Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Też mnie to od dłuższego czasu zastanawia :P, ale z czasem się rozkręci, daj mu przelecieć ze sto precli.

Niestety się nie rozkręci. Mailowałem na ten temat z suportem i jedyne czego się dowiedziałem że po którejś aktualizacji system dokładniej sprawdza przyznawanie linków. Mi się jednak wydaje że coś jest zepsute.

Jak mam wprowadzone do tekstu np. 2 linki stałe i do linków mam dodane takie same 2 linki, to przyznawanie linków wygląda tak, że jest losowany link i jest sprawdzanie czy w tekście można go umieścić. Jeżeli tak to jest losowany drugi link i znowu jest sprawdzanie czy w tekście można go umieścić. i taka pętla odbywa się tyle razy ile linków ma być wstawianych do tekstu.

Wszystko niby jest ok, ale po drodze powinno być sprawdzenie czy link, który został wylosowany nie był przydzielony już wcześniej i jeżeli tak to losować go na nowo.

Teraz jeżeli zostanie w pierwszej pętli wylosowany link1 i przydzielony do frazy w tekście, w drugiej może znowu być wylosowany link1 i już do tekstu nie trafi bo fraza jest zajęta.

Przy dużej liczbie linków w projektach to tak nie kłuje, bo prawdopodobieństwo wylosowania np 3 takich samych linków z 50 jest stosunkowo małe, ale przy 2 albo 3 linkach szansa że żaden się nie powtórzy jest minimalna.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Od pewnego czasu bawie sie z manualem (w sensie klepanie reczne captchy, a nie instrukcja) publikera i czesto gesto po kliknieciu "dalej" w miejscu gdzie powinna pokazac sie captcha itd. nie ma po prostu nic.

klikanie dalej wielowielokrotnie zwykle rozwiazuje problem, ale tez nie zawsze - czasem po prostu juz cierpliwosci nie starcza i do nastepnego dnia musze odczekac.

Jakies pomysly o co moze chodzic?

Jakies katalogi w kolejce musza chyba byc - bo gdy nie ma to normalnie wyswietla komunikat. Wersja 1.0.14.

manuala dawno sobie odpuscilem jak za kolejnym razem wychodziła lipa.

generalnie te takie proste obrazki albo pytania od razu sobie mozna pominąć, te takie bardziej skomplikowane działają. tyle zte tez nie do konca bo niby jest napisane ze dodało i ok.. w kolejce lub nie w kolejce.. ale jak wchodzisz do statystyk na dane słowo to nie zawsze tam się pojawia ten adres.

Koledzy mam do was pytanie.

Kilka dni temu przeinstalowałem sobie publikera (wyczyściłem wszystko z serwera a później wgrałem najnowszą wersję z nowym kluczem). Dodałem kilka e-maili i kilkaset loginów do rejestracji, po czym uruchomiłem "zarejestruj we wszystkich nieaktywnych presell page". Następnego dnia zarejestrowanych i aktywnych było 623 wordpressy i żadnych zadań w CRONie związanych z rejestracją dalszych.

Do dzisiaj (już 5 dni minęło) sytuacja się nie zmieniła, nadal aktywnych jest 623, a w trakcie rejestracji (oznaczone indeksem 2) około 1300.

Co mogę zrobić aby zarejestrował się w pozostałych?

Stąd moje pytanie: Czy idzie w publikerze ustawić aby masowo wszystkie katalogi i precle były dopalane np: e-weblinkiem (stosowne dane do logowania podam w odpowiednim miejscu w programie) ... Powiedzmy że na e-weblinku będzie z 300000pkt - tyle powinno wystarczyć na 700 wpisów.

Chyba czas wzmocnić szkła w okularach lub umiejętność obserwacji. Ustawiasz pingowanie a obługi swl-i nie widzisz?

Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć jak działa podlinkowanie? Bo ja się poddaje. W ustawieniach grupy zadałem na sztywno podlinkowanie 1 link/dzień, nasycenie po 1 dniu, f.kwadratowa. Dla tekstu ustawiłem wstawiaj 2 adresy linkujące i jeden podlinkowujący, a skrypt od paru dni wysyła sobie wpisy jak mu się podoba. Albo wstawia tylko jeden adres linkujący, albo same podlinkowujące... Robi wszystko oprócz tego co ustawiłem. Dwóch adresów do strony docelowej i jednego do innego wpisu nie dodał ani raz.

Co Wam powiem to Wam powiem. Publiker najlepiej się pasie na VPS-ie albo dedyku. Ten skrypt potrzebuje masę ramu i procka. Ile ustawisz podlinkowania i wpisów to tyle dodaje. Żadnych opóźnień z Zadanich CRON. VPS-a można już kupić za 50 zł miesięcznie i chodzi to wszystko jak należy.

Ja już mam drugą kopie publikera i nieziemsko wymiata. Strony konkurencji spychane są przez wpisy dodawane przez publikera w katalogach.

Co Wam powiem to Wam powiem. Publiker najlepiej się pasie na VPS-ie albo dedyku. Ten skrypt potrzebuje masę ramu i procka. Ile ustawisz podlinkowania i wpisów to tyle dodaje. Żadnych opóźnień z Zadanich CRON. VPS-a można już kupić za 50 zł miesięcznie i chodzi to wszystko jak należy.

Ja już mam drugą kopie publikera i nieziemsko wymiata. Strony konkurencji spychane są przez wpisy dodawane przez publikera w katalogach.

Niemożliwe?! :) A ja mam jedną kopie na shared hosting i jakoś opóźnień też nie mam i też dodaje tyle ile ustawię :shout:

A tak w ogóle to odkrywcze treści. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności