Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dostałem prośby na PM to wrzucam dla wszystkich. PHP.ini - nie wiem czy pomoże ale można spróbować :)

Przejrzałem. Na mój php-owy nos znaczenie mogą mieć jedynie:

max_execution_time = 300	; Maximum execution time of each script, in seconds
max_input_time = 60; Maximum amount of time each script may spend parsing request data
memory_limit = 800M	 ; Maximum amount of memory a script may consume (8MB)

[MySQL]
; Allow or prevent persistent links.
mysql.allow_persistent = On

; Maximum number of persistent links.  -1 means no limit.
mysql.max_persistent = -1

; Maximum number of links (persistent + non-persistent).  -1 means no limit.
mysql.max_links = -1

[MySQLi]

; Maximum number of links.  -1 means no limit.
mysqli.max_links = -1

@My4tic

Jak masz ustawionego crona? Bo timeout jest na 5 minut.

Pozdrawiam,

B

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Sklonowałem grupę, która mi nie szła i mam taki wynik na główną:

Wysłanych: 82 (do katalogów: 23, do precli: 59)

Opublikowanych: 57 (w katalogach: 29, w preclach: 28)

i na sklonowaną:

Wysłanych: 44 (do katalogów: 22, do precli: 22)

Opublikowanych: 33 (w katalogach: 22, w preclach: 11)

W każdej mam ustawione po max 300 wysyłek na dzień i co......?

Grupy pracują od 11 marca po rejestracji w preclach i katalogach.

Muszę dodać, że sprawdziłem katalogi i precle ze względu, że nie jest ich dużo.

Dokładnie przyglądałem się SKLONOWANEJ grupie i z 33 OPUBLIKOWANYCH linków znalazłem TYLKO 23 w tym 4 PODLINKOWANIA. Czyli czystych linków 19.

Czy tak ten program powinien pracować?

Proszę mi nie pisać, o źle dobranych kategoriach i podkategoriach bo mam tam z 20 różnych przykładowych tak ustawionych, żeby dobrze trafić.

I strasznie wkurza mnie jak chce cokolwiek przyspieszyć klikając na rozpoczęcie zadań w CRONie. Dostaję komunikat, że wykonano 1 zadanie i więcej zadań NIE WYMAGA wykonania... No jak nie wymaga? Ja chcę, żeby się wykonywało... Coś się zapycha tutaj wydaje mi się.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

@My4tic

Pozdrawiam,

B

Co 1 minute. Odpala 5 instancji ale zapewniam, że chodzi wszystko dobrze. Mam na tej konfiguracji publikera już z rok? i każda funkcja działa bez problemu. Zarówno rejestracja, pingi, czy publikacja...

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

heh, przykrość straszna... mam od połowy października Publikera (obecnie ver 2.0) na Hekko. Dzisiaj otrzymałem maila:

Informuję, że administrator Hekko.pl zablokował użtkownika bazy danych nazwa_bazy na Państwa koncie WWW.

Aplikacja łącząca się poprzez tego użytkownika bazy danych MySQL zużywała zbyt wiele zasobów systemowych, co mogło prowadzić do niestabilnej pracy usług innych Klientów Hekko.pl. Platforma hostingowa współdzieli zasoby sprzętowe serwera między wielu użytkowników, którym Hekko.pl gwarantuje jednakowo wysoką jakość świadczonych usług.

Bez ostrzeżenia, taka niespodzianka :|

No i w związku z tym... jaki hosting teraz polecicie? Czytałem kiedyś na początku tematu, ale może realia się zmieniły...

W 100% nie polecam hekko. Blokują konta na których jest publiker. OK - mają prawo. Jednak robią to bez żadnego ostrzeżenia tylko od razu otrzymujecie informacje o zablokowanym koncie.

Na prośbę odblokowania konta na kilka dni celem znalezienia alternatywnego hostingu otrzymałem negatywną odpowiedź. Wtedy trzeba prosić jeszcze o backup publikerowej bazy danych.

W żaden sposób nie mogłem się przygotować na blokadę. Żaden monit ani ostrzeżenie o przekraczaniu zasobów się nie pojawiło, w regulaminie nie było odpowiedniej adnotacji. Jak lubiłem Hekko to w tym momencie DUŻY MINUS dla nich.

Testowaliście może https://budgetvps.pl/ ?

Pretensje możesz mieć tylko do siebie, każdy wie, że ten skrypt nie nadaje się na hosting współdzielony. Kiedy to zrozumiecie, że jeśli serwer się gotuje przez Twoją (i kilku innych osób ) aplikację - nie możemy sobie pozwolić na żadne kilka dni czy nawet kilka godzin. Nie ma problemu z backupem bazy - ten chętnie udostępniamy.

Odpowiedni dla publikera jest VPS lub dedykowany hosting z oferty https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...&hl=hosting

Ja nie wiedziałem i zdaje się wcale nie musiałem. Dla was jest to oczywistość ale nie każdy pracuje w firmie hostingowej.

Kiedy to zrozumiecie

Kiedy to oficjalnie napiszecie w regulaminie lub w innym miejscu na stronie.

Podkreślam że PRETENSJE mam do Was za to jak potraktowaliście mnie jako Klienta. Blokowanie kont bez ostrzeżenia i żadnej przesłanki ku temu NIE może być dobrze odebrane.

Publiker z XX ilością projektów działał od kilku miesięcy. Z dnia na dzień maszyna nie mogła się zagotować. Także proponuję lepiej śledzić co się dzieje na serwerach i informować Klientów wcześniej.

HEJ! HEJ!

Bo to jest ważne i ciekawe:

Co 1 minute. Odpala 5 instancji ale zapewniam, że chodzi wszystko dobrze. Mam na tej konfiguracji publikera już z rok? i każda funkcja działa bez problemu. Zarówno rejestracja, pingi, czy publikacja...

... wielowątkowość w publikerze - może to jest rozwiązanie na dużą ilość wysyłek?

Pozdrawiam!

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności