Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanko, co znaczy zapis w licencji:

"Oprogramowanie NIE może być wykorzystywane do świadczenia usług katalogowania lub

preclowania, czyli usług które obejmują swym zakresem jedynie dodanie strony WWW do

katalogów lub stron typu Presell Pages."

O co w tym biega ? Znaczy że nie mogę nikomu odpłatnie dodać strony do katalogowania/preclowania bo będzie to niezgodne z regulaminem ? Troche bez sensu, proszę o wyjaśnienie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego co rozumiem, jeżeli pozycjonujesz stronę klienta i korzystanie z publikera jest tylko jednym z elementów procesu pozycjonowania (poza np zapleczem, katalogowaniem ręcznym, itd.) to możesz z niego korzystać.

Ale nie możesz nikomu sprzedawać samej usługi "Publikerowania".

Czyli nie możesz np. za 10 złotych dodać czyjejś strony do swojego publikera.

Tak to przynajmniej rozumiem.

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum i od razu mam do Was (posiadaczy Publikera) pytanie.

Ostatnimi dniami zauważyłem, że coś niedobrego dzieje się z programem. To chyba jest problem z CRONem, ponieważ w ustawieniach grupy czas dodania do kolejnego precla jest wcześniejszy niż aktualna godzina. Publiker w ogóle nie linkuje.

Serwer mam w proste.pl bo pomyślałem, że pewnie dobry do tego oprogramowania skoro w filmach pomocniczych był on używany.

Dzisiaj patrzę, a tu z CRON 1 min zmieniło się na minimum 5 min.

Napisałem do BOK i otrzymałem informację:

"Wartosc zostala zmianiona w poniedzialek. Klienci ktorzy miali wlaczone

uchamianie

zadan czesciej niz co 5 min zostali o tym poinformowani.

Zmiana wynikala z nadmiernego obciazania serwera baz przez bazy programu

publiker."

Druga dziwna sprawa to baza mysql..

Nie wiem czemu, ale baza, która jest stworzona tylko pod publikera jest zajęta w 52,3 MB!

Dzięki z góry za wszystkie próby pomocy :)

Pozdrawiam,

Paweł.

Z tym czasem, to może być tak, że czas na Twoim zegarku lub komputerze może być inny niż na serwerze. Czas serwera masz w zakładce cronów w prawym rogu nad listą zadań.

Częstotliwość crona - co hosting to obyczaj :rotfl: Również z tzw. obciążeniem.

Baza Publikera ma prawo mocno rosnąć.

Hej, ktoś się z Was orientuje jak to jest gdy usunie się opcje podlinkowania Gotlinkiem i np. za miesiąc znowu się ją zaznaczy?

System będzie wrzucał do Gotlinka wszystkie linki na nowo czy jak? Jak powtórnie podlinkować integracją stare linki z Publikera?

Z tego co rozumiem, jeżeli pozycjonujesz stronę klienta i korzystanie z publikera jest tylko jednym z elementów procesu pozycjonowania (poza np zapleczem, katalogowaniem ręcznym, itd.) to możesz z niego korzystać.

Ale nie możesz nikomu sprzedawać samej usługi "Publikerowania".

Czyli nie możesz np. za 10 złotych dodać czyjejś strony do swojego publikera.

Tak to przynajmniej rozumiem.

Jakiś czas temu pisałem do właściela firmy i pisał, że można takie coś robić. czyli oferowac uslugi preclowania i katalogowania na allegro itp.

najlepiej spytajcie go na PW

baner-seostationv2.png

Dokladnie u mnie tak samo na Laohost. Nagle wczoraj uzycie pamieci do 12%, dzisiaj poszlo do 14% i na wszelki wypadek go wylaczylem bo i tak uciekam z Laohost. Dziwna sprawa - mysle, ze na Lao cos zmieniaja, bo kazdemu kto ma Publikera sla maile pozegnalne.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

w jaki sposób zmusić publikera do umieszczania w preclach więcej niż 1 linka, w projekcie mam ustawione od 2 do 3, w tekście jest 3 linki statyczne i 2 auto a publiker ładuje 1 link do precla(czasami dwa ale niezbyt często).

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Też mnie to od dłuższego czasu zastanawia ;), ale z czasem się rozkręci, daj mu przelecieć ze sto precli.

no dobrze niech je przeleci, może mu ulży i zacznie działać jak trzeba :P

sprawa jeszcze jedna, jeśli zaznaczę :wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla to do jednego precla zostanie wysłany tylko jeden wpis i zatrzyma się publikacja czyli jeśli mam baże 2k precli to wyśle 2k wpisów i pójdzie spać?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności