Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

A mam takie jeszcze pytanie. Jeżeli odpale publikera np w 3 zakładkach i w kazdej zakładce uruchomie wykonywanie działań w pętli to czy on będzie robił 3 razy to samo czy też zrobi w tym samym czasie trzy różne zadania?

wstrzymaj się z tym na razie, mi publiker wczoraj stanął po takiej akcji. dzisiaj widzę już wersję 2.1.4 to może znowu coś zostało poprawione.

w sumie tylko się cieszyć z reakcji Pana Tomka i szybkich fiksów, ale złapałem się na tym że jak siądę do kompa to najpierw odpalam ich stronę i sprawdzam czy jest już nowa aktualka czy nie.

N.

Tak czy inaczej czy ktoś może mi powiedzieć czy włączenie publikera w np 3 zakładkach i odpalenie zadań cron na każdej wersji spowoduje wykonanie 3 różnych zadań w tym samym czasie czy tylko zadania sie powróżą, zdublują?

Do tej pory nie wpadłem na to i odpalałem tylko jeden raz. I rzeczywiście na wersji 2.1.0 cron zacinał sie i była tylko biała strona, na 2.1.4 doszedł mi do 2k zadań i ścięło przeglądarkę ale raczej strona była z długa i dlatego niż zaciął sie cron.

Tak, dostajemy te #$%^ maile. Przychodzą mimo, że wszystko jest ustawione dobrze a wersja 2.1.3.

Z tymi meilami to hmm chyba coś jednak macie źle ustawione, ja nie dostałem ani jednego meila po wgraniu upów te tydzień temu, a wszystko chodzi. Popatrzcie w ustawienia wykorzystania treści/linków/meili/tagów jak miałem zaznaczone wykorzystanie tylko do danych linków w grupie to wywalało po zaznaczeniu żeby program używał do wszystkich linków w grupie wszystkie problemy zginęły.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja od kliku godzin rejerstruje nieaktywne wordpressy... trwa to i trwa...

jest ktos tutaj zaawansowany. ktory juz dodaje wpisy i pomoze mi z konfiguracja? jak narazie nie ograniam temat

mzoe mi ktos napisac jak rozpocząć dodawanie wpisów do katalogow? w prosty sposob krok po kroku...?

prosze o PW...

https://www.fresh1.pl - polecam

Dlaczego warto zainwestowac w ebay? Zobacz

mzoe mi ktos napisac jak rozpocząć dodawanie wpisów do katalogow? w prosty sposob krok po kroku...?

A manual czytałeś w ogóle?

tak... nie wiem po prostu w czym jest problem

moze to z wpodou hostingu? linuxpl?

https://www.fresh1.pl - polecam

Dlaczego warto zainwestowac w ebay? Zobacz

do wszystkich linków w grupie wszystkie problemy zginęły

I tak też mam ustawione + linki auto wedle zaleceń a i tak to nic nie pomaga. Nawet gdyby były to problemy ustawień skryptu to i tak ustawienia te nie powinny wpływać na to że się proces dodawania zatrzymuje i "brakuje tekstów do dodania" bo to nie ma jedno z drugim nic wspólnego od strony użytkowej i jest w 100% błędem programu. Nie we wszystkich grupach się tak dzieje choć ustawienia identyczne.

...

Najlepszym rozwiązaniem jest napisanie do autora, rzeczywiście w przeciągu paru godzin masz odpowiedź.

Jeszcze lepszym pomysłem jest po prostu podanie mu loga i hasła (ja tak zrobiłem bo też nie mogłem swego czasu sobie poradzić) a autor wejdzie i sam rzuci okiem na ustawienia. Miałem kiedyś pochwalić support za tą pomoc, więc robię to teraz. na prawde można nanich liczyć.

Do mnie przychodziły maile (prawie 6000) i niestety wyłączał mi linkowanie z precli. Sprawdzanie co wyłączył to benedyktyńska robota, bo żeby ro zobaczyć trzeba wejść do wewnątrz projektu. Zmieniłem ustawienia generatorów - zniosłem ograniczenie wysyłki jednego tekstu do precla i problemy ustąpiły jak ręka odjął. Maile nie przychodzą, grupy sie nie wyłączają, nie ma durnych komunikatów, że brakuje tekstów i mam spokój.

Niestety to jest krok wstecz, ale nie mam innego wyjścia, bo oprócz śledzenia publikera mam co innego do zrobienia.

Eksperyment Discover.pl

też mi niestety wyłączyło podlinkowanie, wydaje mi się że coś się skopało. przed aktualizacjami miałem około 8000 wysyłek na dobę, teraz mam 200, do tego tylko z 1 projektu na 2 z 40 linków.

ostatnia aktualizacja też nie wiedzieć czemu zmieniła adres pliku cron.

co do pisania do supportu to faktycznie odpowiedź wraca przeważnie tego samego dnia, ale jeszcze nie udało mi się rozwiązać w ten sposób żadnego problemu. maile się urywały w pewnym momencie. dawałem dostęp do publikera i bazy sql.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Na razie :D Niestety u mnie po tej aktualizacji dalej wyłącza linkowanie, katalogowanie czy podlinkowanie. Pomaga jedynie półśrodek jak pisze Yeden w postaci wyłączenia wysyłania pojedynczego artykułu - więc gdzieś tutaj jest konflikt.

e: cofam powyższe, właśnie dostałem salwe maili - straciłem orientacje co jest grane. Z tego co mailowałem z autorem, w przyszłości to co się samo wyłączyło ma się ponownie samo też aktywować w przypadku gdy pojawią się nowe precle/katalogi.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

@barblask

Cron co 60 sekund - czas wykonywania skryptów 60 sekund.

Więcej już chyba nie da się zrobić ;)

@ManiaQ

U mnie jest cron co 30sec, skrypty 60sec. Gdybym mógł to zmienić ustawiłbym na więcej. Dzieki temu robi po kilka zadań na raz, zanim pierwszy cron sie skonczy juz startuje następny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności