Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam parę pytań:

1. Jak poznać czy publiker poprawnie się zarejestrował w danym katalogu?

2. Czasami mam zadania w cronie przesunięte o 1 - 2 h wzgędem aktualnego czasu na serwerze, czy w sytuacji kiedy mam włączonego kompa mogę bez obaw nacisnąć "uruchom zadania w pętli"? Wtedy po prostu od ręki zaczną byćwykonywane tak ? Nic się nie pomiesza w cronie itp?

PS. Na prawdę przydałoby się forum publikera...

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego co pamiętam to obsługiwane przez Publikera katalogi nie wymagają rejestracji. Jedynie i aż do precli na WP. A ilość w użyciu oznacza ile przeszło cały proces rejestracji.

Co do crona to czasem się to zdarza. Przycisk spokojnie możesz użyć, choć czasem te zadania wracają jak zły szeląg, bo z jakichś powodów dane zadanie nie mogą się wykonać. Po szeczegóły to naprawdę najlepiej napisać do Publikera. Z pewnością odpowie.

Hej zainstalowałem najnowszą wersje publikera ale mam pewien problem otóż pobral wszystkie info o katalogach itp ale nie chce sie zarejestrować do żadnego precla wyskakuje komunikat

Rejestracja w preclu WordPress

Precel: https://www.waluty.ea6.waw.pl/

Status końcowy: Spróbuj ponownie później

Konfiguracja e-mail jest ok :/

Nie, cos jest zle. Jak pierwszy raz rejestrowalem w preclach to tez tak mialem i sie okazalo, ze to blad skryptu. Pisz do autora, bo mi wtedy poprawke wysylal.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Co ile macie crona ustawionego?

Mi admin powiedział, że minimum co 15-20 minut mam mieć i w dodatku wywoływanego w przeglądarce na serwie.

Czy to dobre rozwiązanie?

I druga rzecz: czy da się ustawić publikera tak, że jak mam powiedzmy 5 tekstów długich i 5 krótkich to on sam w nich szuka odpowiednich słów i spod nich linkuje? Czy to trzeba ręcznie?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Ja również co minutę. Co do drugiej rzeczy - do tego służą teksty częściowe jako generator, tam zakładka Frazy odpowiada za słowa jakie mają być wyszukiwane w tekście.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Mimo, że mam Publikera na VPSie od jakiegoś czasu wydusza średnio 100 wysyłek dizennie, w porywach do 200. Podejrzewam, że ma to związek z tym, że większość działań to proba wysyłania do nieistniejących stron, jak rownież sprawdzaina czy na nieistniejących stronach wpisy zostały opublikowane. Co ciekawe, dotyczy to katalogów i precli, które w bazie Publikera są oznaczone jako posiadające zerową indeksację (i faktycznie nieobecne w indeksie), a w projektach, w których dochodzi do prób takich wysyłek jest wyraźnie zaznaczone, żeby nie wysyłał do zbanowanych.

Osobny problem, tez od niedawna, że w przypadku większości istniejących katalogów i precli pojawia się komunikat "spróbuj ponownie później". Nie sądzę, żeby chodziło o zbanowany IP, bo ten jest unikalny, aż tak nie szaleję na Publikerze, a na dokładkę nie powinno to chyba dotyczyć większości bazy? O łącze też raczje nie chodzi, bo ogólnie ten VPS działa bardzo szybko.

Ktoś miał podobny problem? Jakieś recepty?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Mimo, że mam Publikera na VPSie od jakiegoś czasu wydusza średnio 100 wysyłek dizennie, w porywach do 200. Podejrzewam, że ma to związek z tym, że większość działań to proba wysyłania do nieistniejących stron, jak rownież sprawdzaina czy na nieistniejących stronach wpisy zostały opublikowane. Co ciekawe, dotyczy to katalogów i precli, które w bazie Publikera są oznaczone jako posiadające zerową indeksację (i faktycznie nieobecne w indeksie), a w projektach, w których dochodzi do prób takich wysyłek jest wyraźnie zaznaczone, żeby nie wysyłał do zbanowanych.

Osobny problem, tez od niedawna, że w przypadku większości istniejących katalogów i precli pojawia się komunikat "spróbuj ponownie później". Nie sądzę, żeby chodziło o zbanowany IP, bo ten jest unikalny, aż tak nie szaleję na Publikerze, a na dokładkę nie powinno to chyba dotyczyć większości bazy? O łącze też raczje nie chodzi, bo ogólnie ten VPS działa bardzo szybko.

Ktoś miał podobny problem? Jakieś recepty?

Też mam podobne spostrzeżenia. Rady chyba na to nie ma i trzeba poczekać na jakąś aktualizację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności