Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

oj... problem mnie dopadł... zleciłem postawienie publikera na VPSie...

Wszystko gra, wysyła, CRON idzie jak ta lala itd... fajnie....

Dodaje właśnie nowy projekt... i coś mnie podkusiło, żeby sprawdzić czy dobre tagi wkleiłem...

I oczom własnym uwierzyć nie mogę, bo wszystkie pola, które uzupełniłem do tej pory, są najzwyklej w świecie puste!

Nie jest tragicznie, ale też nie jest dobrze bo ten problem dotyczy każdego projektu :/

Tzn wchodzę w ustawienia tekstu jakiejś grupy co dzisiaj wpis został dodany (wpis ładnie dodany z tekstem), ale publiker nie wyświetla tego tekstu w swoim edytorze...

Dotyczy to tylko i wyłącznie edycji tekstów pełnych i częściowych (normalnych i krótkich). Tytuły, frazy, maile itd... to działa.

W skrócie... na to wygląda że wszystko jest w bazie (bo nawet początki tych tekstów na liście wyświetla), ale nie pobiera (nie wyświetla ich) przy edycji...

Ktoś się z tym spotkał czy muszę pisać do supportu?

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mam takie pytanie,czy po zmianie skrzynki mailowej, jest teraz jakis automat do rejestracji w preclach ? jak to teraz wygląda, mi publiker dodaje do katalogów od 2miesiecy nie dodał do ani jednego precla sajgon.

jakie efekty - REALNE - daje wam publiker przy określeniu:

- trudna fraza

- ilość dodawanych na dzień

- od jakiego czasu dodaje

- czy jakieś zmiany pozycji przy zastosowaniu samego publikera?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

oj... problem mnie dopadł... zleciłem postawienie publikera na VPSie...

Wszystko gra, wysyła, CRON idzie jak ta lala itd... fajnie....

Dodaje właśnie nowy projekt... i coś mnie podkusiło, żeby sprawdzić czy dobre tagi wkleiłem...

I oczom własnym uwierzyć nie mogę, bo wszystkie pola, które uzupełniłem do tej pory, są najzwyklej w świecie puste!

Nie jest tragicznie, ale też nie jest dobrze bo ten problem dotyczy każdego projektu :/

Tzn wchodzę w ustawienia tekstu jakiejś grupy co dzisiaj wpis został dodany (wpis ładnie dodany z tekstem), ale publiker nie wyświetla tego tekstu w swoim edytorze...

Dotyczy to tylko i wyłącznie edycji tekstów pełnych i częściowych (normalnych i krótkich). Tytuły, frazy, maile itd... to działa.

W skrócie... na to wygląda że wszystko jest w bazie (bo nawet początki tych tekstów na liście wyświetla), ale nie pobiera (nie wyświetla ich) przy edycji...

Ktoś się z tym spotkał czy muszę pisać do supportu?

Support jest boski, napisałem dosłownie 10min temu. Problem już naprawiony. Wystarczyło podać dane do logowania :huh:

Panowie, mam nadzieję że doradzicie. Postaram się zapytać bezpośrednio, zatem z góry podziękowania za wskazówki.

- Wersja publikera 2.1.6 (aktualizowana pare dni temu)

- serwer wirtualny na iswift (najtańsza opcja, więc cudów nie oczekuję, zastosowania własne)

- cron co 1 minutę

- baza katalogów: standardowa, zastanawiam się nad użyciem PubliClinera(?)

- linkowanych jest 5 grup: liczba dodań 30-50 katalogów dziennie, w jednym przypadku 150 dodań (podlinkowanie wyłączone)

- Grupy skonfigurowane prawidłowo. Tematyka popularna, więc problemów z odnalezieniem kategorii itp. nie powinno być.

OBJAW:

Liczba dodań do katalogów wszystkich grup np z ostatnich 2 dni: 80 sztuk (dodaje tylko jedną grupę):| Kiedy odpalę zadania CRON w pętle - liczba dodań wciąż śmieszna. Kiedy wyłączę którąś z grup (chodź liczba linkowań mała), również bez zmian. Mogę dodać wprowadzić w grupie 20 dodań, mogę zrobić 100 dodań- efekt ten sam. Niektóre grupy wiszą na Publikerze od 1 - 1,5 miesiąca, więc czas na rozpęd już był. Nic również nie daje zmiana daty na najbliższe dodanie wpisu do katalogu itp.

Proszę o poradę, z góry serdecznie podziękowania za odzew.

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

mam takie pytanie,czy po zmianie skrzynki mailowej, jest teraz jakis automat do rejestracji w preclach ? jak to teraz wygląda, mi publiker dodaje do katalogów od 2miesiecy nie dodał do ani jednego precla sajgon.

żeby to trzeba było sam siebie cytować ehhh....

autor, czekamy tu na odpwiedzi ...

Panie i Panowie!

Opłaca się robić update z 2.1.6 do 2.1.7? Czy to jakaś tam kosmetyka i nie ruszać jak dobrze działa bo może się coś schrzanić?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Mam pytanie natury technicznej dotyczącej umieszczania linków w preclach.

Co zrobić jeśli ustalam 3 linki...

1 - statyczny (dla dwóch fraz na zmianę). Korzystam z opcji, że publiker pozwala na umieszczenie tylko jednego statycznego w tekście, wiec jak dodam dwa statyczne to jeden zawsze usunie (a czy to 50% dla każdego jest to już nie wiem, wierzę że tak)

Pozostałe 2 linki mają być dla pozostałych 5 fraz. Operuję oczywiście tekstami częściowymi.

Pierwsza fraza ma być dowolnie wybierana z przesyłanego tekstu i dla niej link do pierwszej podstrony.

Druga fraza również ma być dowolnie wybierana z pozostałych i dla niej link do drugiej podstrony.

I teraz kluczowe pytanie, jak rozwiązać problem, kiedy publiker wybiera dwie frazy i obie linkuje do tej samej podstrony.

Potrzebuje pomocy jak to rozegrać... czy tylko frazami, tylko linkami auto... czy przekombinować to jakoś inaczej?

Wiem, że nie wszędzie umieszczę 3 linki, ale jeśli jest taka opcja to potrzebuje wiedzieć jak to rozwiązać.

Opłaca się robić update z 2.1.6 do 2.1.7? Czy to jakaś tam kosmetyka i nie ruszać jak dobrze działa bo może się coś schrzanić?

Nic się nie schrzanilo u mnie :), zmian większych nie widzę...

UWAGA: Zaczyna brakować tekstów wysyłanych do precli w tej grupie. Dla 15 precli brakuje tekstów, więc wysyłanie do nich wpisów dla tej grupy zostało całkowicie wstrzymane. Dodaj nowe teksty do grupy, a następnie użyj przycisku, aby odblokować wysyłanie tekstów do tych precli.

Pamiętaj, aby najpierw dodać nowe teksty, a dopiero po tym użyć przycisku.

U mnie codziennie wyskakuje taki komunikat, i wyłącza linkowanie.

Pisałem do autora skryptu ale cisza.

Mam projekty które od pół roku nie mogę skończyć. Teksty oczywiście mam od 1 - 3 i od 800 - 1500 znaków, więc niby wszystko ok.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Witam, jak obecnie wygląda funkcjonowanie aplikacji publiker na serwerach nazwa.pl.

Mam dostęp jedynie do tego typu serwera i zastanawiam się nad zakupem licencji na w/w oprogramowanie.

Wg. nazwa.pl

Harmonogram zadań

Maksymalna liczba jednocześnie wykonywanych zadań 1

Maksymalny czas procesora zajęty przez zadanie 30 s

Maksymalny czas rzeczywisty wykonywania zadania 180 s

Maksymalna ilość pamięci zajętej przez zadanie 64 MB

Czy aplikacja z ograniczonym przez nazwa.pl cronem poradzi sobie z kilkoma projektami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności