Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś tam pisał, że autor softu tego nie zaleca. Też gdzieś czytałem jego odpowiedź ale wyglądała ona mniej więcej tak, że "nie jest to zalecane" bez wyjaśnienia czy info o zagrożeniach. U mnie, tak jak napisałem, wszystko działa bez problemu od długiego czasu i 10k wysyłek na sharedzie nie jest problemem, a myślę że pociągnęłoby więcej :)

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi sie wydaje, ze nie jest to zalecane dlatego, ze wykonane zadanie jest moze odznaczane po jeko zakonczeniu, wiec beda sytuacje, ze zadanie jest w roku, a cron sie ponownie uruchomi i zaczyna od tego zadania, ktore w poprzedniej sesji jeszcze trwa. W przypadku katalogow to spoko, bo sie i tak nei da dodac 2 takich samych linkow, ale do precli moga poleciec dwa razy teksty odnosnie tej samej strony.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A czym ma grozić? Przecież to tylko oznacza, że wszystkie opublikowane wpisy zostaną odpingowane. Jedynym zagrożeniem może być większa liczba zadań dla crona.

A z tą masówką to chodzi Ci o Publikera? Jesli tak to Ty nic nie dodajesz, ale program. Jeśli w ogóle - to jest wiele sposobów i aplikacji opisanych w większości w dziale Narzędzia. A podane przez Ciebie ilości są raczej mikroskopijne :rolleyes:

No i podstawowe pytanie - czy wiesz co to jest pingowanie i po co? Bo druga część pytania z lekka poddaje to w wątpliwość.

A z tą masówką to chodzi Ci o Publikera? Jesli tak to Ty nic nie dodajesz, ale program. Jeśli w ogóle - to jest wiele sposobów i aplikacji opisanych w większości w dziale Narzędzia. A podane przez Ciebie ilości są raczej mikroskopijne :rolleyes:

No i podstawowe pytanie - czy wiesz co to jest pingowanie i po co? Bo druga część pytania z lekka poddaje to w wątpliwość.

Wiem co to i po służy pingowanie, tylko może nie precyzyjnie zadałem pytania.

Chodziło mi o to czy da się jakoś np. z poziomu bazy wkleić adresy do których ma być zgłaszany nowy wpis, bo mam taką dość długą listę a interfejs publikera pozwala na dodawanie adresów tylko po jednym. Domyślnie publiker ma takich miejsc 6 czy 7.

Co do samego pingowania, to pytałem właśnie pod kątem tego czy np. ustawienie 100% prawdopodobieństwa pingowania nie zamuli serwera/skryptu tudzież nie będzie miało innych perturbacji.

I jeszcze jedno pytanie: da się gdzieś wyciągnać za jednym razem adresy wszystkich dodanych linków a nie tylko z danej grupy?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Nie ma sensu pingować niewiadomo ilu serwisów, wystarczy kilka mocnych. Jak ma się zaindexować to się zaindexuje, jak nie to nawet ping wysłany do 1k serwisów nic nie da :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Witam

Mam taki problem, dodałem email do rejestracji w preclach i rozpocząłem rejestracje. Niestety musiałem usunąć ten email i założyłem drugi, i znów chciałem rozpocząć rejestrację w preclach, jednak mam problem gdyż nie chce teraz rejestrować, po sekundzie się wyłącza, i pokazuje komunikat:

Ustalono zadanie rejestracji dla 0 precli (pozostało: 0)

Planowanie rejestracji w nieaktywnych preclach ZAKOŃCZONE prawidłowo

Natomiast w statystykach mam w polu nieaktywne "2) - liczba nieaktywnych precli WordPress, które oczekują na rozpoznanie/rejestrację lub są w jej trakcie" 1900 adresów, przypuszczam jednak iż dotyczy to starego maila który już nie jest w publikerze. Jak ropocząć rejestrację w preclach dla nowego maila ? Wie ktoś ?

Czy komuś udało się odpalić publikera z bloggerem?

Jeżeli tak to jak, bo męczę chyba 2 dzień i nic. Utknąłem na dodawaniu bloga do publikera, jakiego adresu xml-rpc nie wklepe dostaje "Błąd XML-RPC (blogger.getUserBlogs): -32300: transport error - HTTP status code was not 200"

Odrębna sprawa to obecny sposób linkowania. Wcześniej można było dać 20 linków na tekst i linki auto,a program sam losował które linki przydzielić do tekstu i było ok.

Teraz to jakaś masakra :/ Niby większa kontrola nad linkowaniem, ale jak dla mnie porażka

Nic się nie zmieniło w sposobie wstawiania linków do tekstu. Jedynie zwiększona została kontrola tego, co użytkownik wstawia do tekstu (jakie linki) i jakie parametry ustawia przy tekście. Zmieniliśmy program, tak aby bardziej kontrolował to, co użytkownik ustawia. Dzięki temu wszystkie ustawienia są bardziej spójne i odzwierciedlają to, co użytkownik rzeczywiście chce zrobić. Jeśli nie było takiej kontroli wcześniej, to użytkownik ustawiał jedno (myślał, że ustawił dobrze), a program robił coś zupełnie innego (bo użytkownik ustawił coś błędnie).

ja mam wersja: 2.1.4 był kolejny update? czemu autorzy nie wysyłają info o update jak kiedyś na maiala, i jak rozwiązać mój problem,publiker nie dodający do precli to troche marnie...

Aktualną wersję można sprawdzić i pobrać pod adresem:

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/pobierz.html

Historia wersji programu i opis zmian jest pod adresem:

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/his...u-publiker.html

Sklonowałem grupę, która mi nie szła i mam taki wynik na główną:

Wysłanych: 82 (do katalogów: 23, do precli: 59)

Opublikowanych: 57 (w katalogach: 29, w preclach: 28)

i na sklonowaną:

Wysłanych: 44 (do katalogów: 22, do precli: 22)

Opublikowanych: 33 (w katalogach: 22, w preclach: 11)

W każdej mam ustawione po max 300 wysyłek na dzień i co......?

Grupy pracują od 11 marca po rejestracji w preclach i katalogach.

Muszę dodać, że sprawdziłem katalogi i precle ze względu, że nie jest ich dużo.

Dokładnie przyglądałem się SKLONOWANEJ grupie i z 33 OPUBLIKOWANYCH linków znalazłem TYLKO 23 w tym 4 PODLINKOWANIA. Czyli czystych linków 19.

Jeśli jest informacja o tym, że link został opublikowany, to znaczy, że na 100% link został dodany, opublikowany i odnaleziony przez program. W linkach w grupie albo w statystykach jest przecież dostępny bezpośredni link do opublikowanego wpisu.

Może się zdarzyć, że link zostanie dodany, opublikowany, ale program go nie znajdzie na stronie - wtedy będzie oznaczony po prostu tylko jako wysłany. Oczywiście może się też zdarzyć, że link zostanie opublikowany, odnaleziony, a za 24 godziny katalog zniknie w sieci i link nie będzie działał, ale na to program już nic nie poradzi.

I strasznie wkurza mnie jak chce cokolwiek przyspieszyć klikając na rozpoczęcie zadań w CRONie. Dostaję komunikat, że wykonano 1 zadanie i więcej zadań NIE WYMAGA wykonania... No jak nie wymaga? Ja chcę, żeby się wykonywało... Coś się zapycha tutaj wydaje mi się.

Uruchamianie zadań ręczne to symulacja uruchamiania zadań z crona na serwerze. Zadania planowane są w czasie i jeśli w danej chwili nie ma zadań do wykonania, to program kończy działanie i nie obciąża dalej serwera. To wszystko ma za zadanie działać w długim okresie czasu i wtedy takie rozwiązanie sprawdza się dobrze - najlepiej zatem uruchamiać program za pomocą crona ustawionego na serwerze.

Powiedzcie mi czy w panelu DirectAdmin Cron powinien być tak ustawiony:

Czy raczej powinny być w nim jakieś dane wpisane zamiast tych gwiazdek ?

Źle to jest ustawione. Przykładowe, najczęściej spotykane komendy crona są przedstawione w instrukcji, rozdział 17. Najlepiej zawsze poszukać w pomocy hostingu, bo ustawienia są specyficzne dla poszczególnych serwerów.

Czy komuś udało się odpalić publikera z bloggerem?

Jeżeli tak to jak, bo męczę chyba 2 dzień i nic. Utknąłem na dodawaniu bloga do publikera, jakiego adresu xml-rpc nie wklepe dostaje "Błąd XML-RPC (blogger.getUserBlogs): -32300: transport error - HTTP status code was not 200"

Jeśli chodzi o serwis https://www.blogger.com/ to nie pójdzie, to oni tam obsługują inne protokoły. Z tego, co wiem protokół Blogger nie jest tam obsługiwany.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności