Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Dodawanie nowego precla XML-RPC

O co chodzi z tą opcją? Do czego ona służy?

Rozumiem, że dodać możemy tam własnego precla? czy co :D?

Tak, można dodać własnego precla i na nim będą publikowane artykuły. Dzięki temu można zrobić zaplecze, na którym Publiker będzie publikował artykuły zgodnie z zaplanowanym harmonogramem wysyłki, np. 1 artykuł na tydzień. Przykładowo skryptem zaplecza może być WordPress (należy włączyć obsługę XML-RPC w Menu WP -> Ustawienia -> Pisanie -> XML-RPC), Joomla (należy doinstalować moduł obsługujący XML-RPC MetaWeblog API), albo inny skrypt poprawnie obsługujący XML-RPC. Stronę zapleczową można postawić nawet na jakimś serwisie blogowym, który obsługuje XML-RPC, np wordpress.com, livejournal.com, blox.pl, friendster.com, inne.

Pytanie, czy podczas rejestracji ręcznej w preclach które tego wymagają, muszę całą czynność robić ręcznie?

Czy mogę np podać adres email używany przez publikera do rejestracji w innych preclach (dodany adres do liste email), stowrzyć konto, a publiker już sam sobie odczyta link aktywujący który został tam wysłany i aktywuje konto?

I czy muszę podać też zdefiniowany przeze mnie nick? czy jakiś inny mogę sobie wymyśleć?>

Jest to opisane w instrukcji, rozdział 7.1.

Z tego co rozumiem, jeżeli pozycjonujesz stronę klienta i korzystanie z publikera jest tylko jednym z elementów procesu pozycjonowania (poza np zapleczem, katalogowaniem ręcznym, itd.) to możesz z niego korzystać.

Ale nie możesz nikomu sprzedawać samej usługi "Publikerowania".

Czyli nie możesz np. za 10 złotych dodać czyjejś strony do swojego publikera.

Tak to przynajmniej rozumiem.

Dokładnie tak.

Czy mi się wydaje, czy ten zapis w licencji jest od niedawna?

Od wersji 2.x.x.

Hej, ktoś się z Was orientuje jak to jest gdy usunie się opcje podlinkowania Gotlinkiem i np. za miesiąc znowu się ją zaznaczy?

System będzie wrzucał do Gotlinka wszystkie linki na nowo czy jak? Jak powtórnie podlinkować integracją stare linki z Publikera?

Po ponownym włączeniu będzie dodawał do Gotlink tylko nowe linki. Stare linki nie będą ponownie wysyłane do SWL.

w jaki sposób zmusić publikera do umieszczania w preclach więcej niż 1 linka, w projekcie mam ustawione od 2 do 3, w tekście jest 3 linki statyczne i 2 auto a publiker ładuje 1 link do precla(czasami dwa ale niezbyt często).

Wstawić tylko linki 'auto'. Na wstawianie linków wpływa nie tylko to, ile linków jest w tekście, ale również wagi linków na liście linków w grupie. W związku z Waszymi wypowiedziami, postaramy się to jeszcze zmienić, aby definiowanie linków w tekście było bardziej intuicyjne i użyteczne.

Wczoraj opublikowaliśmy aktualizację do wersji 2.1.5, którą można pobrać na stronie:

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/pobierz.html

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

o ciekawe jakie nowości

Ma ktos pomysł jak zrobić aby sprawdzał czy link został opublikowany 2 razy ( po 15 dniach i po kolejnych 15 dniach)

0, 1, 2, 4, 8, 16, 32, ... dniach - teraz mamy takie opcje bezsensu zamula serwer ...

pozdr

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Proponuje małe ulepszenie, które jest lekko irytujące podczas pracy z programem.

Mianowicie chodzi o dodanie do ścieżki "gdzie jestem" linku do widoku grup projektów. Gdy wejdziemy do tekstów jakieś grupy w projekcie to żeby wrócić do widoku grup projektu musimy klikać w Projekty -> Nazwa projektu (Zarządzaj grupami).

Prawidłowo jest to rozwiązane gdy wejdziemy do edycji grupy wtedy w ścieżce jest link "Grupy: xxxx.xx" prowadzący do grup projektu.

Mam nadzieje, że przy kolejnej aktualizacji zostanie to uwzględnione.

Prosiłbym również autorów programu aby informacja o nowej wersji programu była wysyłana na maile użytkowników posiadających licencje.

Nie każdy przegląda non-stop forum czy stronę produktu.

A kolega to niby skąd pobiera aktualizację? ;) Jak legalnie ze stronki producenta, to ma tam linki do opisu jak to robić.

publiker.pl - napisałeś m.in. "Stronę zapleczową można postawić nawet na jakimś serwisie blogowym, który obsługuje XML-RPC, np wordpress.com, livejournal.com, blox.pl, friendster.com, inne." Fajnie, dzięki temu można bawić się w linkwheel. A jak byś jeszcze dorobił możliwość automatycznego linkowanie "w kółeczko" wzajemnie tych wpisów, np. poprze link typu (jako analogia do auto) linkprevious linknext, to już by to kółeczko mogło w miarę samo się kręcić ;).

Witam

a ja mam problem XML-RPC. Jak zrobić aby tam moje wpisy się pojawiały?

miałem starego precla dodałem go do XML-RPC i wszystko oki, dodało testową stronę "Test - śląskie łóżka mają dużo polskich liter" i niby jest wszystko oki.

Ale nie pojawiają się tam żadne moje wpisy. A jak chciałem się upewnić i stworzyłem nową grupę dodałem tam tylko strony XML-RPC i przypisałem do tej grupy wszystkie moje strony które normalnie linkuję. Uruchomiłem crona i przyszedł do mnie e-mail:

"Wysyłanie wpisów LINKUJĄCYCH do PRECLI dla grupy 'xxx' (ID grupy: 10) w projekcie 'xxxx' zostało wstrzymane, ponieważ nie ma warunków do dalszego wysyłania wpisów tego typu.

Opcja 'Linkuj z precli' została wyłączone.

q = UPDATE #__as_groups

SET flag=flag & (~8)

WHERE group_id='10' LIMIT 1"

Witam wszystkich

To mój pierwszy post na forum, a trafiłem tutaj szukając opinii o Publikerze. Mam pytanie do użytkowników Publikera.

Czy używając TYLKO tego narzędzia można wypozycjonować średnio trudne frazy lokalne np.:

- kredyty hipoteczne miejscowość

- kredyty miejscowość

- nieruchomości miejscowość

lub chociaż łatwe frazy lokalne:

- docieplenia miejscowość

- fryzjer miejscowość

- psycholog miejscowość

i może jakieś łatwe i średnie frazy ogólnopolskie?

Ile u was wynosi maksymalna wysyłka na dobę? U mnie po aktualizacji Publiker działa sam na dedyku i nie jest w stanie obsłużyć więcej niż około łącznie 2k wpisów do precli i katalogów bo jak jest więcej to zaczynają się opóżnienia w CRONie.

Jak to wygląda u was? Bo mnie taka ilość jakoś nie zadowala. Musiałem wyłączyć wszystkie grupy po to żeby te na których mi najbardziej zależy były linkowane.

Witam wszystkich

To mój pierwszy post na forum, a trafiłem tutaj szukając opinii o Publikerze. Mam pytanie do użytkowników Publikera.

Czy używając TYLKO tego narzędzia można wypozycjonować średnio trudne frazy lokalne np.:

- kredyty hipoteczne miejscowość

- kredyty miejscowość

- nieruchomości miejscowość

lub chociaż łatwe frazy lokalne:

- docieplenia miejscowość

- fryzjer miejscowość

- psycholog miejscowość

i może jakieś łatwe i średnie frazy ogólnopolskie?

Czy mając Corela można zostać grafikiem komputerowym? Czy mając długopis można napisać dobrą powieść? Długopis pewnie się przyda ale jest tylko narzędziem. Podobnie jest z Publikerem. Oprogramowanie może być pomocne ale samo Ci tych fraz nie wypozycjonuje. Nauka i praca.

ManiaQ odpisał Ci, że tai i raczej tak. Sam nie sprawdzałem, ale jest na 100% pewien, że są to średnio trudne lub łatwe frazy? To jest Twój domysł czy jakoś to sprawdzałeś? Wiesz, to co my uważamy nie zawsze pokrywa się z rzeczywistością, więc lepiej dobrze sprawdzić.

Ale jeśli uznamy, że są stosunkowo łatwe, to jest duże prawdopodobieństwo, że wypozycjonujesz, tak samo jak owe frazy w sposób naturalny, ale po dłuższym czasie wypozycjonują się. Oczywiście jeśli strona została również pod tym kątem zoptymalizowana. Ale pytanie - na jak długo? Bo linki się pojawiają a potem giną na raz. A z dodawarek bez względu na to czy automatycznych, półautomatycznych czy ręcznie, tylko część wpisów (i to ta zdecydowanie mniejsza) pojawia się w indeksie, gdy nie podejmuje się innych działań.

Edit

Zapomniałem dodać moją "mantrę", ale Adrians zrobił to za mnie, choć ja zwykle w porównaniach używam młotka. :)

Ale jednego nie dopowiedziałem: jak jesteś świeży i nie wiesz po co i jak się robi, jakie są mechanizmy itd. itp. to i Publiker nie pomoże. On jest tak głupi/mądry (niepotrzebne skreślić) jak ten, kto go używa. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności