Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam All,

Potrzebuje rady od ekspertów ;)

Pytanie pewnie było już nie raz, przepraszam nie szukam , za dużo info tutaj ;p w googlach też śmietnik a ja chciałbym zaczerpnąć świeżej informacji.

Szukam jakiegoś dobrego serwera pod publikera, marzy mi się jakiś dedykowany ale nie wiem czy dam rade finansowo, jak znacie jakieś solidne firmy co nie wyczyszczą za bardzo kieszeni, to proszę o jakieś namiary ;) pozdrawiam.

Z racji tego, ze server nazwa.pl pozwala na uruchamianie crona tylko co 1h postanowiłem coś z tym zrobić.

Małe obejście problemu, nie wiem czy dobrze to do końca zrobiłem, wygląda na to że działa.

Może komuś to pomoże, zatem:

plik: pubcron.php (tworzymy go i umieszczamy na serverku)

<?php

// konfiguracja
$co_ile = 60; // co ile sek. odpalic skrypt po jego ukonczonym dzialaniu.
// skrypt wykonuje sie srednio 30 sek, jesli ustawisz 60 sek, skrypt bedzie sie wykonywal co 90 sek.

$url = 'https://www.twoj_adres_publikera.pl/index.php?gsPath=_cron/xxxxxxxxx'; //URL do wywolania z CRON serwera podany w Menu->zadania cron

$url2 = 'https://www.twojadomena.pl/moze_byc_katalog/pubcron.php'; //adres bezposredni do tego pliku (pubcron.php

// koniec konfiguracji

$czas_wykonywania_skryptu = 30; // tyle srednio wykonuje sie skrypt
$ile_razy = (3600/($co_ile+$czas_wykonywania_skryptu))-1; // zmienna liczaca ile razy powinien odpalic sie skrypt zeby zmiescic sie w 1h
$ile_razy = floor ($ile_razy);

if ($_GET['ile'] == '') $_GET['ile'] = $ile_razy;

function cron_pub()
{
global $url;
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
$page = curl_exec($ch);
}

function cron_samowywolujacy()
{
global $url2;
$ch = curl_init();
$pg =  $url2.'?ile=';
$pg .= $_GET['ile']-1;
echo $pg;
echo '<BR />';
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,$pg);
$page = curl_exec($ch);
echo $page;
}

function cron_time()
{
global $co_ile;
set_time_limit(30);
cron_pub();
sleep($co_ile);
echo date("H:m:s"),"\n";
if ($_GET['ile'] > 0) echo cron_samowywolujacy();
echo "Done!";
}	

cron_time();
?>

i ustawiamy w harmonogramie zadań (https://admin.nazwa.pl/) odwolanie do pliku pubcron.php (co 1h) wpisując:

php /home/nazwa_serwera/ftp/moze_byc_katalog/pubcron.php

na emaila moga nam przychodzic informacje ze cron nie dokonczyl zadania, jednak zadania wykonuja sie, gdyz skrypt sie sam zapetla okreslona ilosc razy i pomimo, ze nasz skrypt glowny bedzie mial timeout to wywola kolejne tyle razy aby wykonać zadanie.

Witam All,

Potrzebuje rady od ekspertów :)

Pytanie pewnie było już nie raz, przepraszam nie szukam , za dużo info tutaj ;p w googlach też śmietnik a ja chciałbym zaczerpnąć świeżej informacji.

Szukam jakiegoś dobrego serwera pod publikera, marzy mi się jakiś dedykowany ale nie wiem czy dam rade finansowo, jak znacie jakieś solidne firmy co nie wyczyszczą za bardzo kieszeni, to proszę o jakieś namiary :) pozdrawiam.

Najlepiej VPS'a wynajmij, za trzy dyszki miesięcznie spokojnie można wynająć serwer który pociągnie publikera, no i nie masz problemów z cronem i innymi ustawieniami serwera, sam ustawiasz wszystko jak należy. ;)

Ja mam takiego VPSa specjalnie pod publikera i około 5000 wpisów dziennie z niego idzie bez problemu, a pewnie i więcej pójdzie jak będzie taka potrzeba.

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

Najlepiej VPS'a wynajmij, za trzy dyszki miesięcznie spokojnie można wynająć serwer który pociągnie publikera, no i nie masz problemów z cronem i innymi ustawieniami serwera, sam ustawiasz wszystko jak należy. :)

Ja mam takiego VPSa specjalnie pod publikera i około 5000 wpisów dziennie z niego idzie bez problemu, a pewnie i więcej pójdzie jak będzie taka potrzeba.

może nie mam tylu wysyłek (z racji nieogromnej liczby projektów)... ale potwierdzam, mi na VPSie to się chłopak (w sensie publiker) jeszcze nudzi i głównie sprawdza czy wpis opublikowany ;)

Witam. Pytanie do obeznanych:

Czy po wyłączeniu publikowania danej grupy w projekcie, Publiker w dalszym ciągu sprawdza czy zostały opublikowane wpisy dla tejże wyłączonej grupy?

Dzięki i pozdrawiam.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Mam taki sam problem jak agape stronę temu tj.:

Brak linku w zakładce licencja do ściągnięcia bazy danych katalogów i precli(jest za to link 'pobierz bazę synonimów'), w konfiguracji brak miejsca na podanie adresów spisów z jakich ma pobierać katalogi i precle.

Publikera zainstalowałem na serwerze proste.pl i wczoraj go również zarejestrowałem.

Bardzo proszę o rade.

---

Ok, już wiem, że nowej wersji nie ma już tego linku pokazanego na prezentacji, publiker automatycznie co pewien czas sam pobiera listę katalogów.

Chciałbym zoptymalizować publikera jak tylko się da, zacząłem od wyrzucania śmieciowych katalogów z site=0 i przyszła kolej na dodanie nowych precli.

Pewnie było już o tym pisane, ale ciężko się przekopać przez tyle stron:

Może ktoś mi poradzić jak dodać (aktywować) duże ilości precli WP. U mnie są nieaktywne.

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

Chciałbym zoptymalizować publikera jak tylko się da, zacząłem od wyrzucania śmieciowych katalogów z site=0 i przyszła kolej na dodanie nowych precli.

Pewnie było już o tym pisane, ale ciężko się przekopać przez tyle stron:

Może ktoś mi poradzić jak dodać (aktywować) duże ilości precli WP. U mnie są nieaktywne.

Już sporo temu zgłaszałem to autorowi jednak nie odniosło to skutku póki co. Na razie trzeba wchodzić w każdy z osobna i ręcznie uruchamiać do sprawdzenia. Moim zdaniem jednak nawet ta ręczna opcja nie działa dobrze, bo po jakimś czasie dalej te same katalogi/precle są nie aktywne

Witam,

jeśli nie chcę już aby projekt zdobywał linki to wystarczy wyłączyć projekt czy teksty też trzeba wyłączyć?

Pytanie 2: jeśli wyłączę projekt czyli po zaprzestaniu linkowania to czy Publiker dojedzie z resztą linków do pingowania i doda to co nie zostało dodane jeszcze do SWLa czy wyłączenie projektu przerywa wszystko?

Czy po wyłączeniu publikowania danej grupy w projekcie, Publiker w dalszym ciągu sprawdza czy zostały opublikowane wpisy dla tejże wyłączonej grupy?

Tak, sprawdzanie będzie kontynuowane bo zadanie zostało ustalone prędzej.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Hej,

mam jeden problem, w przypadku jak na jeden adres linkują różne teksty, nie wiem jakim sposobem odseparować linki dodane przez Publikera jednej frazy od drugiej frazy.

W eksporcie linków jest podział tylko na daty, adresy itp. nie ma podziału na teksty, jak sobie z tym radzicie?

Znalazłem połowiczne rozwiązanie, w eksporcie dodałem filtr na [anchor], posortowałem dane w Excelu wg nazwy i mam podział linków wg fraz ale.. jak teraz oddzielić automatycznie frazy do adresu, które są w jednej komórce?

fraza https://domena.pl/wpis

jak oddzielić, usunąć frazę z danych, w których są adresy www? Znacie jakiś sposób?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności