Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@vip-solution

Na jakim serwerze masz ta blokujaca sie wersje? U mnie jest dokladnie to samo jesli chodzi o objawy.

Tak na szybko to w najnowszej wersji zadania dalej mi sie blokuja.

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

Cytaty motywacyjne - https://cytaty.ebooki24.org

Ja mam laohost i tez mi sie blokuja zadania na 2.1.1, zaraz wgram najnowsza wersje i zobacze. Dziwne jest to, ze zadania jakis czas dzialaja dobrze, pozniej sie blokuja, czasem sie odblokuja, a teraz juz mi od kilku dni nie dzialaja.

[edit] Kiedys mozna bylo wyczyscic zadania cron wykonujac zapytanie dy MySQL:

DELETE FROM publiker_cron_jobs WHERE SUBSTR(command, 1, 5)='class'

Teraz to nie dziala - ktos wie jak obecnie powinnno wygladac to zapytanie?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

stworzyłem sobie nową bazę katalogów, oznaczyłem jako prywatną i dodałem adres swojego katalogu, w cronie ręcznie uruchomiłem sobie rozpoznawanie katalogu i mam komunikat

Rozpoznanie katalogu/precla z adresu URL
Adres: https://adres.pl

Status końcowy: Spróbuj ponownie później

Raz miałem status OK, jednak na liście katalogów nadal jest on nieaktywny, kiedy zostanie aktywowany ?

@lukasha

Przy ktorej wersji dziala Tobie cron dobrze?

Na laohost mam dalej problem z cronem, zadania dalej sie blokuja. (wersja 2.1.2)

Wersje 2.1.3 wgralem teraz wiec nie wiem jeszcze jak tu bedzie.

Zdaje się, że cron działa - mam wersję 2.1.3 natomiast hosting się zmienił - przeniosłem się na z laohost na iswift. Jednakże kilkukrotnie zdarzyło mi się, że po kliknięciu w publikerze linka "Zadania CRON" pojawiał się biały ekran (inne linki działały prawidłowo). Gdy zmieniłem w adresie z ...index.php?gsPath=cronPanel/jobList na index.php?gsPath=cronPanel to strona częściowo się ładowała. Rozwiązało problem:

- dodanie katalogu do sprawdzenia

- (gdy 1. sposób nie chciał działać) skasowanie pliku z "Pamięcią podręczna zadań CRON"

Nie wiem czy problem był spowodowany przez aplikację czy przez serwer natomiast inne linki działały normalnie tylko zadania cron nie...

Czy ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam

lukasha

miałem tak po odpaleniu zadań w pętli w 4 zakładkach i myślałem że to przez to. widziałem że zadania się wykonują więc się specjalnie nie przejąłem. hosting nie ma z tym nic wspólnego bo moją instalkę mam na VPS.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Biala strona pojawiala mi sie czasem jak odpalalem crona w petli zeby cos pododawal bo bez tego to nic nie robil. Pomagalo wtedy reczne odpalenie crona w przegladarce, czasem trzeba bylo kilka razy crona w przegladarce odpalic ale w koncu pomagalo. W miedzyczasie po ingerencji Pana Tomasza cron na laohost od paru godzin dziala u mnie normalnie, zadania sie nie blokuja jak narazie. Pomogla zmiana ustawien cron cache (menu -> konfiguracja -> pamiec podreczna zadan cron), przy ustawieniu "baza danych" nie blokuje sie narazie. To chyba jest stosunkowo nowa opcja bo nie przypominam sobie zebym ja wczesniej widzial.

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

Cytaty motywacyjne - https://cytaty.ebooki24.org

Panowie, jeśli pytanie banalne i odpowiedź padała, nie gańcie ja osobiście odszukać nie mogłem.

Jakis czas pracuje na publikerze, ilość projektów skromna - wszystko na własny użytek. Nie wiem jednak dlaczego spośród precli opartych na WP, dopatrzyłem się raptem jednego aktywnego + ok 170 do zarejestrowania recznego, zaś reszta jest zwyczajnie nieaktywna, czyli zatem bezużyteczna. Zastanawiam się też na ile sensowna jest ręczna rejestracja, skoro być może wiele wskazuje na to, iż podzieli ona los tych zarejestrowanych precli, które wciąż są nieaktywne.

Dodam, że np na konto pocztowe, przyszło mi w postaci maila potwierdzenie rejestracji (login, hasło, link) X precla - pomimo to jednak, w publikerze jest on wciąż nieaktywny. Co radzicie w takiej sytuacji? Czym to może być spowodowane?

Z gory dzieki za odp

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Witam

A ja mam problem z podlinkowywaniem.

Wchodzę sobie żeby zobaczyć jak publikerek działa, patrze a tamw każdej grupie w linkach mam nieaktywne podlinkowywanie, wygląda to tak jak na obrazku.

pubkc.jpg

Taka sytuacja jest przez jakieś dwie strony a potem znowu widać żółte gwiazdki. Sprawa dotyczy linków sprzed dnia/trzech. Zupełnie nie wiem dlaczego publiker wyłączył podlinkowywanie, teraz musze je włączyć ręcznie przy każdym wpisie ;)

ktoś pomoże?

A mam takie jeszcze pytanie. Jeżeli odpale publikera np w 3 zakładkach i w kazdej zakładce uruchomie wykonywanie działań w pętli to czy on będzie robił 3 razy to samo czy też zrobi w tym samym czasie trzy różne zadania?

nauczony doświadczeniem mogę wam napisać jedno - na forum w temacie publikera możemy sobie pisać i doradzać i narzekać.

Ale jeżeli macie jakiś problem ze swoją kopią to najlepiej jest pisać wprost do autora. Autor na forum zagląda rzadko - natomiast na emaile w dni robocze odpowiada w przeciągu kilku godzin.

A mam takie jeszcze pytanie. Jeżeli odpale publikera np w 3 zakładkach i w kazdej zakładce uruchomie wykonywanie działań w pętli to czy on będzie robił 3 razy to samo czy też zrobi w tym samym czasie trzy różne zadania?

wstrzymaj się z tym na razie, mi publiker wczoraj stanął po takiej akcji. dzisiaj widzę już wersję 2.1.4 to może znowu coś zostało poprawione.

w sumie tylko się cieszyć z reakcji Pana Tomka i szybkich fiksów, ale złapałem się na tym że jak siądę do kompa to najpierw odpalam ich stronę i sprawdzam czy jest już nowa aktualka czy nie.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Zdaje się, że po ostatnich aktualizacjach uległa poprawie jedna sprawa, jaka u mnie wciąż nie działała - rejestracja w nieaktywnych preclach, nieaktywnych WP miałem koło 2k, zlecanie rejestracji nic nie dawało kompletnie, a tu po 2.1.3 zdaje się, w ciągu jednej nocy po zleceniu rejestracji skrypt przemielił kilkaset tych nieaktywnych i dodał do kolumny aktywnych, liczba tych w trakcie też ulega zmianie - także zbawienie! Liczba wysyłek chyba też rośnie, ale do tego potrzeba jeszcze czasu - tak czy siak u siebie tę nową opcję pamięci podręcznej cron ustawiłem na bazę danych.

Pytanie do Was - czy też dostajecie maile to tym, że preclowanie/katalogowanie zostało wyłączone "bo nie ma odpowiednich warunków"? Trudno mi zrozumieć o co z tym chodzi, obstawiam, że po prostu publiker przeleciał wszystkie katalogi/precle daną grupą i dodał wpisy, więc nie ma gdzie już się dodać. Tym bardziej, że mam ustawione jednokrotne tylko wysyłanie tekstu pod dany adres by nie mieć legendarnych duplikatów. Ale to tylko moje domysły, czy faktycznie chodzi o wyczerpanie listy dla danej grupy? Trochę to dziwne bo raz, nie wiemy czy faktycznie nie ma gdzie już dodać, a dwa, skoro wyłącza katalogowanie/preclowanie to w przypadku pojawienia się nowych katalogów/precli już się pewnie tam nie doda bez ponownego włączenia grupy - błędne koło.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności