Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pan publiker zarzucił mi na mailu że tylko mi publiker wysyła mało a tu proszę już któryś z kolei post że publiker za mało wysyła.

Nie potrafi mi on pomóc lub nie chce i męczę się z tym od kąd weszła wersja 2xx

Czy może jest na tym forum osoba która pomoże mi z ogarnięciem tego oczywiście odpłatnie:

Mam najnowszą wersję publikera, kupiłem pod niego vps o gabarytach:

Procek 4X2.8 GHZ (4 Cores)

Dysk 85GB

Traffic: 1 TB

Guaranteed RAM: 1024MB

Connection: 1000mbit

Podobno powinien wymiatać po 12 tys wpisów na dobę, ale wymiata zaledwie 1 tys. czyli gorzej niż na zwykłym koncie site za 39 zł za rok przed aktualizacjami.

Chciałbym znaleźć osobę która znajdzie przyczynę czy to wina publikera czy vps ponieważ właściciel skryptu twierdzi że tylko ja mam ten problem dlatego szukam osoby która się na tym zna.

Proszę o kontakt na PW lub email: mega.aukcje(mała i wredna)gmail.com

Z poważaniem Paweł

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak na moje to nie wina Twoich ustawień ani nic z tych rzeczy. Po prostu skrypt z aktualizacji na aktualizację działa coraz wolniej niestety. Pozostaje mieć nadzieję i czekać na aktualizacje poprawiającą prace harmonogramu, może skrypt się odetka. Swoją drogą jak długo działa publiker na Twoim serwerze już i jak często masz wywoływanego crona?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Autor mi odpisal, ale liczylem na inna odpowiedz - powiedzial, ze pewno mam zle dobrane kategorie przy katalgach. Wezme i to sprawdze ustawiajac samo webmini, ale watpie, zeby to rozwiazalo problem. Mozliwe jeszcze, ze w calej tej bazie Publikera jest masa nieaktywnych katalogow i moze przez to sie tak jeszcze dzieje.

Dostałem podobnego maila.

Ostatnimi czasy publiker odznacza mi "Linkuj z katalogów" napisałem do autora, niestety odpisał mi, że nie znajduje kategorii. Tekstów użytych w Tekstach krókich jest ok 150. Czyli dodał do 150 katalogów gdzie w bazie publikera jest ich koło 8tysięcy. Dodałem pare kategorii + wyłączyłem opcje "nie dodawaj do zbanowanych stron". Dodał kilka katalogów i znów odłączył linkowanie. Sądzę, że coś jest nie tak. Czy macie podobne problemy z dodawaniem do katalogów ?

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

A ja mam takie pytanie, ustawiłem emaila swojego prywatnego na wysylanie emaili z haslami do rejestracji w preclach, lecz gdy usuwam ten email i zakladam nowy inny, to dalej dostaje emaile na ta pierwsza poczte. Czego to moze byc wina ?

PS. Jak sprawdzic czy CRON jest dobrze ustawiony na serwerze?

Pomoże ktoś ? Na dodatek całą poczte publiker wyeksportował do bazy :) tzn ze swojej poczty wszystkie wiadomosci odebrane tj 190 wiadomosci przeniosl do swojej bazy ( nie wiem dlaczego ) Jak to cofnąć ?

gift-468x60.gif

www.mypsvita.pl - Konsola przenośna PS Vita, PlayStation Vita

Przeciez mas zywraznie napisane, ze masz zalozyc wlasny email. Publiker szuka hasla w mailu i kasuje ten mail, wiec straciles wszystkie maile. W zkaladce Katalogi -> Emaile do rejestracji

Masz spis adresow email uzywanych do rejestracji upewnij sie, ze Twoj prywatny jest odznaczony jako 'publikuj', a najlepiej go w ogole stamtad usun.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Jak na moje to nie wina Twoich ustawień ani nic z tych rzeczy. Po prostu skrypt z aktualizacji na aktualizację działa coraz wolniej niestety. Pozostaje mieć nadzieję i czekać na aktualizacje poprawiającą prace harmonogramu, może skrypt się odetka. Swoją drogą jak długo działa publiker na Twoim serwerze już i jak często masz wywoływanego crona?

Publiker chodzi już na tym vps jakieś 3 tygodnie może dłużej cron co 1 minuta.\

Trochę się mylisz co do ustawień bo mój klient ma też publikera ta sama wersja i jemu dodaje Wysłanych: 4341 tyle ile powinien czyli musi być coś ze skryptem a autor udaje greka i pisze mi że tylko ja mam problem z publikerem.

Przeciez mas zywraznie napisane, ze masz zalozyc wlasny email. Publiker szuka hasla w mailu i kasuje ten mail, wiec straciles wszystkie maile. W zkaladce Katalogi -> Emaile do rejestracji

Masz spis adresow email uzywanych do rejestracji upewnij sie, ze Twoj prywatny jest odznaczony jako 'publikuj', a najlepiej go w ogole stamtad usun.

Usunołem z tamtad swój email juz i dodałem nowy, lecz jeszcze emaile przychodza na ta poczte stara tzn prywatna moja, no trudno co zrobic - czlowiek uczy sie na bledach.

PS. Cron w DA jest dobrze ustawiony?

98422934197173725349.jpg

gift-468x60.gif

www.mypsvita.pl - Konsola przenośna PS Vita, PlayStation Vita

mam pewien problem, publiker nie wysyła wcale do precli, tylko i wyłącznie do katalogów. nie wiem czemu hmm ?

zmieniałem to fakt maila i loginy po aktualizacji, ale teraz juz te opcji do rejestracji na nowo w preclach niema?

Ja się z tym nie zgodzę. Mam najnowszą wersję publikera i wysyła 10-11k na dobę na współdzielonym. Po ostatnich zmianach w BD i obsłudze crona przyspieszył u mnie o jakieś 40%.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

My4tic - używasz też podlinkowania z katalogów/precli? Dużo masz projektów? Oraz - co to za hosting?;)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Miałem podobne problemy z wysyłkami jak wyżej... pomogła interwencja autora/ów skryptu bezpośrednio na serwerze i aktualizacja do 2.1.6.

Odrębna sprawa to obecny sposób linkowania. Wcześniej można było dać 20 linków na tekst i linki auto,a program sam losował które linki przydzielić do tekstu i było ok.

Teraz to jakaś masakra :/ Niby większa kontrola nad linkowaniem, ale jak dla mnie porażka

Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl

My4tic - używasz też podlinkowania z katalogów/precli? Dużo masz projektów? Oraz - co to za hosting?:)

Projektów kilkadziesiąt. Podlinkowanie z katalogów na 50% + ping 100% :D

Myślę, że większość waszych problemów to kwestia konfiguracji serwera/php. Jakby ktoś chciał php.ini do wglądu to na PM.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Mam stronę z bazą firm. Trzy branże i ok. 20 miejscowości.

Chcę pozycjonować wszystkie kombinacje branża-miejscowość.

Czyli razem ok 60 linków typu www.domena.pl/branza/miejscowosc.

Zamierzam to robic poprzec precle. Ale jak to zorganizować w Publikerze,

żeby nie trzeba było przeklikiwać się recznie przez przypisywanie tekstów

do linków (przy tekstach pełnych) lub fraz do linków (przy tekstach częściowych)?

MG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności