić

/Nie mówiąc już tu o starych seo-szympansach którzy do końca Ci nie powiedzą "KUP" - bo sobie robią konkurencję :P /

Wszystko zależy od tego co z Publikerem będziesz robił.

Bo jak masz niewielki Projekt i bardzo niszowe zapytania jak "Hodowla kóz w Szczebrzeszynie" to może lepiej pozostać przy manualnych/półmanualnych sposobach.

Jak to już było wiele razy tu mówione:

"Narzedzie jest tak dobre - jakie jego Pan ma umiejętności"

/o skuteczności tego narzędzia nie świadczą jego bazy katalogów i precli - najlepiej mieć własne/

Oczywiście liczyć ,że kupno tego softu rozwiąże wszystkie SEO bolączki, tez jest głupotą.

To tylko JEDNO z narzędzi, które tam coś samo dłubie ,jak Ty robisz coś innego.

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Publiker to mimo narzekań dobre narzędzie dla tych, którzy cenią swój czas. Już na starcie przerósł np. Addera ;) Plus też za to, że sam skrypt jest rozwojowy. Błędy się pojawiają, ale jak widać userzy je wyłapują a autor stara się je naprawiać.

@lukasha

Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy :) Przynajmniej wiem ze nie jestem odosobnionym przypadkiem i problem istnieje faktycznie. Napisz o tym problemie do autora zeby nie bylo ze tylko ja to zglaszam.

Maila napisałem... A publiker cały się blokuje - teraz nic nie robi od godziny ;)

Ukazała się nowa wersja publikera 2.1.2 - jedną ze zmian jest Poprawienie niezawodności mechanizmu obsługi crona - mam nadzieję, że teraz publiker nie będzie się zacinał :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności