Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
albo wstaw jeden link auto, albo nie uzywaj tekstu do podlinkowywania.

Co miałeś na myśli "jeden link auto"? Czy mógłbyś pokazać to na moim przykładzie?

Właśnie później odznaczyłem, żeby nie używał tekstu do podlinkowania, ale w: Linki oprócz tego linka do strony głównej pojawiły się linki do podstron z wagą 0. Jak dodało parę tekstów do precli, to w tekście był tylko 1 link do strony głównej z anchorem "soki" a do podstron żadnego.

Link auto = taki w którym zamiast konkretnego url wpisujesz po prostu słowo "auto" - wtedy publiker wstawia tam pod url jeden z linków jakie zdefiniujesz lub link do innego wpisu.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Link auto = taki w którym zamiast konkretnego url wpisujesz po prostu słowo "auto" - wtedy publiker wstawia tam pod url jeden z linków jakie zdefiniujesz lub link do innego wpisu.

Tak, to wiedziałem, że jak się da auto to pobiera z działu linki losowo wg wag, tylko jak rozwiązać ten przykład, który podałem, że w tekście:

Powinno się pić soki i jeść {pomidory|ogórki|brokuły}.

chcę aby "soki" był linkiem do strony głównej + 1 losowy link z anchorem do podstrony.

Zalecana częstość wywołań z CRONa: co 1 minut (Serwer automatycznie przerywa wykonywanie się skryptu po 45 sekundach)

ja mam co minutę i przerywanie skryptu po 45 sekundach.

-------

I druga rzecz: czy da się ustawić publikera tak, że jak mam powiedzmy 5 tekstów długich i 5 krótkich to on sam w nich szuka odpowiednich słów i spod nich linkuje? Czy to trzeba ręcznie?

odp:

w generatorach wylacz "Generator: Teksty pełne"

a włącz " Generator: Teksty częściowe "

i pozaznaczja oczywiscie tam wsyzstkie ptaszki

potem w tekstach częsciowych wpisujesz frazy jakie ma linkowac program i nie wstawiasz nic w tekstach i on sam ci szuka i wstawia.

Polecam skonfigurowanie pierwszego projektu z instrukcją programu, jest tam wszystko bardzo dobrze wyjaśnione.

TAk samo cron itp.

baner-seostationv2.png

Delta, myślę że o to chodzi jeśli dobrze rozumiem:

"UWAGA: Tekst nie może być opublikowany, ponieważ tekst przeznaczony do PODlinkowania nie może zawierać linków innych niż 'auto'.

W miejsce linka 'auto' zostanie wstawiony link do wpisu, który jest podlinkowywany.

I taki tekst nie może być opublikowany."

Zatem odznacz "Użyj tego tekstu do: podlinkowania" a zostaw tylko do "linkowania". Wtedy wstawiony link na sztywno i ten drugi na auto powinny przejść.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Mam pytanie:

Podlinkowujecie wpisy swl'em ? Czy dajecie tylko podlinkowanie z innych precli/katalogów ?

Jeśli SWL to na ile linków i na jaki czas bo, żeby podlinkować wszystko to chyba trzeba mieć pierdyliard punktów?

Pytanie brzmi : jak robić to najefektywniej

Delta, myślę że o to chodzi jeśli dobrze rozumiem:

"UWAGA: Tekst nie może być opublikowany, ponieważ tekst przeznaczony do PODlinkowania nie może zawierać linków innych niż 'auto'.

W miejsce linka 'auto' zostanie wstawiony link do wpisu, który jest podlinkowywany.

I taki tekst nie może być opublikowany."

Zatem odznacz "Użyj tego tekstu do: podlinkowania" a zostaw tylko do "linkowania". Wtedy wstawiony link na sztywno i ten drugi na auto powinny przejść.

Tak właśnie zrobiłem. Odznaczyłem Podlinkowywanie tym tekstem. Mam zaznaczone "ptaszki" tylko dla podlinkowania, katalogi, precle.

I w dodawanych tekstach wstawia mi tylko ten pierwszy link, który jest auto, nie losuje z {pomidory|ogórki|brokuły} linka sztywnego. Raczej nie jest możliwe aby 20 precli do których dodało tekst przyjmowało tylko jednego, pierwszego linka, a resztę pomijało.

A czy problem nie leży w ustawieniu:

Do tego tekstu wstawiaj adresów linkujących

(jeśli tekst używany do linkowania)?

Albo tuż pod tekstem albo w ustawieniach samej grupy może masz ustawione wstawianie tylko jednego linku? Faktycznie to dziwny problem.

A czy problem nie leży w ustawieniu:

Do tego tekstu wstawiaj adresów linkujących

(jeśli tekst używany do linkowania)?

Tu nic nie zmieniałem, czyli jest: domyślne ustawienia grupy.

Albo tuż pod tekstem albo w ustawieniach samej grupy może masz ustawione wstawianie tylko jednego linku? Faktycznie to dziwny problem.

W grupie w: Liczba linków w tekstach linkujących też nie zmieniałem i jest losowo 1 do 3.

Teraz zmieniłem na 3 ale nie wiem czy to coś zmieni. Na 20 precli na pewno nie wylosowało za każdym razem tylko 1 linka.

Publiker jest nieprzewidywalny, więc może akurat :( a jak nie to pozostaje kontakt do autora, może coś pominęliśmy.

Mam zapytanie o ilość katalogow/precli w bazie publicznej. Zastanawiają mnie statystyki. Widać to choćby na przykładzie Wordpressa... jakoś strasznie ich mało wg. serwisu publiker.pl powinno być:

WordPress 4807 2781 2026

a jest:

WordPress 180 2 5+2514

z czego ogromna i większość to wordpressy dodane przeze mnie i nie znalezione w bazie publicznej (domyślnej).

Czy istnieje możliwość aktualizacji wyłącznie domyślnej bazy publicznej (tej z publikera), w jaki sposób?

Wersja zakupiona 4 dni temu.

U mnie tez lipa z tym Publikerem. Nie wiem czemu sa takie problemy. Mam go na VPSie i wg. projekty ma dodawac do 30 precli i 60 katalogow na dzien, a dodaje sobie do 15 precli i 5 katalogow, a w zadaniach cron zupelne pustki (doslownie z 7 zadan).

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Witam

Kupiłem sobie kilka dni temu Publikera i teraz testuję jego możliwości.

Mam dodana grupę z 4 tekstami z synonimami (2 do linkowania i 2 do podlinkowania). Każdy artykuł mam zaznaczone, żeby był użyty maksymalnie 50 razy. Jeden jest użyty aktualnie 30 razy, drugi 2.

Dostałem przed chwilą z 10 takich maili i zgłupiałem, bo niby wszystko się zgadza:

"

Teksty pełne - nie można wygenerować odpowiedniego TEKSTU

Brak tekstu spełniającego warunki:

opublikowany, przeznaczony do linkowania, tekst normalnej długości (długi), przeznaczony do publikacji w preclach

--------------------

Dodatkowe informacje, które mogą pomóc w uzupełnieniu danych potrzebnych do prawidłowego wysyłania wpisów:

Kontrola 'wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla': TAK

Projekt: NAZWA

Grupa: NAZWA GRUPY

ID grupy: 1

Adres URL, dla którego przygotowywano wysłanie wpisu: https://adreswww.pl/oferta

ID adresu URL: 31

Adres docelowego precla: https://www.franek.latienda.pl/

ID docelowego precla: 3285

"

Ktoś ma pomysł co może być nie tak?

u mnie po aktualizacji na wersję 2.x same problemy, wysyła 20% tego co powinien, co chwila jakieś blokowania wysyłania, zamiast 3 linków dodaje w preclach 1(same linki auto)-jednym słowem koszmar

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności