Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem połowiczne rozwiązanie, w eksporcie dodałem filtr na [anchor], posortowałem dane w Excelu wg nazwy i mam podział linków wg fraz ale.. jak teraz oddzielić automatycznie frazy do adresu, które są w jednej komórce?

fraza https://domena.pl/wpis

jak oddzielić, usunąć frazę z danych, w których są adresy www? Znacie jakiś sposób?

skorzystaj z funkcji "tekst jako kolumny" :) musisz pokombinować z tym, ale powinno się udać :)

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Znalazłem połowiczne rozwiązanie, w eksporcie dodałem filtr na [anchor], posortowałem dane w Excelu wg nazwy i mam podział linków wg fraz ale.. jak teraz oddzielić automatycznie frazy do adresu, które są w jednej komórce?

fraza https://domena.pl/wpis

jak oddzielić, usunąć frazę z danych, w których są adresy www? Znacie jakiś sposób?

skorzystaj z funkcji "tekst jako kolumny" ;) musisz pokombinować z tym, ale powinno się udać :)

o jest wskazówka.. ale te funkcje mają skrócone nazwy, pamiętasz jak się nazywa w programie? Obojętnie czy Excel czy Calc.

EDIT:

Mam!

Dałem przecinek jako separator w Publikerze, bez spacji. Przy wklejaniu do Calc soft pyta się jakim formatem wkleić dane itp. Tam wybieramy: podzielony wg przecinka.. i gra :)

Pozdro.

Wie ktoś jakie zmienne i w której tabeli w bazie danych odpowiadają za to czy włączone jest linkowanie projektu z katalogów i precli? Publiker powyłączał mi mnóstwo projektów i włączanie ich z panelu pojedynczo zajęło by wieki, więc wolałbym to zapytaniem mysql w phpmyadminie zrobić :D

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Opłaca się robić update z 2.1.6 do 2.1.7? Czy to jakaś tam kosmetyka i nie ruszać jak dobrze działa bo może się coś schrzanić?

Polecam zaktualizować - w tej wersji dodano chociażby obsługę WordPress 3.1 - jeśli używasz wersji 2.1.6, to do precla WP 3.1 program nie będzie w stanie wysyłać wpisów.

A można odsprzedać licencję na publikera?

Zgodnie z warunkami licencji - nie można odsprzedawać licencji.

WItam, mam pytania odnośnie manualnego dodawnia do katalogów:

1. dlaczego w 25 % przypadków nie widzę captchy do wpisania ani nic ?

2. Czasem po wpisaniu capchy i naciśnięciu wyślij zamiast informacji otrzymuje puste okienko, jak to interpretować?

3. DLaczego są dwa okienka skoro w obu pojawia się to samo? Ten sam wpis do tego samego katalogu.

Proszę zaktualizować program do wersji 2.1.7, w której poprawiono obsługę trybu manualnego.

Witam, mam problem. Zarejestrowałem publikera i nie mogę pobrać bazy katalogów z ich głównego serwera. Wszystko wygląda jak na screenie

Tak samo jest w konfiguracji. Nie mozna tam dadac miejsca skad mozemy pobrac adresy katalogow i precli:

możecie coś poradzić ?

W wersji 2.x.x nie ma już tych opcji w programie, ponieważ baza katalogów/precli aktualizowana jest automatycznie. Jak tylko włączysz crona, to program w pierwszej kolejności zacznie pobierać bazę do programu.

Chciałbym zoptymalizować publikera jak tylko się da, zacząłem od wyrzucania śmieciowych katalogów z site=0 i przyszła kolej na dodanie nowych precli.

Pewnie było już o tym pisane, ale ciężko się przekopać przez tyle stron:

Może ktoś mi poradzić jak dodać (aktywować) duże ilości precli WP. U mnie są nieaktywne.

Już sporo temu zgłaszałem to autorowi jednak nie odniosło to skutku póki co. Na razie trzeba wchodzić w każdy z osobna i ręcznie uruchamiać do sprawdzenia. Moim zdaniem jednak nawet ta ręczna opcja nie działa dobrze, bo po jakimś czasie dalej te same katalogi/precle są nie aktywne

Jest opcja Menu -> Katalogi -> Zarejestruj we wszystkich nieaktywnych preclach. Uruchamiamy ją na początku działania programu, zaraz po instalacji. Jeśli w danym preclu nie uda się zarejestrować, to nawet jak go ręcznie spróbujemy aktywować, to i tak to nic nie da, bo... program nie może się w nim zarejestrować (przyczyna może być bardzo różna, przeważnie precel po prostu nie przyjmuje już nowych rejestracji).

jeśli nie chcę już aby projekt zdobywał linki to wystarczy wyłączyć projekt czy teksty też trzeba wyłączyć?

Wystarczy wyłączyć linkowanie w ustawieniach grupy. Tutaj jednak mała uwaga: zadania związane z linkowaniem tej grupy, które zostały zaplanowane przez wyłączeniem grupy i tym samym dodane do kolejki zadań crona nadal będą się wykonywać. A zatem, całkowite zaprzestanie wysyłek będzie widoczne po pewnym czasie, gdy wszystkie zadania dotyczące grupy zostaną wykonane i usunięte z listy zadań crona.

Pytanie 2: jeśli wyłączę projekt czyli po zaprzestaniu linkowania to czy Publiker dojedzie z resztą linków do pingowania i doda to co nie zostało dodane jeszcze do SWLa czy wyłączenie projektu przerywa wszystko?

Po wyłączeniu grupy, pingowanie będzie nadal się odbywać, tak jak zostało to zaplanowane ustawieniami w grupie. To samo dotyczy SWLi.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

No to widzę , że nieźle jestem do tyłu z aktualiaacjami, ja mam wersję 2.0.0, dostaję takie komunikaty:

Debug: reqFlag = 513, wPart = AND NOT (t.flag & 24), url_id=1932, Code: jhe8904352jwt0g9w Projekt:

Grupa: ID grupy: 15

o co chodzi? Katalogi się skończyły?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Witam,

Moim zdaniem trzeba solidnie popracować nad jakimś lepszym sposobem rejestrowania się właśnie w preclacj na wp. Jak bym zrobił to tak, że stworzyłbym osobne okienko do wklejenia listy blogów opartych na WP. Program bez rozpoznawania linku próbowałby się rejestrować a tam gdzie by mu się nie udało dodawałby link "rejestruj ręcznie".

Swego czasu dodałem jakieś 500 precli na 100% działających. Publiker zarejestrował się w 50 a reszty nawet nie rozpoznał...

Druga rzecz: niezbędne jest opcja masowego eksportu wszystkich dodanych linków ze wszytskich grup do jednego pliku.

3 sprawa: chce zaktualizować publikera do wersji 2.1.7 - co mam zrobić, jaki plik skopiować, żebym w razie nie udanego update nie musiał konfigurować wszystkich projektów od nowa.

ps. Żeby nie było - uważam że publiker jest na prawdę dobrym skryptem!

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

dokładnie trzeba popracować nad rejestracją w preclach ponieważ do dużej ilości precli nie da się zarejestrować choć rejestracja jest możliwa i nie wymagany jest kod zabezpieczający. Ciekawą opcją może być np przykładowe wygenerowanie tekstu by sprawdzić czy dany tekst poprawnie tworzy teksty oraz by można było taki tekst dodać ręcznie nie korzystając np z innego narzędzia.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

A ja mam dwa pytania:

Jak mogę otrzymać projekt który będzie posiadał np 20 tytułów które MUSZĄ linkować do konkretnych 20 URLi ale dobierane są do nich na przykład 3-4 zsynonimizowane teksty? Kombinuje coś z "Tekstami częściowymi" ale nie do końca to ogarniam :-)

Drugie pytanie:

Po jaką cholerę do ... nędzy jest wylogowywanie/wygasanie sesji po ~10 minutach?! Piszę sobie tekst, synonimizuję daję zapisz i dup! NIE MA TEKSTU! 30 minut czasu właśnie stracone :] Dziękuję za ten fspańjały ficzer :* Paranoja, żeby do używania Publikera musieć korzystać z dodatkowych narzędzi - nawet głupiego notatnika :/ Gratuluje! (żeby mi się to pierwszy raz zdarzyło....)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Co do drugiego pytania to:

konfiguracja --> Czas bezczynności, po którym następuje wylogowanie użytkownika z panelu [ 999 ]

i powinno być ok. Też mnie kiedyś szlak trafił w podobnej sytuacji, na taki wypadek polecam wtyczkę do firefox-a lazarus.

Co do pierwszego pytania, nie do końca wiem o co Tobie chodzi.

To może zapytam tak: Jak używać tekstów częściowych? Zdefiniowałem sobie wszystko co chciałem - tytuły, teksty, tagi itd. ...i co? Jak mam tego używać do katalogowania?

I jeszcze takie pytanie: Czy definiowanie FRAZ jest konieczne?

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności