Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

A w którym miejscu napisałem, że jestem świeży lub, że nie wiem na czym ta zabawa polega? Pytam tylko, czy używając tylko i wyłącznie publikera idzie takie frazy wypozycjonować.

Publiker jest jednym z elementów pozycjonowania. Jeżeli strona nie jest zoptymalizowana to Publiker nigdy tych fraz nie wypozycjonuje. Więc odpowiedź że da się lub nie da się wypozycjonować jest wróżeniem z fusów. Zależy to od wielu innych czynników niż samego Publikera. Jeżeli natomiast wszystko inne jest perfekcyjne: optymailizacja, autorska strona, masę niepowtażalnej tematycznej treści, dobra stara domena, perfekcyjna znajomość Publikera i doskonałe teksty do linkowania i precli to stwierdzam, że Publikerem wypozycjonujesz każde słowo.

Ile u was wynosi maksymalna wysyłka na dobę? U mnie po aktualizacji Publiker działa sam na dedyku i nie jest w stanie obsłużyć więcej niż około łącznie 2k wpisów do precli i katalogów bo jak jest więcej to zaczynają się opóżnienia w CRONie.

Jak to wygląda u was? Bo mnie taka ilość jakoś nie zadowala. Musiałem wyłączyć wszystkie grupy po to żeby te na których mi najbardziej zależy były linkowane.

U mnie po ostatniej aktualizacji też pojawiały się problemy, których wcześniej nie miałem z opóźnieniami.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Publiker jest jednym z elementów pozycjonowania. Jeżeli strona nie jest zoptymalizowana to Publiker nigdy tych fraz nie wypozycjonuje. Więc odpowiedź że da się lub nie da się wypozycjonować jest wróżeniem z fusów. Zależy to od wielu innych czynników niż samego Publikera. Jeżeli natomiast wszystko inne jest perfekcyjne: optymailizacja, autorska strona, masę niepowtażalnej tematycznej treści, dobra stara domena, perfekcyjna znajomość Publikera i doskonałe teksty do linkowania i precli to stwierdzam, że Publikerem wypozycjonujesz każde słowo.

Dokładnie o to mi chodziło. Czy użycie samego, odpowiednio skonfigurowanego Publikera da efekt w postaci pierwszej strony.

Dzięki za odpowiedź.

Kolega sobie będzie rękę ucinał dopóki nie przełączy widoku z uproszczonego na normalny :D

A swoją drogą szanują swoje członki znaczy się koniczyny, bo one nie odrastają. :)

A w którym miejscu napisałem, że jestem świeży lub, że nie wiem na czym ta zabawa polega? Pytam tylko, czy używając tylko i wyłącznie publikera idzie takie frazy wypozycjonować.

Wiesz, takie pytanie raczej wskazuje na małe doświadczenie. Gdybyś działał jakiś czas i ciągle rozwijał się i poznawał nowe techniki i softy, to byś pytania tak nie zadawał.

Ale jeżeli tylko masz problemy z artykulacją, to przepraszam. :)

Witam,

Zaczynam swoją przygodę z publikerem. Włożyłem swoją bazę katalogów/wordpressów i wszystko było ok, zadania z cron działały przez jakieś 15 min po czym machina się zatrzymała. Wszedłem na serwer, sprawdziłem logi i widzę takie coś (taka linijka pojawia się co minutę, czyli co tyle ile trwa wywołanie):

[Thu Mar 03 15:18:01 2011] [error] [client 184.[ciach]] File does not exist: /home/m[ciach]/public_html/406.shtml

Czy ktoś wie o co chodzi?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Mam 110 grup i zadanie CRON ustawiony co 5 minut. Pod koniec dnia sprawdzam ilość dokonanych wpisów i jest ich zaledwie 1/3 z tego co mam ustawione. Jednak w planowanych zadaniach CRON nie widzę opóźnień. Czemu Publiker nie kolejkuje wszystkich zadań? Mam wrażenie, że zrobiło się tak po ostatniej aktualizacji bo wcześniej nie miałem takiego problemu.

Być możem mam poranne zaćmienie ale nie do końca rozumiem pytanie które wagi są ważniejsze. Jak dla mnie to są one w dużym stopniu niezależne. Dodawanie wag ma sens gdy jest więcej niż 1 link lub 1 tekst. I to tylko daje znać jak często ma być dany tekst/link używany przez publikera. Więc nie rozumiem pytanie typu o ważności świąt wielkiejnocy nad świętami bożego narodzenia.

Ale możliwe, że jeszcze się nie dobudziłem.

Witam,

Zaczynam swoją przygodę z publikerem. Włożyłem swoją bazę katalogów/wordpressów i wszystko było ok, zadania z cron działały przez jakieś 15 min po czym machina się zatrzymała. Wszedłem na serwer, sprawdziłem logi i widzę takie coś (taka linijka pojawia się co minutę, czyli co tyle ile trwa wywołanie):

[Thu Mar 03 15:18:01 2011] [error] [client 184.[ciach]] File does not exist: /home/m[ciach]/public_html/406.shtml

Czy ktoś wie o co chodzi?

Tak ku potomnym: wysłałem zgłoszenie do supportu serwera i podobno chodziło o jakieś zabezpieczenie które już wyłączyli.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

A co jest napisane przy aktualizacji? "Aktualizacja z dowolnej wcześniejszej wersji 2.x.x do wersji 2.1.5 z dnia 2011-03-01"

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/pobierz.html

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@adrians - też zauważyłem, że po ostatnich aktualizacjach publiker znacznie zwolnił. A jak mu się doda w grupach podlinkowanie to już jest mega mułowaty i w zasadzie olewa podlinkowywanie wpisów, nierealne jest by w ogóle osiągnał chociaż 25% zadeklarowanej wartości dziennej podlinkowań. A stoi sam na VPS i to na xenie... Chciałem przenieść się na inny vps zastanawiając się czy ma to sens, ale skoro nie jestem sam to prawdopodobnie nie tylko mojemu publikerowi zdarza się mocno opóźniać i nie wyrabiać. Albo też jakiejś zmianie uległ mechanizm podlinkowań i efektem ubocznym jest gigantyczny spadek jego wydajności... Ktoś może potwierdzić dużo słabszą liczbę dziennych wpisów i/lub podlinkowań w swoim publikerze w ostatnim czasie?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności