Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak sprawdzić do jakich katalogów został dodany wpis? skonfigurowałem wszystko a nawet nie wiem czy w ogole dodaje wpisy :D jak zobaczyc co dodał i ile dziennie udało mu się dodać?

kolejne szybkie pytania... przepraszam za ich banalność...

1 w kursie video są opcje w cronie - zadania zaplaowane, archiwum - rozumiem ze tego juz w nowej wersji nie ma?

2 czy musze caly czas dawac "Uruchom pierwsze z listy do wykonania" czy program sam automaycznie dodaje wpisy (tyle ile ustalilem w zarzadzaniu grupą) i wystarczy do tego by przegladarka byla wlaczona?

3. dodałem do zadań crona: Sprawdzanie PR (Page Rank) iSprawdzanie IP (Indexed Pages), trwa to już całą dobe i nie może się skończyć, to normalne?

4. publikera posiadam na serwerze linuxpl.com

Zalecana częstość wywołań z CRONa: co 3 minut (Serwer automatycznie przerywa wykonywanie się skryptu po 150 sekundach) ktoś ma publikera na serwerze linuxpl? czy taka wartość może być ?

dziekuje z gory za odpowiedzi, pozdrawiam

https://www.fresh1.pl - polecam

Dlaczego warto zainwestowac w ebay? Zobacz

@barblask

A czy takie ustawienia nie powodują duplikownaia wykonania zadań i wystepowania błędów? Pamiętam, że autor publikera kiedyś odradzał jednoczesne odpalanie crona więcej niż raz

Co ma piernik do wiatraka? Nie uruchamia crona dwa razy, lecz ustawił długość wykonywania skryptu, ze standardowych 30sec , na 60sec - co w teorii powinno dopalić publikera x2. jak miałem więcej projektów i spojrzałem do statystyk, trochę się przeraziłem jak przejechał 30tys na dobę z podlinkowaniem. jednak ja ustawiłem na 55sec.

Wiadomośc od BOK proste.pl

"W trosce o jakość usług i konieczność zagwarantowania równego dostępu do zasobów dla wszystkich naszych klientów, informujemy że od dnia 21.02.2011 zmianie ulegają zasady cyklicznego uruchamiania żądań za pośrednictwem CRON'a:

Minimalny okres między kolejnymi uruchomieniami skryptu to 5 min."

Teraz dobrze się zastanowić ;)

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Żeby rozwiać wątpliwości odpowiedź od autora publikera:

> Czy mozna jednocześnie uruchamiać crona więcej niż raz? Czyli mieć

> jednocześnie "odpalone" więcej niż jedną kopię pliku cron.php ?

Nie.

> Czy takie działanie może jest możliwe, czy może przyśpieszyć dodawanie

> wpisów czy jedynie może zaszkodzić?

Może zaszkodzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności